• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2489.018 0.21
  • Dolar: 32.5474 0.05
  • Euro: 34.68 0.01

Erbakan Çayırova'da Anıldı

Saadet Partisi Çayırova ilçe Teşkilatı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı düzenlediği muhteşem programla andı.
Erbakan Çayırova'da Anıldı

Önceki gün Çayırova Belediyesi Kültür Salonunda ‘’Erbakan’ı Anma ve Anlama’’ adında düzenlenen program Kuranı kerim tilaveti ve Erbakan için okunan hatimlerin duasıyla başladı. Saadet Partisi Çayırova ilçe başkanı Yusuf Aksu ve GİK üyesi Recep Sarıdoğan programda birer açılış konuşması yaptı. Erbakan için hazırlanmış etkili bir sine vizyon anlatımı ve sanatçı Harun Beyaz’ın ezgileriyle devam eden program, araştırmacı ve gazeteci yazar Nurettin Şirin’in konuşmasıyla sona erdi. Programı Kudüs TV canlı yayınla verdi.

Programa Saadet Partisi’nin Gebze, Dilovası, Darıca ilçe başkanları, il yöneticileri ve diğer siyasi parti temsilcileriyle birlikte STK (sivil toplum kuruluşu) temsilcilerinin yanında Çayırova da görev yapan mahalle muhtarları da katılım sağladı. Açılış konuşmasına Erbakan hocayı rahmetle anarak başlayan Saadet Partisi Çayırova ilçe başkanı Yusuf Aksu, şunları söyledi.

YUSUF AKSU ERBAKANI İŞARET ETTİ
‘’Bugün burada: Ömrünü Siyonist ve küresel emperyalizmle mücadeleyle geçiren, ’Her bahar bir çiçekle başlar’ diyen, dava adamı Erbakan hocamızı bir nebze olsun ‘’Anmak ve anlamak’’ için toplandık. Erbakan hocamız herkesin şahitlik ettiği gibi çok önemli bir şahsiyetti. Gençlik yıllarından itibaren Mehmet Zait Kotku hazretleri gibi büyük tasavvuf alimlerinin eğitim ve terbiyesinden geçmiş, Osmanlı kültürü ve İslam bilinciyle yetişmiş özel bir insandır. Siyasi hayatının ilk yıllarından itibaren önce ahlak ve maneviyat diyerek manevi kalkınma hamleleriyle, ülkemizin her noktasında binlerce imam hatip okulları ve kuran kurslarının açılmasını sağlayarak manevi yönünü ortaya koymuş bir liderdir. Erbakan hocamız bilgisini milletinin hizmetine sunmak için heyecanla çalışmıştır. Türkiyenin kalkınmasını istemeyen güçler her defasında engel olmak istese de o mücadelesinden asla vazgeçmemiştir. Ortağı olduğu koalisyon hükümetlerinde bile üstün başarılara imza atmış, ‘’milli kalkınma ve ağır sanayi’’ hamlesiyle Edirne’den Kars’a ülkemizin her noktasına binlerce fabrika ve tesis kurmuştur. ‘’Bir milletin asıl gücü tankı topu tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatlarıdır’ diyerek de gerçek gücün tanımını yapmıştır. Malıyla ve canıyla cihat eden birisi olarak hayatını geçiren Hocamız, başlattığı bu kutlu davayı tüm dünyaya yaymayı başarmıştır. Bu vesileyle hocamıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor ve gecemize katılım sağlayan tüm misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum’’ dedi. 

RECEP SARIDOĞAN TEŞEKKÜR ETTİ
Çayırova ilçe teşkilatına düzenledikleri program için teşekkür ederim diyerek söze başlayan Sarıdoğan, şöyle konuştu. ‘’Merhum liderimiz Necmettin Erbakan hocamızın 41 yıllık mücadelesine baktığımızda, bizlere ve dünya Müslümanlarına bir kutup gibi yol gösterici olduğunu görmekteyiz. Aldanmayan ve Aldatmayan bir lider olarak, bizlere inşallah kıyamete kadar kapanmayacak bir yol açmıştır. Allah kendisinden razı olsun ve rahmetiyle şereflendirsin’’ dedi.

ŞİRİN, ERBAKANI VE MÜCADELESİNİ ANLATTI
Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan ve böylesine anlamlı bir program tertipleyen Saadet Partisi Çayırova ilçe teşkilatına şükranlarını sunan Nurettin Şirin, Erbakan ve mücadelesini anlattı. 

ERBAKAN SIRADAN BİRİSİ DEĞİL
Şirin konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’Bu gece burada toplanmamıza vesile olan kişi, insanlık tarihinin başlangıcından bugüne devam eden hak ile batılın mücadelesinde, canıyla ve malıyla hakkın safından mücadele etmiş asrın mücahididir. Merhum Erbakan hocamızı sadece bir siyasetçi ve lider olarak göremeyiz. Erbakan hocamız, sıratı müstakim üzerine yaşayan ve mücadele eden hakkın safında yer alan bir Allah dostudur. Onun için Erbakan hocayı anlatırken normal bir insanmış gibi bahsedemeyiz. İslam ümmeti yaşadığımız son yüz yılın başlarında Osmanlının yıkılmasıyla birlikte en zor günleriyle karşı karşıya kalmıştı. Tarihin en barbar ve acımasız zulümlerini yaşayan Müslümanlar, bu gelişmelerle birlikte Siyonist emperyalistlerin işgaline maruz kalmıştır. Zulüm ile geçen yıllarda sütçü imamlar ve nene hatunlar gibi birçok inançlı vatan evladı hakkın mücadelesini vermişti. Yıl 1969 ‘a geldiğinde, Türkiye’den Siyonist küresel emperyalizme bir haykırış oldu. Bağımsız Milletvekili olarak girdiği Mecliste, ‘’BANANE AMERİKADAN’’  diyen, dünyaya Siyonizm’i anlatarak Siyonistlerin bütün planlarını deşifre eden bir adam çıktı. NECMETTİN ERBAKAN… İşte bunun için Erbakan’dan normal bir insanmış gibi bahsedemeyiz. 


MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNİN SEBEPLERİ
‘’Erbakan hocanın 1969 yılında Milli Görüş hareketini başlatmasının temel sebeplerinden birisi, başta İslam coğrafyası olmak üzere bütün insanlığı sömürüsü altına alan, 5700 yıllık MİKROP diye tanımladığı Siyonizm’e karşı koymaktır. Bugün orta doğuda akan kanın, dünyada yapılan zulümlerin ve ülkemizin başındaki bütün musibetlerin sebebi ve merkezi Siyonist küresel emperyalizmdir. Bunu bilmeden ve bu mikrobun teşhisini yapmadan bugün ki sorunlara çözüm üretemeyiz. Erbakan hocamız sadece Milli Görüş camiasının lideri değildir. Erbakan tüm İslam aleminin milli düşünüp bağımsız olmayı, yerli olmayı, üretime dayalı ekonomiyi, teknolojiye hakim olmayı, güçlünün değil haklının haklı olduğu, adil bir dünya ve bağımsız olmak isteyen bütün toplulukların ilham kaynağı ve lideridir. Kısacası Erbakan aldanmayan ve aldatmayan bir liderdir. Erbakan isteseydi yaşamı boyunca iktidar olabilirdi. Refah yol iktidarında uzun uğraşlar sonucu aldığı randevuda ABD büyükelçisi, ‘’Sayın Erbakan, biz sizin iktidar olmanızı istemedik fakat oldunuz. Eğer şu altı şartı kabul ederseniz sizden öncekiler gibi sizinle de uyum içinde çalışmaya hazırız’’ dedi. Erbakan, bu şartların ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmeyeceğini bildiğinden şu tarihi cevabı vermiştir. ‘’YA KANLI ÖLÜM YAHUT ZİLLET’’ Dün Teoder Herzi ‘’Filistin kanla alındı kanla verilir diyerek huzurundan kovan Sultan Abdulhamithan vardı. Bugün de, ya kanlı ölüm yahut zillet diyerek emperyalistlerin istediklerinin tam tersini yapan, koltuk davası için zilleti seçen değil, hakkın rızası için mücadele eden Erbakan vardı.  Böyle olmak zorundaydı çünkü Milli Görüş hareketinin temel sebebi buydu. Erbakan hocamız bu duruşundan ötürü yıllarca baskılara ve darbelere maruz kaldı. 28 Şubat darbesi Erbakan Siyonizm’e başkaldırdığı için yapıldı. Dönemin çevik biri bunu açıkça itiraf etmekten çekinmiyor. ‘’Erbakan İsrail karşıtı politika izleyerek ilişkilerimize zarar veriyor, bunun için müdahale ettik’’ diyor. Erbakan Siyonizm’in dünya sömürü çarkına çomak sokmuştu, bunun için müdahale edilmeliydi ve edildi de. Bu yaşananlar Erbakan için hiç önemli değildi. Çünkü o hakkın rızasını gözeterek görevini yapmıştı’’ dedi. Şirin son olarak şunu söyledi. Bu vesileyle bir kez daha, ‘’herkesin hakkı olan bir hayatı yaşaması için ömrünü bu davaya adayan cennet mekân, rahmeti rahmana kavuşan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet makamı Al-i olsun’’ dedi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim