• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 22°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9094.06 0.16
  • Altın: 2324.48 0.77
  • Dolar: 32.3555 0.15
  • Euro: 34.9625 -0.11

Erdoğan:36 gün kapı kapı dolaşacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Açılış Bayramı için İzmit’e geldi. Açılış Bayramı Kocaeli tarihinde ki en kalabalık mitinge dönüştü. Erdoğan, "Kocaeli’yi 16 Nisan akşamı takip edeceğiz" diye konuştu.
Erdoğan:36 gün kapı kapı dolaşacağız

Büyükşehir Belediyesi tarafından Perşembe Pazarı Alanı’nda 8. Açılış Bayramı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da programa katılmak için ilimize geldi. Helikopterle İzmit’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe Pazarı Alanı’na gelen on binlerce vatandaşla buluştu.  

YEREL YÖNETİMLERİN ÖNÜ AÇILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alana gelmesiyle vatandaşların coşkusu arttı. İlk olarak saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı’mız okundu. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Karaosmanoğlu şunları söyledi: “Soğuk bir havada yağmur altında sizi burada bekleten şey nedir; Aşk, sevgi. İşte bu sevgi seli bizi de gece gündüz demeden sizlere hizmet aşkıyla hareket ettiriyor. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yerel yönetimlerin önü açıldı.  
HOLLANDA’YA KINAMA
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da konuşarak, “Cumhurbaşkanımızı ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bugün hizmete girecek, merkezinde insan olan hizmetlerle Kocaeli’nin yaşam kalitesi üstlere çıkacaktır” dedi.Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da kürsüye çıkarak, kalabalığa seslendi. Işık, şunları söyledi: “Dün bakanımızı Hollanda’da gösterilen o muameleden sonra insan nezaketinden uzak olan bu anlayışı kınıyoruz. Nefretle ve esefle kınıyoruz. Hollanda bu hareketiyle bugüne kadar savunduklarını ayaklar altına aldı.
 “TÜRK YARGISINA TESLİM EDİN”
Faşist anlayış Avrupa anlayışını esir almaya başladı. İsteğimiz bir an önce Avrupa’nın bu anlayıştan çıkmasıdır. Hollanda, aynı zamanda ülkemizde 15 Temmuz’da hain darbe girişimine teşebbüs eden FETÖ’cülere sahip çıkma cüretini de gösterdi. Hollanda, Almanya ve tüm Avrupa, ülkesindeki tüm demokratik uygulamayı ortadan kaldıran teşebbüse destek olmayın, onları Türk yargısına teslim edin. Teslim edin ki bir daha darbe teşebbüsünde bulunamasınlar. Kocaeli’den bunu bir kez daha haykırıyorum.” 
“KOCAELİ EN GÜZELİNİ YAPACAKTIR”
Işık, “Sizler en zor zamanda iradenizle bu vatana sahip çıktınız. İnanıyorum ki 16 Nisan’da da evet diyerek, bu milletin birliğine kastedenleri bir kez daha hezimete uğratacaksınız. 15 Temmuz'daki hain girişimi atlatan Türk ordusu terörle mücadele operasyonlarında büyük başarılar kazanıyor. 16 Nisan’da milletin bekası için evet diyoruz. Evet demekle sadece hainlere ders vermiş olmayacağımızı milletin refahını artıracağımızı bilmenizi istiyorum. Bu kentin son 15 yılda sağladığı büyü katılımların en büyük mimarı sayın Cumhurbaşkanımızdır. Şehrimizle ilgili her sorunla ilgilenen ve hızla çözen cumhurbaşkanımıza kentimiz de her zaman sahip çıktı ve devam da ediyor. Kocaeli 16 Nisan’da en güzelini yapacaktır. Cumhurbaşkanım, sizin yürüyüşünüzde Kocaeli sizi asla ve asla yalnız bırakmayacak” dedi.  
KOCAELİ İLE DOSTLUĞUMUZ ESKİYE DAYANIR
Işık’ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir coşkuyla kürsüye çıktı. Vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi gösterilerin bulunuldu, tezahüratlar yapıldı. Konuşmasına başlayan Erdoğan, gençlerin tezahüratı karşısında, “Bu gençliği parlamentoda görmek istemiyorlar. 17-25 arası gençlik adım adım parlamentoya hazırlanıyor” dedi ve şöyle devam etti: “Programa biraz geciktik, hakkınızı helal edin. Bizim, Kocaeli ile dostluğumuz çok eskiye, gençlik dönemine dayanır. Kocaeli’nin nereden nereye geldiğini çok iyi bilirim. 
KOCAELİ ADETA ŞAHA KALKTI
Gençler fazla kalmadı. Depremden yeniden inşa edilen Kocaeli’nin yarlarını sarmakla kalmayıp ulaştığı seviyenin bizzat şahidi oldum. Kocaeli adeta şaha kalktı. Bu başarıda bakanları, milletvekilleri belediye başkanları, valileri ile uyumlu çalışma yürütmesinin büyük payı vardır. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Milli Savunma Bakanlığımıza çok önemli görevler verildi. Büyükşehir Belediyemizin tramvay projesi sürüyor. Metro için de çalışmalara başlandı. Kocaeli Şehir Hastanesi yükseliyor. Stadyum bitmek üzere. Kocaeli’yi geleceğe taşıyacak olan bilişim vadisinin ilk etabı tamamlanmak üzere. Mesele inanmak ve azmetmektir. 
ELİMİZ BOŞ GELMEDİK
Kocaeli’de 14 yıldır yapılan yatırımların maliyeti 20 milyar kat trilyon. Kocaeli bunlara layıktır. Kişi başına düşen gelir açısından ülke ortalamasının üstündedir. Kocaeli devam eden projelerle üst seviyelere çıkacaktır. Bugün Kocaeli’ye elimiz boş gelmedik. Sizlerle konuşacağım asıl konu 16 Nisan referandumu. Pek çok konuda bir turnusol kağıdı. Muhalefetin başındaki parlamentoya sadece 18’den sonraki erkeklerin gireceğini söylüyor. 18-25 yaş arasındaki kızlarımız da parlamentoya girecek.  
KONSOLOSLUK BİZİM TOPRAĞIMIZ
Dün Hollanda’da yaşanan kepazeliği izlediniz değil mi? Bir yandan Dışişleri Bakanımızın uçuş iznini iptal ediyorlar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın konvoyunun önünü kesip konsolosluğa girmelerini engelliyorlar. Uluslararasında konsolosluklar o ülkelerin toprakları sayılır. Yani Hollanda’daki konsolosluk bizim toprağımızdır. Bakanımızı oraya sokmadılar. 
'BUNLAR BİRBİRLERİNİ ISIRMAZ'
Hollanda bu terbiyesizliğin bedelini mutlaka ödeyecektir. Benim vatandaşlarımın üzerine at, it sürersen bunun hesabını vereceksin. Biz, bize yeteriz. Bize bu millet yeter. Hollanda bir AB ülkesi gibi değil, muz cumhuriyeti gibi davranmıştır. Avrupa'dan ses çıkmıyor çünkü bunlar birbirlerini ısırmaz.  'VATANDAŞLARIMIZ GEREĞİNİ YAPACAK
'Hollanda'daki Hollanda vatandaşı kardeşlerime sesleniyorum. Siz ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi Gereğini nasıl yapacağınızı biliyorsunuz değil mi Şu an Hollanda'daki vatandaşlarımız bizi ekranları başında izliyor. Almanya, Belçika, İskandinav ülkeleri izliyor. Hepsine sesleniyorum. Ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi Türkiye düşmanlarına karşı, Cumhurbaşkanınıza düşmanlık yapanlara karşı orada ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi Kullanacakları oyları nasıl değerlendireceklerini onlar çok iyi biliyorlar. 
'SENİN HER YERİN AB ÜYESİ OLSA NE YAZAR'
Uluslararası hukukta büyükelçilikler, konsolosluklar kendi topraklarıdır o ülkelerin. Yani şu anda Hollanda'daki büyükelçilik de konsolosluk da bizim toprağımızdır. Düşünebiliyor musunuz, kapıyı açmıyorlar.İçeriden konsolosu dışarı çıkartmıyorlar ve Bakanımızı oraya göndermiyorlar. Bunu yapan kim Hollanda. Kim bu Avrupa Birliği üyesi. Senin her yerin Avrupa Birliği üyesi olsa ne yazar Sen önce uluslararası hukuku öğren. Demokrasi nedir onu öğren. Yeri geldiği zaman Türkiye'ye demokrasi dersi vermek isteyenler önce bunu öğrenin bunu.  
ULUSLARARASI KURULUŞLARA ÇAĞRI
Buradan Avrupa Birliği organlarını ve demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devletini koruma misyonuyla çalışan tüm uluslararası kuruluşları, Hollanda'ya karşı seslerini yükseltmeye hatta yaptırım uygulamaya davet ediyorum 
'MUZ CUMHURİYETİ GİBİ...'
Hollanda, Avrupa Birliği üyesi bir hukuk devleti gibi değil, bir muz cumhuriyeti gibi davranmıştır. Yıllarca Türkiye'ye insan hakları, hukuk, demokrasi nutukları çekenlerin kendilerinin aslında bu değerlerden ne kadar uzak olduğunu tüm dünya gördü. Şimdi yaptıkları terbiyesizliğe kılıflar uydurmaya çalışıyorlar. Ne söylerlerse söylesinler, mızrak çuvala sığmaz, yapılan işin adı bir skandaldır. Hollanda, bu terbiyesizliğinin bedelini mutlaka ödeyecektir. 
7 SEÇİM KAYBETTİ, HALA PARTİNİN BAŞINDA
Komşularınıza 18 maddeyi anlatmalısınız. Biz 16 Nisan’da neyi oylayacağız, bunu CHP’nin başındaki bilmiyor ama siz bilmelisiniz. Bu mesele ülkemizin gündemine yeni gelmedi, çok önceden vardı. Yönetim sistemi hep tartışıldı, arayış içinde olunmuştur. İki partinin lider kadrosu milletvekillerinin dayanışma göstermesi, parlamentodan 339 oyla referandumun geçmesi önemliydi. Milli iradeye gidiş vizesini AK Parti ve MHP verdi. Çünkü onlar milli iradeden yanaydı. Kim kimi seviyorsa onunladır. Söyle bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu. Senin arkadaşın Kandil ise onlarlasındır. Ya bunlar kan susanlar değil mi? Bunlar bu ülkeyi bölmek isteyenler değil mi? Muhalefetin başında zaat, millet senin bu yalanlarından bıktı. Ya varsa yoksa tek adam o sensin. 7 seçim kaybetti, halen partinin başında duruyorsun. Tek adam sensin. Öyle değil mi? 
KEMAL GİDİCİ
Partinin tabanına saygın olsa bırakıp gitmen lazımdır. Batı’da bir parti başkanı 1-2 seçim kaybetse hemen istifa edip gider. Ama bunda böyle bir şey yok. Er veya geç Kemal gidicidir. Zira mensubu olduğu parti bu yükü daha fazla taşıyamaz. Demokrasinin gücü nereden geliyor, güçlü muhalefetten gelir. Bunlarda böyle bir güç yok. 2014’te adaylığım açıklandığında milletime seslenmiştim, sözüm şuydu; ‘Ben tarafsız olmayacağım, taraf olacağım. Ama benim tarafım milletten yana olacak’ dedim. Milletin hak ve hukuku neyse onu korudum ve korumaya devam edeceğim. 
KOCAELİ'Yİ TAKİP EDECEĞİZ
Ben Kocaeli’den bir feda bekliyorum. 36 gün kapı kapı dolaşıyor muyuz? Kocaeli’yi 16 Nisan akşamı takip edeceğiz. Bakalım sandıklar patladı mı, patlamadı mı göreceğiz." 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim