• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 24°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 28°C Ankara
    • 30°C Rize
  • BIST: 9766.42 0.46
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Erdoğan: "Diyanet Ermenice Kuran Meali Hazırlatıyor"

İzmir Atatürk Stadı’nda halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı birçok dilde Kur’an meali hazırlatıyor. Hatta ve hatta Ermenice bile hazırlatıyor” dedi. C...
Erdoğan: Diyanet Ermenice Kuran Meali Hazırlatıyor

İzmir Atatürk Stadı’nda halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı birçok dilde Kur’an meali hazırlatıyor. Hatta ve hatta Ermenice bile hazırlatıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından İzmir’e ilk kez gelerek 52 bin kişilik Atatürk Stadı’nda halka seslendi ve 626 projenin toplu açılışını gerçekleştirdi. Konuşmasında Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, “Bizim Kabemiz tektir. Ama bunlar hala benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyorlar. Ben Kürtçe meal olarak hazırlanmış Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an mealini gösterdim. Üzerine hemen Sayın Kılıçdaroğlu geldi. Kayseri’de dedi ki; ‘Erdoğan aynı Kenan Evren gibi konuşuyor’ dedi. ‘Kur’anı istismar ediyor’ dedi. Kardeşlerim önce istismar kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenmeleri lazım. İstismar bir şeyi yaşamadığınız halde yapmak ve konuşmaktır. Biz hamdolsun Kur’an’la büyüdük Kur’an’la yaşadık. Kur’an’la yolumuza devam ediyoruz. Kürt kardeşlerimi istismar edenlere sesleniyorum; benim Diyanet İşleri Başkanlığımın hazırladığı mealden neden rahatsız oluyorsunuz? Hazırladı ve tüm illere gönderdi. ‘Bunu Diyanet İşleri Başkanlığı yaptırmadı’ dediler. Hemen Diyanet İşler Başkanlığımız gereken cevabı verdi. ‘10 bini aşkın Kürtçe mealli Kur’an’ı hazırlattık ve gönderdik’ dedi. Asıl istismarı onlar yapıyor. Fakat biz hamdolsun yaşıyoruz. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı birçok dilde Kur’an meali hazırlatıyor. Hatta ve hatta Ermenice bile hazırlatıyor. Bunlar farkında değil” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRETİ AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARMIŞLAR”

Seçim sürecinde tüm partilerin programlarını ortaya koyduğunu, kendisinin de takip ettiğini belirten Erdoğan, “Komik şeyler oluyor. Asgari ücreti açık artırmaya çıkarmışlar. Ben bu göreve geldikten sonra ‘herhalde koltukta oturacak halim yok, durmayacağım, koşacağım’ demiştim. Dolaşmazsam milletim sorar. Diyorlar ki; ‘Cumhurbaşkanı taraf olmaz.’ Ben her partiye eşit mesafedeyim ama tabii gönlümde bir parti var o ayrı mesele. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Bende de var. Ancak taraf deyince doğru ben tarafım ama ben milletin tarafındayım milletin. Milletin çıkarlarını korumak durumundayım” ifadelerini kullandı.

“KİMSE ZORLA ÇOCUĞUNU GÖNDERMİYOR”

Ana muhalefetin imam hatip okullarını kapatacağını söylediğini, şu anda imam hatiplerde öğrenci sayısının 1 milyon olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bu onları rahatsız ediyor. Kimse zorla çocuğunu göndermiyor. Bu partiler imam hatiplilerden ne istiyor? Bu kimi, neden rahatsız eder? Diyanet’e de aynı sebeple saldırıyorlar” dedi.

“İZMİR LOKOMOTİF OLACAK”

İzmirlilerin yaşam tarzlarıyla değil yaşam kaliteleri ile ilgili olduklarını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “Biz herkese önce insan nazarı ile bakıyoruz. Bugüne kadar insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile geldik. İzmir hizmetlerimizden memnun mu? İzmir bu hizmetlerin devamını istiyor mu? İzmir 2023 hedeflerine sahip çıkıyor mu? Önümüzdeki dönemde İzmir’den çok daha motive edici bir destek gerekir diye düşünüyorum. İzmir inşallah Yeni Türkiye mücadelemizin de lokomotifi olacak. 1930’da Serbest Cumhuriyet Fırkası’na kucağını ve kalbini sonuna kadar açmıştı. 1947’de Menderes İzmir’e geldiğinde tüm baskılara rağmen İzmir ona kucağını ve kalbini açmıştır. 2001’de Menderes’in yadigarı ‘yeter söz milletin’ sözüne sahip çıktık ve ‘yeter söz de karar da milletindir’ dedik. Ardından bu ahdimizi daha da güçlendirmek için cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesini temin eden Anayasa değişikliği gerçekleştirdik. İzmir bunu yüzde 49 oranla destekledi. İzmir’imizin önümüzde açtığı yolu takip ederek 10 Ağustos’ta halkın huzurunuza çıktık. Yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçildik. İlk halkın hamdolsun cumhurbaşkanı olduk.”

MEVLANA’NIN SÖZÜ İLE CEVAP

10 Ağustos’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Yeni Türkiye’nin kapılarının aralandığı tarih olduğunu kaydeden Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinin kritik bir dönemeç olduğunu ifade etti. Milletin Yeni Türkiye’nin inşası ile eski Türkiye koalisyonu arasında tercih yapacağını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için yeni Anaysa ve başkanlık sistemini mümkün kılacak bir adımı inşallah çıkarmamız gerekiyor. Türkiye’nin mevcut fotoğrafını okumaktan aciz olanlar ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacak vizyonu ortaya koyamazlar. Daha 81 vilayeti kucaklamayı başaramayanlar Türkiye’nin küresel güç hedefini anlayamazlar. Türkiye o günleri geride bıraktı. Ne diyor Mevlana; ‘dünle beraber cancağızım ne kadar söz varsa düne ait şimdi yeni şeyler söylemek lazım.’ Türkiye’nin yeni şeyler konuşmaya ve üretmeye ihtiyacı var.”

KOALİSYONA VE İSTİFAYA İTALYA İLE İNGİLTERE ÖRNEĞİ

İtalya’nın çıkardığı kanunla koalisyonları yasakladığını hatırlatan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Bu çok önemli. En az yüzde 40’lık oranı ile ya tek parti ya da önceden ittifak kurmuş hareket olarak hükumet kurma zorunluluğu getirildi. Ülkenin istikrar içinde yönetilmesi gerekiyor. İngiltere’de ne oldu? Bu da çok önemli. İki gün önce seçim sonuçları çok enteresan tablo ortaya çıkardı. Muhafazakar parti meclis sayısını artırarak tek başına iktidar olurken İşçi Partisi oy kaybına uğradı. Oyların yüzde 12.6’sını alan ırkçı parti bir milletvekili çıkardı. Fakat yüzde 4,7’sini alan İskoç Ulusal Partisi tam 56 milletvekili çıkardı. Hale bak. Tabii bu parti milletvekillerinin tamamını İskoçya’da elde edebildi. Milletvekili sayıları düşen üç parti genel başkanları yenilgiyi kabul edip istifa ilan ettiler. Bu durumun İngiltere’de adalet ve daha önemlisi yönetimde istikrar tartışması başlattığını görüyoruz. Her seçime girerken ne diyordum; ‘eğer 1. parti olamazsak istifa edeceğim’ diyordum. Ama bizdekilerde böyle bir şey yok. Çünkü koltuk sıcak. O koltuğa oturduktan sonra kalkamıyorlar. Hadi madem iddialısınız. ‘1 parti olamazsak çekilip gideyim’ deyin. Niye diyemiyorlar? Çünkü bunların istikrar gibi bir derdi yok. Başkanlık sistemini neden istemiyorlar biliyor musunuz? Artık parlamentoda ekmek yok onun için.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim