• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2322.902 0.72
  • Dolar: 32.3523 0.09
  • Euro: 34.9788 -0.20

Erdoğan Sert Çıktı: "İnsafları Yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD’a tepki göstererek, “Türkiye’nin sanayici ve iş adamlarını topladığı sivil toplum örgütü şu anki hükümetin attığı adımlar ve 12 yıllık süreci bir geri gidiş...
Erdoğan Sert Çıktı: İnsafları Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD’a tepki göstererek, “Türkiye’nin sanayici ve iş adamlarını topladığı sivil toplum örgütü şu anki hükümetin attığı adımlar ve 12 yıllık süreci bir geri gidiş olarak akla hayale gelmeyecek tanımlamalarla ifade ediyor. Aslında bunlar haddini bilmiyor. Niye haddini bilmiyorlar? Çünkü bunlarda insaf yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün bazı gazetelerde hükümeti eleştiren TÜSİAD’a Sakarya’dan sert cevap verdi. Erdoğan, “Bugün bakıyorsunuz hala eski Türkiye daha iyiydi diye konuşanların olduğunu görüyorsunuz. Eski Türkiye’nin nesi daha iyiydi? Darbeler mi daha iyiydi? 16 aylık hükümetlerle yönetildik biz. Şimdi çıkmış bugün bir gazetede gördüm. Türkiye’nin sanayici ve iş adamlarını topladığı sivil toplum örgütü şu anki hükümetin attığı adımlar ve 12 yıllık süreci bir geri gidiş olarak akla hayale gelmeyecek tanımlamalarla ifade ediyor. Aslında bunlar haddini bilmiyor. Niye haddini bilmiyorlar? Çünkü bunlarda insaf yok. Sermayeleri bu dönemde 1’e 5 katladılar. Onun insafsızlığıyla bunu yapıyorlar. Bu tür STK’ların şunu bilmeleri gerekiyor, siz bu ülkenin mutluluğuna huzuruna değil ancak bu ülkenin birliğine beraberliğine dinamit atarsınız. Türkiye’yi bugün geldiği yere rağmen hala ısrarla mevcut sorunlu sisteme mahkum etmek isteyenlerin derdi asla millet değil. Ülkenin geleceği değil. Biz Türkiye’nin yarınlarını gelecekteki hedeflerini düşünüyoruz. Mevcut sistemle bu hedeflere ulaşmak çok zor gözüküyor. İnşallah 7 Haziranda yeni Türkiye’nin önünü açacak yeni Anayasa ve Başkanlık sistemini hayata geçirmenin önünü açacak bir sonuç çıkacak” dedi.

Türkiye’nin göreve geldiklerinde 36 milyar olan ihracatının şuanda 158 milyar dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bizim ihracatımız göreve geldiğimizde 36 milyardı şu anda 158 milyar dolar. Devletin borçlanma faizi yüzde 63’tü şu anda tek haneli rakamlara indi. Enflasyonu hatırlayın yüzde otuzlardaydı. Şimdi o da tek haneli rakamlarda. Ülkemizin gayrisafi milli hasılaya olan borç oranı yüzde 73’tü şimdi yüzde 36. İMF borcu 23 buçuk milyar dolardı. Şimdi borç yok. Aksine borç verecek duruma geldik. Artık borç isteyen bir ülke yok. Artık borç veren bir ülke var. Ama yeterli değil, daha iyi olacağız. Mevcut sistemle buraya kadar getirdik. Ama bu sistemin sorunlu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kasım ayında Antalya’da G20 toplantısı yapacağız. Yani dünyanın en ileri 20 ülkesi Antalya’da toplanacağız. Bunun ilk 10 sırasında yer alan ülkeler Başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Bunlar akıllarını mı yedi de başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Hayır ideal olan o da onun için. Peki biz neden yapamayalım. Bunlar korkuyorlar da o yüzden. Amerika’da, Meksika’da, İngiltere’de, Fransa’da diktatörlük mü var? Bunlar korkuyorlar da o yüzden. Bunlar Tayyip Erdoğan’a, ailesine her türlü hakareti edecekler. Ama Tayyip Erdoğan diktatör oluyor” diye konuştu.

Konuşmasını tamamladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar ile birlikte 53 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.

(İHA=

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim