• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2322.335 0.69
  • Dolar: 32.3413 0.19
  • Euro: 34.9435 0.05

Erdoğan’dan Flaş Açıklama: ’’Bir Simitçinin Olduğu Söyleniyor, Bir De...’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trafo önündeki bir bölgede bir simitçinin olduğu söyleniyor. Bir de 40-50 metre mesafede bir çöp kutusunda olduğu söyleniyor. Ankara’dan uzman ekipler bölgeye gitti. Orada çalı...
Erdoğan’dan Flaş Açıklama: ’’Bir Simitçinin Olduğu Söyleniyor, Bir De...’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trafo önündeki bir bölgede bir simitçinin olduğu söyleniyor. Bir de 40-50 metre mesafede bir çöp kutusunda olduğu söyleniyor. Ankara’dan uzman ekipler bölgeye gitti. Orada çalışmalarını sürdürecekler. Bu işin nereden, nasıl kaynaklandığı incelenecek ve bir neticeye varacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV ve A Haber’in ortak canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’da meydana gelen patlamayla ilgili konuşan Erdoğan, “Patlamayla ilgili İçişleri Bakanımızdan bilgi aldım. 100’e yakın yaralı olduğu konusunda bilgi aldım. Temennimiz, ağır yaralıların şifa bulmasıdır. Rabbim ölenlere rahmet, yaralılara da şifa versin” diye konuştu.

“OLAY SEÇİMDEN 2 GÜN ÖNCE OLMASI NEDENİYLE SEÇİME CİDDİ MANADA GÖLGE DÜŞÜRDÜ”

Miting esnasında 2 ayrı noktada patlama yaşandığını belirten Erdoğan, “Trafo önündeki bir bölgede bir simitçinin olduğu söyleniyor. Bir de 40-50 metre mesafede bir çöp kutusunda olduğu söyleniyor. Ankara’dan uzman ekipler bölgeye gitti. Orada çalışmalarını sürdürecekler. Bu işin nereden, nasıl kaynaklandığı incelenecek ve bir neticeye varacağız. Şuanda yapılacak tespitler erken olur diye düşünüyoruz. Bizi en çok üzen şudur; şuana kadar şöyle ya da böyle arzu edilmeyen olaylar oldu. Mesela Siirt’te bir muhtarımız öldürüldü. Şırnak’ta 2 kişinin öldürülmesi hadisesi, daha önce yine ölüm hadiseleri, bütün bu olayları düşündüğümüz zaman sürecin maalesef olumsuz yanları oldu. Bugünkü olay, seçimden 2 gün önce olması nedeniyle seçime ciddi manada gölge düşürdü. Seçimi öyle ya da böyle yapacağız. Güvenlik tedbirlerini daha da arttırarak, seçimi en iyi şartlarda yapmanın gayreti içerisindeyiz. Burada herkesin tahriklere gelmeden, demokratik hakkını en ideal şekilde pazar günü kullanmayı kendisini hazırlamalıdır. Siyasi partiler tabanlarına daha da farklı şekilde sükuneti telkin etmelidir. Pazar günkü demokratik sınavı çok büyük bir katılımla tam bu olanların aksine gerçekleştirmeliyiz. Sandıklarımızı bu tür tehditler değil, irademiz tayin eder. Halkın, ‘Biz bu irademizi en güzel şekilde gelip sandıkta kullandık, kullanacağız ve kullanıyoruz’ demesi en idealidir. Dolayısıyla ben tekrar ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifalar, ailelerine sabırlar temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Başkanını telefonla arattığını ancak ulaşamadıklarını kaydeden Erdoğan, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan açıklama yapıldığını hatırlattı.

“ÇÖZÜM SÜRECİNE GÖLGE DÜŞÜRMEK İSTEYEN BAZI GRUPLAR VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıların hedefinin neye yönelik olduğunun sorulması üzerine, “Saldırı, pazar gününü gölgelemek için yapıldı, başka bir şey değil. Biz başından beri, ‘demokratik açılım’, ‘milli birlik ve kardeşlik projesi’ ve ‘çözüm süreci’ için çalışmalar yürüttük. Çözüm süreci bu işin zirve noktası. Çözüm sürecine gölge düşürmek isteyen bazı gruplar var. Fakat hükümetimiz, ben de Cumhurbaşkanı olarak çözüm sürecine kararlı şekilde sahip çıkacağımızı hep söyledik, söyleyeceğiz ve söylüyoruz. Bu olay nedir, ne değildir? Saldırı mıdır, çok daha farklı bir eylem midir; bütün bunları özellikle bu Ankara’dan gelen uzman ekibin araştırmaları ortaya çıkaracaktır. Bunlar her zaman beklenen şeylerdir, sadece bu seçimler için değil. Bundan dolayıdır ki güvenlik güçlerimiz her zaman azami ölçüde tedbirleri alırlar. Dünyanın her yerinde seçimlerin öncesinde bu tür olaylara rastlanır” diye cevap verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim