• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9129.9 0.55
  • Altın: 2324.383 0.76
  • Dolar: 32.3675 0.10
  • Euro: 34.9483 -0.35

Erdoğan: 'Buna Türkiye olarak evet dememiz mümkün değil'

Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan açık söylüyorum, biz Kuzey Suriye'yi bir defa bunların yaptıkları planlamaya asla kurban etmeyeceğiz.
Erdoğan: 'Buna Türkiye olarak evet dememiz mümkün değil'

Zira bu bizim için bir tehdit oluşturmaktadır, dolayısıyla bu tehdide Türkiye olarak 'evet' dememiz mümkün değildir" dedi.

"Merhum HASAN Kalyoncu kendi adını taşıyan bu üniversite onun hayallerini gerçekleştireceğini biliyorum. Buradaki her öğrencinin yetişmesi, varlığı onun amel defterine yazılacağını biliyorum.

 

Gaziantep'te yaşadığımız hadiseler geçmişimizle geleceğimiz arasında bir köprü olacaktır. Buradaki insanların bir ensar sabrı olduğunu biliyorum. Hepinizi alkışlıyorum.

SURİYE KRİZİ

"Suriye meselesi, uluslararası toplumun gündeminde her gün daha üst sıralara tırmanıyor. Türkiye'nin başından beri savunduğu terörden arındırılmış bölge, uçuşa yasak bölge, eğit-donat uygulamalarının gerekliliği her geçen gün daha iyi anlaşılmaya başlandı ama dert başka. Dert, aslında Türkiye'yi bölmek. Şu anda 911 kilometre Suriye'ye sınırı olan, öbür tarafta Irak'a 350 kilometre sınırı olan bir ülke, akrabalık bağları olan bir ülkeden bu gelişmeleri daha iyi değerlendirebilecek birileri olabilir mi? Ama birileri adeta 'bu işi biz daha iyi biliriz, daha iyi değerlendiririz' mantığı ile hep öne geçmenin gayreti içindeler. Bundan dolayıdır ki başaramadılar, başaramıyorlar ve başaramayacaklar. Yine er veya geç bizim tezimize gelmek durumundalar. Aksi takdirde biz adımımızı atmak durumundayız."

Ne diyoruz: PYD PKK'nın uzantısıdır ve terör örgütüdür. Bizimle dost olduğu söylenen ülkeler tam tersini söylüyor.

"Şu anda PYD'nin içerisinde bin 400 PKK mensubu var. Bunu gözden kaçırmanın hiçbir anlamı yok. Bu bir vakıa, gerçek. Ama bunu maalesef bize dost görünen ülkelerin hepsi de tam aksi istikamette ifade etmeye çalışıyorlar. Bunlara silah yardımı geliyorsa bunlardan geliyor. Bu silahların hangi ülkelerin silahları olduğunu da gayet iyi biliyoruz

"Dert tamamen Kuzey Suriye'yi ele geçirmek. Buradan açık söylüyorum, biz Kuzey Suriye'yi bir defa bunların yaptıkları planlamaya asla kurban etmeyeceğiz. Zira bu bizim için bir tehdit oluşturmaktadır, dolayısıyla bu tehdide Türkiye olarak 'evet' dememiz mümkün değildir"

Türkiye bir NATO ülkesi olduğu için onların envanterini biliyoruz.

En son Rusya'daki görüşme. 370 bin kişinin kanına giren birini kırmızı halıyla karşılamanın bir örneği yok.

Şu an Tel abyad'ta bir kanton ilan etme durumu var. Sadece terör örgütlerinin dışında kim var? Yüzde 90'ı Arap ve yüzde 5'i Türkmen ve yüzde 5'i Kürt.

Biz Kuzey Suriye'yi asla bunların kurguladıkları gibi kabul etmeyeceğiz. Kobani'yle yapılanı gördünüz. Bu insanlar kaçtığı zaman kime sığındılar. Biz bunca insanı karşıladık, kapımızı açtık.

MÜLTECİ SORUNU

-"Suriyeliler için sadece kamplarda 8 milyar dolar harcadık."

-İnanıyorumki yakında somut neticeler alacağız çünkü mülteci sorunu tüm dünyanın sorunu olacak.

-2.5 milyon insana karşılık batıda 250 bin mülteci var! Panik halindeler!

-Bir de Nobel meselesi var. Bir ülke '30 bin sığınmacıyı alabiliriz' dedi diye, 'Nobel o ülkeye verilebilir' dediler. Nobel'i hak edenler kapılarını kapatanlar değil, Suriyeli kardeşlerimizdir, Antep, İstanbul, Hatay'daki kardeşlerimizdir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim