• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Emir'İn Sözleri, Herkesi Ağlattı

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.
Emir'İn Sözleri, Herkesi Ağlattı

Şehitlerden Jandarma Astsubay Üstcavuş Turgay Topsakaloğlu'nun 7 yaşındaki oğlu Emir'in "Babamı gömeceklermiş amca” demesi herkesi ağlattı...

43 yaşında şehit olan Yarbay Ejdar için Kocatepe Camisi'nde ikindi  namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. 
 
Törene, şehidin eşi Nalan ve 13 yaşındaki kızı Altunay, annesi  Fehmiye, kardeşleri Abdullah ve Emre Ejdar ile yakınlarının yanı sıra Genelkurmay  Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel  Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Adalet Bakanı Kenan İpek, Enerji ve Tabii  Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve kuvvet  komutanları ile vatandaşlar katıldı. 
 
Şehit Yarbay İhsan Ejdar'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından  top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi daha sonra defnedilmek üzere Cebeci  Askeri Şehitliği'ne götürüldü. 
 
VASİYETİ EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİYMİŞ...
 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki çatışmada şehit olan  29 yaşındaki Üsteğmen Ünal Darboğaz, son yolculuğuna uğurlandı. 
 
Darboğaz için Ataköy 5'inci Kısım Ömer Duruk Camisi'nde, ikindi vakti  cenaze töreni düzenlendi. Törende, şehidin ağabeyi Adnan Mete Darboğaz taziyeleri kabul ederken,  annesi Suna ve eşi Tuğçe Darboğaz da Türk Bayrağı'na sarılı tabutun önünde  gözyaşı döktü. Darboğaz'ın cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. 
 
Cenaze namazının ardından, şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu,  tören mangasınca bir süre omuzlarda taşındı. Top arabasına konulan Darboğaz'ın  cenazesi, daha sonra Edirnekapı Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi. Törene şehidin yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin,  İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar,  Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve vatandaşlar katıldı. 
 
Bu arada, Darboğaz'ın 14 Eylül'de evlendiği, Ankara'da çalışırken  geçici görevle Dağlıca'ya gittiği ve ailesine telaşlanmamaları için Hakkari'ye  gittiğini söylemediği öğrenildi. Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz'ın yakınlarına,  "şehit olması durumunda Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilmek istediğini" söylediği  belirtildi. 
 
EMİR'İN GÖZYAŞLARI...
 
 Dağlıca bölgesinde şehit düşen 4 askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş 34 yaşındaki Turgay Topsakaloğlu’nun cenazesi, memleketi Eskişehir’de gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehidin eşi Filiz Topsakaloğlu, 2 çocuğundan 7 yaşındaki oğlu Emir Kayra ile top arabasına konulan Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak, ağıt yaktı.
 
Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun cenazesi, askeri uçakla Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı havalanına getirildi. Topsakaloğlu için Reşadiye Camii’nde tören düzenlendi.


KAYMAKAM KARDEŞİ DE KATILDI
 
Cenaze törenine Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Milletvekili Salih Koca, CHP milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, şehidin babası Yakup Topsakaloğlu, annesi Vasfiye Topsakaloğlu, şehidin eşi Filiz Topsakaloğlu, oğlu 7 yaşındaki Emir Kayra, kızı 3 yaşındaki Beren Balım, şehidin ağabeyi Gürkan Topsakaloğlu, Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi Kaymakamı olan kardeşi Tuncay Topsakaloğlu, Erzurum’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen ve geçen 12 Ekim’de Eskişehir’de toprağa verilen şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin’in babası Alişan Şahin ile çok sayıda kişi katıldı.
 
AĞLAMAYACAĞIM, DİK DURACAĞIM
 
İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Şehidin annesi Vasfiye Topsakal, "Allah onları da kavursun. Bizleri yaktılar, onlara da ateş düşsün. Ağlamayacağım. Düşmanları sevindirmeyeceğim. Dik duracağım. Yavrum ölmemiş gülüyor. Gördüm, sadece gülüyor. Allah onları bildiği gibi yapsın. Sabır istiyorum, başka bir şey istemiyorum" dedi.
 
Şehidin eşi Filiz Topsakaloğlu ile oğlu Emir Kayra top arabasına konulan tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 3 yaşındaki Beren Balım da babasının tabutunu öptü. Anne Vasfiye Topsakaloğlu oğlunun top arabası üzerindeki tabunun yanına gelip tabuta sarılarak ağladı.
 
BABASININ ARKASINDAN EL SALLADI
 
Cenaze törenine katılan kalabalık ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ ve ’Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Bir süre top arasında götürülen şehidin tabutu daha sora askerler tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Cenaze aracı geçerken şehidin oğlu Emir Kayra ağlayarak babasına doğru el salladı. Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun cenazesi Ankara yolu üzerindeki Kanlıpınar Şehitliği’ne götürülerek burada gözyaşları içinde toprağa verildi.
 
TRABZON ŞEHİDİNİ UĞURLADI...
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki  çatışmada şehit olan Astsubay Üstçavuş Samet Çakır, memleketi Trabzon'da  düzenlenen törenle defnedildi. 
 
 Oğullarının şehit olduğu haberini, ikamet ettikleri İzmir'de aldıktan  sonra uçakla Trabzon'a gelen baba Muammer, anne Zehra ve kız kardeşi Duygu Çakır,  şehit Samet Çakır'ın (28) cenazesini Trabzon Havalimanı'nda bekledi. Şehit askerin askeri uçakla gelen cenazesi, tören mangası tarafından  uçaktan indirilerek cenaze aracına konuldu. Bu sırada, sinir krizi geçiren  Çakır'ın ailesi ve yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulundu. 
 Şehit Çakır'ın naaşının bulunduğu cenaze aracı, daha sonra konvoy  eşliğinde Çakır'ın Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki dayısının evine getirildi.  Şehidin cenazesi, Türk bayrakları asılı evin önünde indirilmesinin ardından  Kur'an-ı Kerim okundu, ailesi ve yakınlarından helallik istendi. Daha sonra Gülbaharhatun Camisi'ne getirilen şehit astsubay için  ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazı sonrası Çakır'ın  cenazesi, bir süre top aracı, ardından cenaze aracında taşınarak Sülüklü  Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi. 
 
Cenaze törenine, şehit Çakır'ın ailesi, yakınları, Trabzon Valisi  Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 3.  Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon  Milletvekili Koray Aydın, AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman  Soylu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Eski İçişleri Bakanı Sebahattin  Öztürk ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Şehit Samet Çakır'ın nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı,  ailesinin İzmir'de ikamet etmesine rağmen şehit olması halinde memleketi  Trabzon'a defnedilmesini vasiyet ettiği öğrenildi. 

2-013.jpeg

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim