• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 16°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

EN BÜYÜK ESERİNİZ İYİ YETİŞTİRİLMİŞ ÇOCUKLAR OLSUN

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince ve Gebze bölgesindeki Bilgievleri’ni ziyaret etti.
EN BÜYÜK ESERİNİZ İYİ YETİŞTİRİLMİŞ ÇOCUKLAR OLSUN

Bilgievleri’nde bilgi destek programından faydalanan öğrencilerle ve Ailede Değerler Eğitimi programına katılan velilerle görüşen Başkan Karaosmanoğlu, Bilgievi sorumlularından eğitimler hakkında bilgi aldı. Bilgievi eğitmenlerine tavsiyelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Çok fedakârlık isteyen bir görevi yerine getiriyorsunuz. Öğrenci belki de ders çalışacak ortamı evinde bulamıyor. Burası onlar için sıcak bir yuva olmalı” ifadelerini kulandı. Değerler Eğitimi’nin önemine de değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Değerler Eğitimi verirken, onları yaşayarak eğitelim. Onların anlayabileceği şekilde rehberlik edelim. Onlara abilik, ablalık yapalım. Bu görev çok hayırlı bir görevdir” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK ÖĞRETMEN ANNEDİR

Çocukların yetiştirilmesinde sokak ve teknolojinin oluşturduğu problemlere dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Çocuklara, teknolojiyi faydalı anlarda kullanmaları gerektiğini öğretelim. Aileleri, özellikle evlerinde akıllı telefon ve televizyonlara bağımlı olan anne ve babaları uyaralım.  Çocuklarıyla daha çok vakit geçirmeleri konusunda onlara eğitimler verelim. Şunu da unutmamalıyız ki, en büyük başöğretmen annelerdir. Eğitim  öğretim ,annelerin çocuklarına  öğrettikleriyle başlar. Sosyalleşmenin ne demek olduğunu da özellikle öğretelim. Sosyalleşmenin, internette sosyal medyayı kullanmaktan ibaret olmadığını onlara seminerlerle anlatalım” dedi.

VELİLERLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDE OLUN

Bilgievi’nde çocuklara verilen eğitimlerin yanı sıra veli ziyaretleri yaparak, aileleriyle bire bir iletişim kurmalarını da hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızın ailelerine ziyaretler yaparak, eğitimin ne kadar önemli olduğunu özellikle anlatalım. Okuma yazma bilmeyen aile büyükleri varsa onlar için de gerekli çalışmaları yapın. Çocuklara, komşularına yardımcı olmayı, paylaşmayı ve insani gereklilikleri öğreterek, imanımızın gerekliliklerini anlatın” 

ÇOCUKLAR SOSYAL AKTİVİTELERLE MOTİVE EDİLMELİ

Bilgievleri’ne gelen çocukların yalnızca ders destek programlarından değil bunun yanında sosyal ve kültürel etkinliklerden faydalanarak motive edilmesi gerektiğini söyledi. Çocuklara sürekli ders çalıştırarak onları sıkmaktan ziyade çeşitli etkinliklerle motive edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “İzcilik mantığıyla hareket edeceğimiz kamplarımızı yapıyoruz. Çocuklarımız orada enerjisi atarken, doğayı tanıyacak ve insani değerlerin derinliklerine yolculuk yapacak. Çalışkan olmayı öğreteceğimiz gençler, geleceğimizi imar edecekler. Sizler Mimar Sinan’lar olacaksınız ve en büyük eserleriniz de, iyi yetiştirilmiş çocuklar olacak” dedi.

İYİ BİR NESİL YETİŞTİRMEYİ GÖREV EDİNELİM

Eğitimcilere, bir nesli iyi bir şekilde yetiştirmenin zor ama bir o kadar da önemli bir görev olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Gelecek nesilleri yetiştirmekle yükümlü olan bizler, görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz, çok çalışmalıyız. Çalışmazsak bu günleri çok ararız. Öğrencilerimiz, 

öğrenmenin önemi ve merak etmeyi alışkanlık haline getirmelidirler. Bilim Merkezi ile koordineli şekilde, yavrularımızın bilime olan bakış açılarını pozitife çevirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

bas1.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim