• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 28°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 28°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9707.88 0.65
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Erdoğan ve Obama’dan beklenen İncirlik görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama, İncirlik Üssü’nün IŞİD’e karşı savaşta kullanılması konusunda iki hafta önce varılan prensip anlaşmasını sonuçlandırmak için beklenen telefon görüşmesini gerçekleştirdiler.
Erdoğan ve Obama’dan beklenen İncirlik görüşmesi

İncirlik Üssü’nün çok yakında koalisyon uçaklarının kullanımına açılması bekleniyor.ABD ve Türkiye arasında 7-8 Temmuz’da Ankara’da yapılan toplantılarda prensip anlaşmasına varılan, Adana’daki İncirlik Üssü’nün IŞİD’e karşı savaşta hava saldırıları düzenlenmesi için koalisyon uçaklarına açılması konusunu karara bağlamak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama beklenen telefon görüşmesini gerçekleştirdi. Yapılan resmi açıklamada iki liderin IŞİD’e karşı devam eden savaşı ele aldıkları belirtilirken, Hürriyet’e bilgi veren kaynaklar, İncirlik Üssü’nün çok yakında koalisyon uçaklarının kullanımına açılmasının beklendiğini belirtti.

 
Amerikan Savunma Bakanlığı’nın Siyasi Konulardan Sorumlu Müsteşarı Christine Wormuth ve ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral John Allen’ın da katıldığı, Ankara’da iki hafta önce yapılan toplantılarda İncirlik Üssü’nün kullanımına ilişkin detaylar büyük oranda halledilmişti. Ancak Türk tarafının isteği üzerine mutabakatın sonuçlanması için Obama ve Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi yapılması bekleniyordu. Görüşmenin ardından bir bilgi notu yayınlayan Beyaz Saray da iki liderin temasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

CEYLANPINAR’I DA KINADI

"Başkan Obama, IŞİD'e karşı mücadelede devam eden işbirliğinin derinleştirilmesi ve Irak'a güvenlik ve istikrarın getirilmesi ile Suriye'deki savaşa siyasi çözüm bulmaya yönelik ortak çabalar konusunda bugün Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la konuştu.
Başkan Obama, 20 Temmuz'da meydana gelen Suruç'taki terörist saldırı ve ayrı olarak PKK'nın üstlendiği Ceylanpınar'daki 22 Temmuz saldırısını kınadı. Amerikan halkı adına kurbanların ailelerine başsağlığı diledi ve iki lider, ABD ve Türkiye'nin terörizme karşı mücadelede bir arada durduğunu bir kez daha tekrarladı.

Liderler ayrıca yabancı savaşçı akışını önlemek ve Türkiye'nin Suriye’yle olan sınırının güvenliğini sağlamak için işbirliğini artırma çabalarını konuştu. Başkan, ABD'nin Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik taahhüdünü bir kez daha yineledi. Liderler, bu ve diğer bölgesel konularda yakın çalışma içinde bulunmayı sürdürme taahhüdünde bulundu.”

UÇAKLARA AÇIK OLACAK

Beyaz Saray’ın yayınladığı mesajda, Obama’nın Suruç’ta 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı dışında, PKK’nın üstlendiği ve iki polisin katledilmesiyle sonuçlanan saldırıyı da kınaması açıklamanın en çarpıcı kısmını oluştururken, görüşmeden önce Hürriyet’e bilgi veren bir Amerikan Dışişleri yetkilisi, İncirlik Üssü’nün IŞİD’e karşı kullanılmaya çok yakında başlanacağını belirtti.
Yetkili bu konuda net bir tarih vermekten kaçınırken, Türkiye’yle varılan mutabakatın Ağustos ayında yürürlüğe girmesinin beklendiğini söylemekle yetindi. Yetkili, üssün hangi kapsamda kullanılacağı sorusuna ise insansız hava araçlarının kullanımına ilişkin hiçbir resmi açıklama yapmadıklarını ama koalisyona ait diğer savaş uçaklarının İncirlik Üssü’nü kullanmaya başlayacaklarını teyit edebileceğini ifade etti. Amerikan Dışişleri yetkilisi, mutabakatın sadece Türkiye’deki İncirlik Üssü’nü kapsadığını söyledi.

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim