• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9149.89 0.77
  • Altın: 2324.75 0.78
  • Dolar: 32.3712 0.12
  • Euro: 34.9966 -0.12

Emekliye İkinci Bahar projesi

Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi olması amacıyla hayata geçirilen 4.354 konutluk proje için başvurular yarından itibaren başladı.
Emekliye İkinci Bahar projesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, “Emekliye İkinci Bahar Projesi” kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için yarından itibaren, 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen emeklilerimiz kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden TOKİ Başkanı, “Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, İkinci Bahar'ı müjdelemektir” dedi.

EMEKLİYE ÖZEL KONUT PROJESİ


TOKİ tarafından, insanımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğunu ve onlarca konut projesinin hayata geçirdiğini ifade eden M. Ergün Turan, “Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda, ‘emeklilerimize özel' konut projeleri geliştiriyoruz” dedi. TOKİ Başkanı, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırıldığına dikkat çekti.

 

17 İLDE ÖN TALEP TOPLANACAK

Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4.354 konut için, yarından itibaren ön talep toplanacağını ifade eden TOKİ Başkanı, bu kapsamdaki illeri ve konut sayılarını şöyle açıkladı: “Bursa-Nilüfer (1.200 konut), Balıkesir-Bandırma-Edincik (32 konut), Karaman-Kırbağ (400 konut), Şanlıurfa-Akabe (304 konut), Konya-Meram (499 konut), Elazığ-Merkez (280 konut), Amasya-Merzifon (150 konut), Kütahya-İnköy (300 konut), Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), Karabük-Merkez (426 konut), Çorum-Alaca (35 konut), Erzincan-Yoğurtlu (24 konut), Gaziantep-İslahiye (31 konut), Giresun-Alucra (16 konut), Muğla-Yatağan (79 konut), Sivas-Yenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), Trabzon-Vakfıkebir (47 konut) - Çaykara (14 konut)”

KİMLİK KARTI İLE BAŞVURABİLECEKLER

 

TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep toplayacak. Bu çerçevede emeklilerimiz kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde “hak sahibi belirleme kurası” çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerimizin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerimizle sözleşme imzalanacak.

KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURABİLECEK

 

İkinci Bahar Projesi kapsamında 17 ilde ön talep toplanacak konutlardan satın almak isteyen emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kar irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim