• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Emniyette sorulan sorular

Kocaeli genelinde gerçekleştirilen ve 88 kişinin gözaltına alındığı paralel yapı operasyonunda emniyete götürülen zanlılara telefonlarındaki WhatsApp uygulamaları, Ak Parti'ye oy vermemek için çalışma yapmaları ve Zaman Gazetesi abonelikleri soruldu.
Emniyette sorulan sorular

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bir ekip tarafından aylar süren bir çalışma kapsamında belirlenen 88 isme yönelik operasyonda kentimizde İzmit ve Gebze başta olmak üzere 7 ilde şafak baskınları yapıldı.

ZAMAN GAZETESİ ABONELİKLERİ SORULDU

Yapılan tek resmi açıklama Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük imzasıyla yayınlandı. O açıklamada da 88 kişilik bir listenin var olduğu ve bu listedeki isimlerin büyük bir kısmının yakalandığı belirtildi. Yetkililer herhangi bir açıklama yapmazken İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren isimlere yöneltilen sorulara ulaştık. İşadamlarına, telefonlarındaki WhatsApp uygulamaları, Ak Parti’ye oy vermemek için çalışma yapmaları ve Zaman Gazetesi aboneliklerinin sorulduğu ifade tutanaklarında, 70 yaşında gözaltına alınan bir işçi emeklisinin WhatsApp kullanıp kullanmadığı da kayıtlara geçirildi. 70 yaşındaki işçi emeklisinin cemaatle bir ilgisi olmadığını söylediği öğrenilirken, gözaltına alınanlar arasında bir sitede bekçi olarak çalışan E.U.’nun da olması dikkat çekti.
 
ÖZEL SORULAR SORULDU

İl Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgilerde cemaat mensubu olduğu iddiasıyla gözaltına alınan isimlere ortak bir soru listesinde yer alan sorular yöneltildi. Cemaatin Kocaeli’deki önemli isimleri olarak bilinen kimi iş adamlarına ise fazladan kimi özel sorular soruldu. Emniyetin ortak sorularında şu ifadeler yer aldı: “FETÖ/PDY Terör Örgütü Yöneticisi veya Üyesi Olmak, Terör Örgütüne Finansman Sağlamak suçlamasıyla gözaltına alındınız. Kısa öz geçmişiniz hakkında bilgi veriniz? Adınıza kayıtlı GSM hatları var mı? Bu hatları hangi tarihten beri kullanıyorsunuz? Bu hatları sizden başka kullanan var mı? Adınıza kayıtlı olmayan, başka şahıs veya şirket adına kayıtlı bir hat kullandınız mı, kullanıyor musunuz?
 
ORTAK OLDUKLARI ŞİRKETLER

Adınıza kayıtlı veya ortağı olduğunuz şirket ya da şirketler var mı? Bu şirket veya şirketlerdeki konumunuz nedir? Şirketler ya da şirketlerinizin yurtdışında faaliyetleri var mı? Var ise hangi ülke veya ülkelerde var? Bu ülke ya da ülkelerdeki şirketlerin adı nedir? Bu şirketlere, iş amaçlı veya başka ad altında para gönderdiniz mi? Para transferlerini hangi banka üzerinden yaptınız? Adınıza veya şirketiniz adına kayıtlı veya başkasının adına kayıtlı olup da kullandığınız araç var mı? Şirket ya da şirketlerinizin, ya da sizin kayıtlı olduğunuz herhangi bir dernek ve vakıf var mı? Kayıtlı olduğunuz dernek veya başka bir kurum aracılığı ile yurtdışına gittiniz mi? Gittiyseniz ne amaçla hangi tarihte ve kimlerle gittiniz? Gezi masraflarını kim karşıladı? Yurtdışı gezilerinizde size mihmandarlık eden kişi veya kurum kimlerdi? Yurtdışında ziyaret ettiğiniz şirket, okul veya kuruluşların isimleri nelerdir?
 
FETULLAH GÜLEN SORULDU

Yurtiçinde ve yurtdışında özel okulda daha önce veya şimdi okuyan çocuğunuz veya okul masraflarını karşıladığınız yakınınız var mı? Var ise hangi okullarda okudu? Ne kadar ücret ödediniz veya ödüyorsunuz? Okul ücretlerini hangi banka üzerinden ödediniz veya ödüyorsunuz? Okul ücretlerini başka bir kurum aracılığı ile yaptınız mı? Zaman Gazetesi, Aksiyon ve Sızıntı Dergilerine abone miydiniz, halen abone misiniz? Abone iseniz bu gazete ve dergilere abonelikteki amacınız nedir? Sizi kim abone yaptı, abonelik ücretlerini kime, nereye ve ne şekilde ödediniz veya ödüyorsunuz? Fethullah Gülen’i tanıyor musunuz? Tanıyorsanız nereden ve ne şekilde tanıyorsunuz? Fethullah Gülen Cemaati’nin herhangi bir toplatışına veya faaliyetine katıldınız mı? Katıldıysanız, bu toplantılara kimler katılmıştı, toplantıları kimler hangi tarihte ve nerede organize etmişti?
 
YARDIM TALEBİ

Toplantılarda sizden, himmet, hayır, bağış, kurban ve zekât adı altında herhangi bir yardım talebinde bulunuldu mu? Yardımda bulunduysanız, herhangi bir makbuz veya belge aldınız mı? Şahsınız adına veya şirketiniz aracılığı ile yurtdışındaki herhangi bir kuruluşa, derneğe, okula veya şahsa para yardımında bulundunuz mu? Bulunduysanız yardımın miktarı ne kadardır ve hangi amaçla yardımda bulundunuz? Para transferini hangi banka veya kuruluş üzerinden yaptınız? Mehmet Emin Koç, Yılmaz Güney, İbrahim Karaoğlu, Mehmet Selim Şahin, Hakim Apaydın, Dorukhan Özçelik isimli şahısları tanıyor musunuz? Bu şahıslarla herhangi bir ticari ilişkiniz veya borç/alacak ilişkiniz var mı? Bar ise bu yönde herhangi bir belgeniz mevcut mu?
 
SEÇİMLER VE AK PARTİ

Cep telefonunuzda hangi iletişim programlarını kullanıyorsunuz? WhatsApp, Kakao Talk programlarını kullanıyor musunuz? Bu programları kullanmaktaki amacınız nedir? Bu programlarla özellikle görüştüğünüz kişi veya konu var mı? 2014 yerel seçimler öncesinde Ak Parti'nin aleyhine banka personeli üzerinden çalışma yaptınız mı?”
 
Gözaltına alınan isimler şöyle;

Kemal Yıldırım
Kenan Dinler
Mustafa Kenan Canyiğit
Abdulkadir Baki Karaman
Mehmet Selim Şahin
Erol Akalın
Erdoğan Bıyık
Yunus Uçar
Ramazan Demirhan
Ahmet Turan
Ramazan Baştürk
Nurettin Çölgeçen
Hüseyin Karaman
Adem Sönmez
Ramazan Targıl
Halit Uçar
Ahmet Ak
İbrahim Karaoğlu
Murat Dağdeviren
Bülent Karagöz
Tekin Durmuş
Mehmet Ali Sarı
Mete Şamcı
İslam Kadıçeşme
Fatih Bingül
Fatih Yılmaz
Ali Öztürk
Hamit Sevinç
Aşim Kangal
Mehmet Tabak

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim