• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Erdoğan'dan Gülen'in iadesi için adım atmayan ABD'ye tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğer bu vermeme süreci uzarsa, devam ederse seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacaktır
Erdoğan'dan Gülen'in iadesi için adım atmayan ABD'ye tepki gösterdi

Avukatlık mesleğinden hakim ve savcılığa geçen 1059 adayın kura çekim töreni dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi:

MAĞDUR FALAN YOK: Zaman zaman "Mağdurlar var" deniliyor. Kusura bakmayın, mağdur falan yok. Yargı, kolluk kuvvetleriyle birlikte samimi davrandığı sürece mağdur yoktur. Samimi davranmıyorsa hakları kendilerine iade edilir. Bazı yanlışlar, hatalar olmuyor değil, olabilir. Fakat unutmayın ki benim 241 şehidimin, 2 bin 194 gazimin hesabını kim verecek? Onların aileleri mağdur, mazlum değil mi?

ÇATLADIKAPI MUHTARLIĞI: Dünyadan bize akıl verenler var. "Nasıl oldu da bunları anında toparladınız, içeri aldınız" diye bana da söylüyorlar. Biz devletiz be. Burası Çatladıkapı muhtarlığı değil. Nerede kim var, ne yapıyor bunların hepsini eğer bir devlet bilmiyorsa, onun istihbaratı bunları bilmiyorsa... Kusura bakmasınlar.

BAĞIMSIZ YARGI: Amerika'dan senin savcıların FETÖ vasıtasıyla Türkiye'ye getirilip burada yedirilecek, içirilecek, giydirilecek sonra Amerika'ya dönecek, ondan sonra da bir Türkiye vatandaşını içeri girerken pat tutuklayıp alacaksın. 6 aydır hapiste tutacaksın, yargılayamayacaksın. Seninki tarafsızlık, bağımsızlık olacak, o kişiye karşı "Onu niye hesaba çekmiyorsunuz" diye sorduğumuzda, o zaman da diyeceksin ki, "Burada bağımsız, tarafsız yargı var." Kusura bakma bizde senden daha çok tarafsız ve bağımsız yargı var.

GÜN OLA HARMAN OLA: 17 yıl oldu, bu kişi orada duruyor. 85 koli dosya gitti hala dosyalar gönderiliyor. Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz, ama onlar böyle bir teröristi bize vermiyor. Niye vermiyorsun? Neymiş, yargı varmış, mahkeme kararı olmadan veremezlermiş. Olabilir, peki. Gün ola harman ola. Aynı şey burada da olabilir. Bir şeyler istediğiniz zaman bu defa da biz, sizlere havale edeceğiz. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz. Hem stratejik müttefik olacağız hem de farklı şeyler konuşulacak. Bu ülke, ülkendeki bir kişiyi terörist ilan etmişse vereceksin. Vermiyorsan burada bir su kaçağı var demektir.

SİYASİ SIKINTI: Bunu İngiltere yapıyor da sen niye yapmıyorsun? İngiltere'den istediğimiz bazı kişiler olmuştur ki vermiştir, başka ülkelerden istedik vermiştir. Suçluların iadesi anlaşması olan bir ülkedir Amerika. Öyleyse gereğini yapması lazım ama yapmamıştır. Bu siyasi noktada ciddi bir sıkıntı.

ABD'YE FETÖ MESAJI: FETÖ, sadece bir şarlatanın hezeyanlarının arkasından gidenlerin ötesinde bir konudur. FETÖ, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki imkanlarıyla, süreci Türkiye aleyhine şekillendirme amacıyla kullanılan bir araç haline gelmiştir. Bölücü terör örgütünün başını teslim ettiler, onun yerine bir başka terör örgütünün başını aldılar. Oyun çok sinsi. Bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Eğer bu vermeme süreci uzarsa, devam ederse seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul etti.

HSYK FETÖ'YÜ ENGELLİYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise törende yaptığı konuşmada, "Yargıya müdahale var, kim yapıyor? Terör örgütü yapıyor, HSYK yapmıyor. HSYK, terör örgütünün yaptığı müdahaleyi engelliyor" dedi. Bozdağ HSYK'nın ihraç kararları ile ilgili ise, "Yapılan doğru bir iş, hukuk devletinin ruhuyla, kendiyle kavga edenlere karşı hukuk devletinin kendini korumasıdır bu. Esasında Türk yargısı, rehin alınmaktan, rehin edilmekten kurtarılmış, o açıdan da özgürleştirilmiştir" diye konuştu.

CLİNTON'IN SÖZLERİ SİYASİ ACEMİLİK

(ABD Başkan adayı Clinton'ın PYD, YPG'ye destek açıklamasıyla ilgili) Çok talihsiz bir açıklama. Bence siyasette böyle bir açıklamayı yapmanın tanımı çok farklıdır. Doğrusu ben bunu bir siyasi acemilik olarak görüyorum. Bunun yapılmaması gerekiyor.

ATEŞ BİZİ TEĞET GEÇER AMA OYNAYANI YAKAR

"Suriye'de güya birbirleriyle savaşan terör örgütleri, ülkemizde vardiya halinde eylem yapıyor. PK 'nın bıraktığı yerden DEAŞ devralıyor, onun bıraktığı yerden FETÖ devam ediyor sonra yeniden PK sahne alıyor. PK 'nın çukur eylemleriyle, DEAŞ'ın intihar eylemleri FETÖ'nün darbe girişimiyle, PK 'nın bombalı araçları hep aynı gaye için. Terör örgütlerini, ülkemizin üzerine salanlar, bizi bu kritik sürecin dışında tutmayı amaçlıyorlar. Ama farkına varamadıkları bir husus var. O da Türkiye'nin eski Türkiye olmadığı gerçeğidir. Suriye ve Irak'taki kardeşlerimizi bu küresel senaryonun çarkları arasında ezilmekten, kendimizi de benzer bir akıbete uğrama tehdidinden kurtarmak için tüm imkanlarımızı kullanacağız. Bu mesele, bazı ülkeler için stratejik bir hamleden, karlı bir oyundan ibaret olabilir. Bizim için Suriye ve Irak kaynaklı terör tehdidi, hayati bir öneme sahip. Terör örgütleriyle iş tutmak, ateşle oynamak gibidir. Bu ateş bizi teğet geçer ama onunla oynayanları cayır cayır yakar. Türk milleti canı pahasına vatanını korumaya talimlidir. Kurtuluş Savaşımızı, Çanakkale'yi görürüz. En son 15 Temmuz'da neler yapabileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Varsa aynı bedelleri göze alanlar, buyursunlar, 'Hodri meydan' diyoruz. Bizbekamızı tehdit eden bu oyunu ne pahasına olursa olsun bozmakta kararlıyız."

SİYASİ PARTİLERE HSYK ÇAĞRISI

"Sistemdeki açıklar devam ettiği sürece, yarın başka örgütlerin de benzer girişimlerde bulunmasının önüne geçilemez . Bunun için öncelikle HSYK üyelerinin seçim usulünde değişiklik yapılması şart. Mecliste grubu bulunan siyasi partilerimizden, HSYK üyelerinin seçim yönteminin değiştirilmesi için gereken uzlaşmayı göstermelerini özellikle bekliyorum. Ülkemiz için hayati öneme sahip bu konuda, hiçbir siyasi partinin kendi görüşünü dayatarak, uzlaşma yolunu tıkama hakkı yoktur."

SADECE VİCDANINIZLA KARAR VERİN

"Yasama, yürütme, yargı hepsi o gece birleşti. Hepsi kenetlendi. İşte demokrasi, onurlu mücadele, ikinci kurtuluş mücadelesi budur. Sizlerden beklentim, FETÖ başta olmak üzere, milletimizin adalet beklediği her hususta hukuk çerçevesinde, vicdanınızın sesini dinleyerek karar vermeniz. Şahsi inancınız, ideolojiniz ne olursa olsun kararlarınızı anayasaya, kanun ve hukuk sınırları içinde vicdani olarak vermeniz gerekiyor. FETÖ üyelerinin yaptığı gibi bir örgütü, şarlatanı ikame ederseniz, oradan adalet çıkmaz.

İLK ATAMALARI YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından, dönem birincilerine plaket verdi. Erdoğan daha sonra, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ile butona basarak kura çekimini başlattı. Erdoğan, atamaları belli olan bazı adaylara hayırlı olsun dileklerini iletti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim