• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 16°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Erdoğan: "Hani Sizde İdam Yasaktı ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’da Mursi hakkında verilen idam kararı için AB’ye seslenerek, “Avrupa Birliği, Batı hani sizde idam yasaktı. Sizde idam yasak olduğuna göre idamı uygulayanlara karşı bir ya...
Erdoğan: Hani Sizde İdam Yasaktı ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’da Mursi hakkında verilen idam kararı için AB’ye seslenerek, “Avrupa Birliği, Batı hani sizde idam yasaktı. Sizde idam yasak olduğuna göre idamı uygulayanlara karşı bir yaptırımınız var mı? Hadi uygulayın yaptırımlarınızı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinar Erdem Spor Salonu’nda Türkiye Gençlik Vakfı ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması’na katıldı. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere hitap eden Erdoğan, dünyanın hassas ve çalkantılı bir dönemden geçtiğini belirterek, “Dünyanın hiçbir ülkesi kendisini yaşanan gelişmelerden ayrı tutamaz. Afrika’daki açlık ve istikrarsızlık, Suriye ve Irak’ta meydana gelen olaylar, komşumuz Ukrayna’da çatışmalar bunun somut örnekleri. Geçtiğimiz yıllarda Japonya’da meydana gelen nükleer kaza da, Endonezya’da meydana gelen tsunami de tüm dünyayı etkiledi. Din temelli çatışmalar, kıtlık, Avrupa sahillerinde mülteci teknelerinden dökülen cansız bedenler olarak vuruyor dünyamızı. Arakan’dan bir grup maalesef denizin ortasında gemide mahsur kalmışlar. Çünkü kaptan, çarkçıbaşı gemiyi terk etmişler. Oradaki o Müslümanlar şu anda mağdur ve mahsur. Kimse elini uzatmıyor. Türkiye aranıyor. Bütün bu olaylar karşısında durmadık, durmayacağız, elimiz nereye uzanıyorsa uzatacağız. Suriye’deki devlet terörüne dur denilmemesinin bedelini sadece bu ülke ve komşuları değil, binlerce vatandaşını DEAŞ terör örgütüne kaptıran dünyanın 80 ülkesi ödüyor. Irak’taki mezhepçi ve dışlayıcı geçmiş yönetimin yol açtığı gerilimi herkes hissediyor” diye konuştu

“AVRUPA BİRLİĞİ HANİ SİZDE İDAM YASAKTI”

Erdoğan, Mısır’da Mursi hakkında verilen idam kararına da değinerek, “Mısır’da siyasi iradelerinin peşine düşmüş binlerce insana sıkılan her kurşun aslında tüm dünyadaki siyasete, demokrasiye yönelmiştir. Eğer bugün Mursi’ye idam cezası veriliyorsa bu sandığa verilmiş bir idam cezasıdır. Burada AB, dünya ülkelerine sesleniyorum. Avrupa Birliği, Batı hani sizde idam yasaktı. Sizde idam yasak olduğuna göre idamı uygulayanlara karşı bir yaptırımınız var mı? Niye duruyorsunuz. Hadi uygulayın yaptırımlarınızı. İşinize gelen başka yere uyguluyorsunuz. Ama silah pazarlığına gelince silah pazarlığı yapıyorsunuz. Ürettiğim silahı nereye satacağım diye pazarlık yapıyorsunuz. Gazze sahilinde oyun oynayan yavruların üzerine düşen her bomba sadece o çocukların bedenlerini değil, buna göz yuman herkesin vicdanlarını da parçalamaktadır. 12 yaşındaki evladını İsrail askerlerinin kurşunlarından korumak için göğsünü siper eden baba, aynı zamanda bizi insan yapan tüm değerlere de siper oluyor. Teknolojinin yaygınlaştığı bir dünyada dertlerimiz de küreselleşiyor. Bunlara karşı ortak bir duruş sergilemek, sorunları el birliği ile çözmeliyiz. Sorunlara karşı dayanışmamızı küreselleştirmezsek acı sonu birlikte paylaşırız” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Arnavutluk ziyaretini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arnavutluk’taydım geçtiğimiz gün. Tiran’da muhteşem bir cami yapıyoruz. 130 yıl önce burası namazgahtı yıkıldı. Şimdi onun yerine daha muhteşemini inşa ediyoruz. İnşallah iki yıl sonra cuma namazını orada kılarak açılışın yapacağız. Oradan Preze’ye geçtik. Preze kalesinin içinde ecdadımızın yaptırdığı mescit yıkılmış. TİKA bu mescidi yeniden inşa etti onu açtık. 9 kilometre dağa tırmanmış genci yaşlısı. Yaklaşık 7 bin insan vardı. Duygulu bir andı. O mescidin açılışını yaparken yaşadıklarımız da manidardı. İşkodra İmam Hatip Lisesi’nden gençler gelmişti. Kızlarımız ilahileriyle ve şiirleriyle bizleri duygulandırdı. Bunları görünce geleceğe yönelik umudun azalması mümkün mü? Şu an karşımda dünyanın tüm renklerini, dinlerini, kültürlerini yansıtan muhteşem bir tablo görüyorum. Bu Afgan ile Boşnak’ın, Somalili ile Tatar’ın, Açeli ile Üsküplü’nün, Hintli ile Pakistanlı’nın kenetlendiği bir dostluk ve kardeşlik resmidir” ifadelerini kullandı.

“2023 YILINDA TÜRKİYE’DEKİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISINI 250 BİNE ÇIKARACAĞIZ”

Türkiye’de 2002 yılında 50 ülkeden 10 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğünü vurgulayan Erdoğan, “Şimdi 160 ülkeden 80 bin öğrenciye ulaştık. Bunlardan bir kısmı Türkiye bursları ile eğitim hayatlarına devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı da bin 200 öğrencisi uluslararası imam hatip liselerinde burslu okutuyor. Biz 2023 yılında Türkiye’deki uluslararası öğrenci sayısın 250 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Eskiden Türkiye eğitim için yurt dışına öğrenci gönderirken, bugün dünyanın dört bir yanından öğrencilerin geldiği bir üs olma yolunda ilerliyor” dedi.

“İDEALLERİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Salonu dolduran gençlere tavsiyelerde de bulunan Erdoğan, şunları söyledi;

“İdeallerini yitirenler benliğini yitirirler. İdeallerinize, hayallerinize sımsıkı sahip çıkın. Bunları aklın, tecrübenin ve kadim değerlerin süzgecinde damıtarak hayata geçirmenin çabasında olun. Bu toprakların yetiştirdiği büyük bilge Yunus Emre’nin mısraları asırlar öncesinden bu günlere ışık tutuyor. Yunus diyor ki ‘Gelin tanış olalım, işi kolay tutalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz’ Farklı dillerde konuşuyoruz ama sevginin, aşkın, merhamet ve adaletin dili birdir. Sizler geldiğiniz ülkelerin umudusunuz. Biz geleceğimizi sağlıklı şekilde inşa etmek için çalışıyoruz. Aynı zamanda bu idealimiz tüm dost ve kardeş ülkelerle paylaşıyoruz. Farklı kültürlerden geldiğimiz doğrudur ama hepimiz insanız ve biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Ne Arap’ın beyaza ne beyazın Arap’a üstünlük yoktur. Üstünlük sadece Allah’a olan yakınlıktadır. Bizi birbirimizden uzaklaştıran ırkımız, dilimiz ve inancımız değildir. Bizi birbirimizden ayıran ön yargılarımızdır”

“YILLARCA MİLLETİ PARÇALADILAR, ‘PENSİLVANYA’DA GELEN SEN’ DEDİLER”

Konuşmasında paralel yapıya da değinen Erdoğan, “Yıllarca bu ülkede gençleri aldattılar. Gençliğimizin, insanımızın uluhiyet anlayışını değiştirdiler. Milleti parçaladılar, ümmeti parçaladılar. ‘Pensilvanya’dan gelen ses’ dediler. Ben görüyorum ki karşımdaki gençlik bir şeye değer veriyor. Biz Allah’tan başka hiçbir güce kul olmadık. Tayyip Erdoğan bir Cumhurbaşkanı. Ama Cumhurbaşkanı olarak ölüm benim için de hak. Sonunda gideceğimiz yer 2 metreküplük bir mezar. Hoca efendi musalla taşında kalkıp da benim için ‘cumhurbaşkanı niyetine’ mi diyecek veya ‘trilyarder niyetine’ mi diyecek. Er kişi niyetine diyecek. Bunun idrakinde olmamız lazım. Biz ubudiyet anlayışını, uluhiyet anlayışını anlatmalıyız herkese. Kim olursa olsun, ne makam sahibi olursa olsun kimseden kulluk beklemesin. Biz halkımıza sadece hizmetkarız” şeklinde konuştu.

“YARGIYI İŞGAL EDEN CÜBBELİ ÇETELER MEYDANA ÇIKIYOR”

Mitinglerinde sıkça tekrarladığı tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusunu yineleyen Erdoğan, “Neymiş devlet içinde paralel devlet. Artık milli siyaset belgesi iç ine girdiler. Oyunlar nasıl bozuluyor görüyorsunuz. Yargıyı işgal eden cübbeli çeteler nasıl meydana çıkıyor görüyorsunuz. Dürüst samimi olanları tenzih ederim ama diğerleri ortaya çıkıyor. İnlerine gireceğiz demiştim. Girdik mi girdik. Devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim