• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9141.48 0.68
  • Altın: 2324.75 0.78
  • Dolar: 32.3712 0.12
  • Euro: 34.9966 -0.12

Emeklilere Yapılan Zammı Beğenmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Başbakan’ın açıkladığı emeklilere yönelik zammı beğenmediğini açıkladı ve iki maaş ikramiye vaadini yineledi.TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan C...
Emeklilere Yapılan Zammı Beğenmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Başbakan’ın açıkladığı emeklilere yönelik zammı beğenmediğini açıkladı ve iki maaş ikramiye vaadini yineledi.

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin 12 yılda yaptığının yüzde 60 fazlasını yapacağını belirterek, “Dört yılda Türkiye’yi uçuracağım” dedi.

“ÖN SEÇİMLERDE BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİNİ TÜRKİYE’YE YAŞATTIK”

Partisinde yapılan ön seçimlerin demokrasi şölenine dönüştüğünü kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, yapılacak ilk kurultayda kontenjan hakkını bir defa kullananların bir daha kullanamayacağını açıkladı. CHP’nin Türkiye’yi birinci sınıf ülke yapacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Ön seçimlerde bir demokrasi şölenini Türkiye’ye yaşattık. Değişik çevreler bizi uyardı, demokrasiye inanıyorsak yapacağız dedik ve yaptık. Bu ülkeyi gerçek anlamda demokrasi ile taçlandırılmış birinci sınıf ülke yapacağız. Bu ülkede devleti elinde sopası olan devlet değil, ezilenin, fakirin, fukaranın yanında olan sosyal devlet yapacağız. ‘Herkes değişiyor CHP değişmiyor’ diyorlardı, son 4 yılda en hızlı değişimi yaşayan parti CHP’dir. Daha bu başlangıç. İlk kurultayda bir tüzük değişikliği daha yapacağız, kontenjan hakkını bir kez kullanan ikinci kez kullanamayacak. Gerçek değişimi ve dönüşümü yapacağız."

CHP’nin etnik kimlik üzerinden siyaset yapmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"CHP asla inanç üzerinden siyaset yapmaz, CHP yaşam tarzı üzerinden asla siyaset yapmaz, herkes böyle bilsin. 55 yerde ön seçim yaptık, olağanüstü bir gelişme. Bir destan yazacağız Türkiye’de, 8 Haziran’da o destanı hayata geçireceğiz. 12 Eylül darbe hukukunun arkasına saklanıyorlar, bir de ‘biz darbeci değiliz’ diyorlar, en büyük darbeyi yapanlar şimdi iktidarda, bunun hesabını soracağız. Sen milletin vekilini millete seçtirmiyorsan millete saygı duymuyorsun demektir.”

“SİYASETEN BİR EV ARIYORSANIZ EVİNİZ CHP’DİR”

Milletvekili adayı listesine giremeyenlere seslenen ve üzülmemelerini, sanki birinci sıradaymış gibi çalışmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Listeye girmedim’ diye elbette insanlar üzülür, keşke hepimizin kazanabileceği ortamları oluşturabilirsek, ama sonuçta böyle bir tablo var, üyelerimizin iradesine saygı göstereceğiz. Şimdi hepimize bir görev düşüyor, sanki listenin birinci sırasında gibi hepimizin çalışması gerekiyor. Türkiye’deki bütün kadınlara ve gençlere sesleniyorum, kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren parti CHP’dir, siyaseten bir ev arıyorsanız eviniz CHP’dir. Gençlere sesleniyorum, gerçek anlamda bir demokrasi istiyorsanız, seçme ve seçilme hakkınızın yasalara uygun olarak kullanılmasını istiyorsanız, sevgili gençler çıkış yolu siyasettir, bütün gençleri CHP’nin çatısı altına bekliyorum.”

“DÖRT YILDA TÜRKİYE’YE UÇURACAĞIM”

CHP’nin iktidar olması durumunda insani gelişmişlik ve eğitim alanlarında Türkiye’yi daha iyi noktalara getireceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “En büyük hedefimiz insani gelişmişlik endeksinde Türkiye’yi ilk 20’ye sokmaktır. 187 ülke arasında 69. sıradayız, bu benim ağırıma gidiyor. 49 sıra atlamak zorundayız. Bunu CHP yapar. Eğitim düzeyi açısından Türkiye nüfusunun 7 yıl 6 ay ile ortalama eğitim süresi var. 187 ülke arasında 110. sıradayız. 12 yılda eğitimde bizi nereye götürdüler. Sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü, 4 yılda Türkiye’ye uçuracağım. Dört yıl bir toplumun hayatında hem çok uzun hem çok kısa süredir. Ben dört yılda senin 12 yılda yaptığının yüzde 60 fazlasını yapacağım.”

“BİZ ÜRETİYORUZ SEN SATIYORSUN”

Kendilerinin miras yedi olmadıklarını, emekliye 2 maaş ikramiye sözünü yerine getireceği sözünü veren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: ”Bir telaş başladı onlarda. Emekliye dini bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğimizi söyledik, kıyamet kopuyor. Kendisini Başbakan sanan bir kişi ‘emeklilere Temmuz’da 100 lira zam yapacağım’ diyor, al 100 lirayı başına çal. İki maaş ikramiyeyi Kılıçdaroğlu veremezmiş, tarih verdim, noter belgesini imzaladım, emekliye iki maaş ikramiyeyi veremezsem Başbakanlığı ve siyaseti bırakacağım dedim, Kılıçdaroğlu sözü. Diyor ki, ‘bunlar miras yediler’ diyor, ‘biz parayı biriktirdik bunlar gelecek konacaklar’ diyor. Tüpraş, Petkim, Aliağa, Telekom, Erdemir, Keban, Karakaya’yı kim yaptı, peki bunları kim sattı, kim miras yedi? Biz üretiyoruz sen satıyorsun. Mirasyedi biz değiliz sensin. Mirası satan sensin, emekliye o parayı verecek olan da benim.”

“AL O 100 LİRAYI BAŞINA ÇAL”

Dört yılda yapacağı çalışmaları anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Türkiye’de işsiz, aşsız adam olmayacak, ‘ben yoksulum’ diyen bir vatandaş olmayacak. Bunların hepsini 4 yılda yapacağım. Çiftçiye huzurlu bir Türkiye’yi biz armağan edeceğiz. Emekliye iki maaş ikramiye verince önce emekli kazanacak, esnaf kazanacak, sosyal devlet kazanacak. Ben sadece emekli kardeşlerimin duasını istiyorum. 1 saatte havuz medyasına 600 milyon dolar para topladılar, oraya gelince para var, emekliye gelince para yok. Temmuz ayında emekliye 100 lira verecekmiş, al o 100 lirayı başına çal.”

ÖRTÜLÜ ÖDENEK ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın örtülü ödeneği nerede kullanacağını soran Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim derdimiz işsize iş bulmak, emeklinin huzur içinde yaşamasını sağlamak, atama bekleyen öğretmenleri atamak, taşeron işçilik denen çağdaş köleliğe son vermek, sokağa çıktığımız zaman bile tanımadığımız bir insana güler yüzle selam vereceğimiz bir Türkiye oluşturmak. Onların derdi örtülü ödenek. Parlamentoda gece yarısı operasyonu yapıldı. Davutoğlu’na hatırlatmak isterim, eğer Başbakansan gereğini yap. Örtülü ödenek senin namusuna teslim edilmiştir, senin sorumluluğuna teslim edilmiştir. Sen sorumsuz birisine örtülü ödeneği kullandırıyorsan sen Başbakan değilsin, vesayet altındasın. MİT yasaya göre sana bağlı, Genelkurmay sana bağlı, Emniyet İstihbarat sana bağlı, merak ediyorum, Cumhurbaşkanı örtülü ödeneği nerede kullanacak. Kaçak sarayın gerçek maliyeti ortaya çıkmasın diye bin 100 odalı sarayı için kullanacak.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim