• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 9491.27 -0.41
  • Altın: 2492.827 0.86
  • Dolar: 32.4863 0.13
  • Euro: 34.7687 0.15

En Çok Daralma Neden Tarımda Gerçekleşti ?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2014 yılı dördüncü çeyrek büyümelerinde en çok daralmanın tarımda görüldüğünü anlattı.2016 yılında Paris’te düzenlenecek olan “Dünya Fırıncılar Şampiyonas...
En Çok Daralma Neden Tarımda Gerçekleşti ?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2014 yılı dördüncü çeyrek büyümelerinde en çok daralmanın tarımda görüldüğünü anlattı.

2016 yılında Paris’te düzenlenecek olan “Dünya Fırıncılar Şampiyonası”nın ön seçimleri için hazırlanan ürünlerin tanıtımı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın katıldığı bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Toplantı da konuşan Bakan Eker Türkiye’nin buğdayın anavatanı olduğunu belirterek, “Bizim kültürümüzün bir parçası. Tarihimizin bir parçası, o nedenle bunun sağlıklı bir şekilde hem üretilmesi hem de tüketilmesi önemli. Ekmek ile ilgili bakanlık olarak geçtiğimiz yıllarda bazı tedbirle aldık. Ekmeğin kalitesinin arttırılması, standartlarının yükseltilmesine Türkiye’de üretilen ekmek de kalite itibari ile oldukça önemli iyileşme sağlandı. Türkiye dünyanın önemli buğday üreticilerinden birisi, önceki yıl cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. 22 ton buğday Türkiye’de üretildi. Geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle burada bir miktar azalma meydana geldi. Türkiye ihtiyacının tamamını üretebilen bir ülke. Makarna ihracatında dünyanın ikinci büyük ihracatçısı Türkiye. Milli takımızın bu 4 yıl da bir yapılan bu şampiyonaya katılmaları bizim önemli” diye konuştu.

EKMEK HABERLERİ

Bir gazetecinin ’Ekmek yemenin zararlı olduğu yönünde çıkan haberler var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna Bakan Eker, “Sağlıklı olduğu sürece, hijyenik olduğu sürece ihtiyacımız kadar ekmek tüketmeliyiz. Bu bizim sağlığımız için gerekli. Tabi bu konularda televizyonlarda çok konuşuluyor doğrusu sahasını konuşması daha doğrudur. Bazen bakıyorum çok gülünç şeylerde söyleniyor. Buğdayla ilişkisi olmayan, bilgisi olmayan insanlar buğday hakkında konuşuyor. Bırakalım buğday hakkında da buğdaycılar, buğdaycılar esnafı konuşsun. Herkesin, her şeyi konuşması gerekmiyor. Buğday da hibrit yok ama hibritli buğdaydan bahsediliyor. Bu çok vahim bir şey, böyle bir şey yok. Televizyonlar da bunlar konuşuluyor. Bunlar enformatik kirliliği meydana getiriyor. İnsanların yedikleri ve içtikleri ile sorunlu hale getiriyor. Bu doğru bir şey değil” şeklinde cevapladı.

DARALMANIN NEDENİ

Bakan Eker, 2014 yılı 4’üncü çeyrek büyümelerinde en çok daralma tarım sektöründe gözüküyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna ise, “İki sebebi var bunun. Baz yılı etkisi var. Çünkü bir yıl önce 2013 yılında cumhuriyet tarihinin rekoru kırılmıştı. Cumhuriyet tarihinin rekoru kırılınca 22 ton ona nispetle yüzde 10’luk bir zararla etkiledi. Meyve ve sebze de bir miktar kuraklık ve don nedeniyle bir daralma yüzde 1,9 meydana geldi. Bu sene inşallah iklimle, şuana kadar ki gelişmemelerle çok daha iyi bir noktaya gelir. Tekrar üst noktalara çıkar” diye cevapladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye’nin ilk defa bu yarışmaya ev sahipliği yapacağını belirterek, "9-16 Nisan arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan bu yarışmaya takım arkadaşlarımız 3 aydır hazırlanıyor. 2016 gerçekleşecek olan grup birincilerin arasında ki yarışmada da Türkiye olarak dünya derecesi almak arzusundayız” ifadelerini kullandı.

Baget, dünya ekmeği, Viennese hamur işleri, özel ekmekler ve sanatsal kategorilerde yapılacak olan yarışmaya katılacak Türkiye Fırıncılar Milli takımı, Türk Ekmeğini dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim