• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2513.441 1.18
  • Dolar: 32.5709 0.11
  • Euro: 34.7723 0.09

Erdoğan: “Bu Pazar...’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu seçimlerde muhalefet partilerinin aynı kampanyayı yürüttüklerini ve endişe veren koalisyonlar olduğunu belirterek, “Bu pazar onlara haddini bildirme günüdür” ded...
Erdoğan: “Bu Pazar...’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu seçimlerde muhalefet partilerinin aynı kampanyayı yürüttüklerini ve endişe veren koalisyonlar olduğunu belirterek, “Bu pazar onlara haddini bildirme günüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Mersin’e gelerek halkla buluştu. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında düzenlenen "Cumhurbaşkanı Mersinlilerle Buluşuyor" etkinliğinde halka seslenen Erdoğan, konuşmasına Mersin’e 12 yılda yapılan hizmetleri anlatarak başladı. “Mersin herhangi bir şehir değildir. Mersin Türkiye’nin özetidir” diyen Erdoğan, “Biz Mersin’e hiçbir zaman verdiği oya, siyasetteki tercihlerine göre bakmadık. Biz Mersin’e hep gönül gözüyle baktık” diyerek, önümüzdeki süreçte kentte yapılacak yatırımları anlattı. Mersin-Adana yolunu yeniden yapacaklarını belirten Erdoğan, “İnşaatı kısa bir süre sonra başlıyor. 12 yılda biz Mersin’e 14 katrilyon yatırım yaptık. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı ne kadar istediğinizi biliyorum. Yüklenici firmanın yaşadığı sorunlar yüzünden bu proje gecikti. Şimdi yeni bir formül bulduk. İnşallah gecikmeyi de telafi edecek şekilde Mersin’i mutlaka bu hizmete kavuşturacağız. Bizzat takip ediyorum” diye konuştu.

“İNANIYORUM Kİ, MERSİN DE BİZİM YANIMIZDA OLACAK”

Mersin-Antalya yolunu ‘çile yolu’ olarak tanımlayan Erdoğan, bu yolun da 37 kilometrelik bölümü dışında tamamının yıl sonuna kadar hizmete açılacağını bildirdi. Adana-Mersin demiryolunu yenilediklerini, şimdi bu yolu hızlı tren standardına çıkaracaklarını ifade eden Erdoğan, Mersin’in hızlı tren hattına bağlanacağını dile getirerek, Mersin’i 2023’e hazırladıklarını söyledi. Erdoğan, “Başbakanlığım döneminde sizlere ne kadar yakın olduğumu biliyorsunuz. Cumhurbaşkanlığım döneminde de hep Mersin’in, Mersinlinin yanında olacağım. İnanıyorum ki, Mersin de bizim yanımızda olacak” ifadelerini kullandı.

Mersinlilerden 7 Haziran’da sandıklara sahip çıkmalarını da isteyen Erdoğan, “7 Haziran’da Mersin, tarihindeki en yüksek katılımla sandıkları patlatıyor muyuz? Mersin, Yeni Türkiye’yi inşa ediyor muyuz? Yeni anayasayı istiyor muyuz? Başkanlık sistemini destekliyor muyuz? Maşallah, Asab-ı Kehf’in şehrine de bu yakışır” şeklinde konuştu.

“MÜSLÜMAN SOKULDUĞU DELİKTEN BİR DAHA SOKULMAZ”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imam hatip okullarını kapatacaklarını söylediğini aktararak, “Kayseri’ye gidiyor, ‘hayır bizim böyle sözümüz olmadı’ diyor. Peki, 1+8+3 ne demek? Orta kısımları kapatmak demek. Biz bu oyunu dün gördük. Müslüman sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Biz sizi iyi tanıyoruz. 600 bin öğrenci vardı. Orta kısımlar kapatılınca 60 bine düştü. Şimdi orta kısımları açtık, öğrenci sayısı 60 binden 1 milyona çıktı. Kılıçdaroğlu’nu rahatsız eden bu, HDP’yi rahatsız eden bu. Bizim canımız yandı canımız. Ben bir imam hatip mezunuyum. 4 çocuğum da imam hatip mezunu. Öz yurdunda garipsin, öz vatanında ‘parya’ dediler bize. Ben çocuklarımı üniversiteye sokamadım bu ülkede. Bu zulüm değil mi? Bu ayrımı niye yaptılar? Başı açık, başı örtülü, bırak ya bunların hepsi bu ülkenin evladı. Niye bunların ayaklarına pranga vuruyorsun? Sabreden kişi zafere ulaşır. Biliyorum çok acı çektiniz, sabrettiniz ama neticede zafer geldi” diye konuştu.

“BU PAZAR BİR KIRILMA NOKTASIDIR”

Gençlere seslenen Erdoğan, çok çalışıp istedikleri üniversiteye girerek bu ülkeye hizmet vermelerini istedi. “Milli ve manevi değerlerine sahip bir nesil olarak görüyorum sizi, böyle görmek istiyorum” diyen Erdoğan, şöyle sürdürdü:

“Onun için bu pazar bir kırılma noktasıdır. Bu pazarın bu noktada çok büyük önemi var. Her seçimde ittifaklar kuruluyor değil mi? Birisi çıkıyor diyor ki, ‘Kabe’miz Taksim’dir.’ Bir diğeri de geçmişte, ‘Kabe Arap’ın olsun, bize Çankaya yeter’ diyordu. Ama bizim Kabe’miz Mekke’dir. Farkımız bu. Onların durumu da bu. İstiyorum ki, bugün bitti 3 gün bir gayret, 3 gün çalışacağız ki, pazar bir kırılma noktası.”

“BU DEFA HAYRET VERİCİ BİR KOALİSYON VAR”

Muhalefet partilerinin aynı kampanyayı yürüttüklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Gerçekten bu defa hayret verici bir ittifak var. Endişe veren koalisyonlar var. Biz buna eski Türkiye Koalisyonu diyoruz. Çünkü biz ‘Yeni Türkiye’ dedikçe, onlar ‘eski Türkiye daha iyiydi’ diyor. Milletle devleti karşı karşıyla getiren eski Türkiye’yi Mersin çok iyi bilir. Bu koalisyonda kimler var? Ana muhalefet. Hemen arkasında milliyetçi olduğu iddiasındaki parti. Onun hemen yanında da bölücü örgütün güdümündeki parti var. Aynı şeyleri söylüyorlar. Aynı kampanyayı yürütüyorlar. Amblemlerini kapatın, sesleri değiştirseniz hangi kampanya kimin, hangi konuşmayı kim yapıyor bilemezsiniz.”

Bunların dışında ortada gözükmeyenler de olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ortada gözükmeyenler kim? Paralel örgüt. Pensilvanya bu seçimde çok aktif. Dağ taş dolaşıyorlar. Bu partilerin hepsiyle içli dışlı. Yeri geliyor terör örgütüyle içli dışlı, yeri geliyor milliyetçisiyle, yeri geliyor ana muhalefetiyle. Ama onları bu da kurtaramayacak. 99’da üst akıl emir verdi. Türkiye’den kaçıp gitti. Niye bu ülkeden kaçıp gidiyorsun? Üst akıl talimat verdi. Pensilvanya’ya yerleşti. Bu hoca, vaiz, maşallah saltanat orada yerinde. İnzivaya çekilecektin de bir hoca efendiysen niye Mekke’ye, Medine’ye gitmiyorsun da Amerika’ya gidiyorsun? Ne işin var orada? Milletimizi bu musibetten kurtarana kadar ne demiştim başbakanken inlerine gireceğiz. Girdik mi? Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Baş imam kaçtı. Şimdi küçük imamlar da kaçıyor. Bunlar mihrapları terk edip gidiyorlar” dedi.

“HER YERİN GAZETE OLSA, HER YERİNDEN KİN KUSSAN AVUCUNU YALARSIN”

Bölücü örgütün ise açıkça eş başkanlarına oy istediğini, vermeyenleri tehdit ettiğini dile getiren Erdoğan, bu seçilerde oyunun bir de dış ayağı olduğunu dile getirerek, Türkiye ve kendisi hakkında yazı yayınlayan yabancı gazeteleri sert dille eleştirdi. Erdoğan, şunları söyledi:

“Amerika’daki, İngiltere’deki gazeteler, dergiler hep bir ağızdan aynı şeyleri söylüyorlar. Hedeflerinde biz varız. New York Times diye bir gazete var. Bu, kimin nerede olduğunu göstermesi bakımından çok önemli. Bu gazete Sultan Aldülhamit’e suikast yapıldığında bunu büyük bir heyecanla duyurmuştu. Rahmetli Menderes’in idamına yol açan darbeyi de yine heyecanla karşılamıştı. Özal’ın ölümünü de bin bir hakaretle haber yapmıştı. Şimdi de gözü bize dikmişler. Her yerin gazete olsa, her yerinden kin kussan avucunu yalarsın. Biz bir şeye teslim olmuşuz, bir şeye inanmışız, kefenimizi giymişiz ve bu yola böyle çıkmışız. Aynı şekilde 2011’de CHP’ye destek veren The Ekonomist, bu dergide bu defa bölücü örgütün güdümündeki partiye oy verme çağrısı yapıyor. Aynı şekilde The Guardian gazetesi de ‘Türkiye’de anayasa değişsin ama bunu Erdoğan yapmasın’ diyor. Şu anda o anayasayı kim yapacak, millet. Yüzde 52 ile oy vererek cumhurbaşkanı yaptığı kişiden niye rahatsız oluyorsunuz? Bizi Menderes’in, Mursi’nin akıbetiyle tehdit edenlerin aklı nereden aldıklarını görüyor musunuz? Yeni anayasa talebimizin kimleri, nasıl korkuttuğunu görüyor musunuz? Eski Türkiye koalisyonun arkasındaki desteği görüyor musunuz? Evlatlarımızın geleceğini bu şer ittifaklara bırakacak mıyız? Bunlara değil ülkenin istikbalini, 5 koyunu dahi bırakamazsınız.”

“EY BAHÇELİ NİYE MEYDANLARDA DOLAŞIYORSUN?”

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de yüklenen Erdoğan, MHP-DSP-ANAP koalisyon hükümetinin kendilerine 23,5 milyar dolar borç bıraktığını kaydeden Erdoğan, “Çıkıyor hala bu Bahçeli ileri geri konuşuyor. Sayın bahçeli biraz haddini bil. Bize nasıl bir Türkiye bıraktın. Eğer bu ülke bunların elinde kalsaydı yanmıştık. Ey Bahçeli sen niye meydanlarda dolaşıyorsun? Siz 3,5 yıl dayandınız, kaçıp gittiniz. Yönetemediniz. Öyle kuru kuruya milliyetçilik olmaz. Milletime gerçekleri göstermek için meydanlardayım. İşte bunun için Rabia’mıza sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız. Bu Pazar onlara haddini bildirme günüdür” dedi.

Konuşmasının sonunda “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının sözlerini Mersinlilere tekrar ettiren Erdoğan, platformdan eşi Emine Erdoğan ile birlikte kendisini izlemeye gelenlere içinde satranç takımı bulunan küçük paketler attı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim