• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 24°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9803.76 0.84
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

“Emeklilere Ramazan Ve Kurban Bayramı’nda 1 Maaş İkramiye”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında bir numaralı kanunun, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 1 maaş ikramiye verilmesini öngören kanunu olacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Kem...
“Emeklilere Ramazan Ve Kurban Bayramı’nda 1 Maaş İkramiye”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında bir numaralı kanunun, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 1 maaş ikramiye verilmesini öngören kanunu olacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilecik’te Cumhuriyet Meydanı’nda partililere seslendi. CHP iktidarında siyasetçilerin zengin olmayacağını vatandaşların zengin olacağı söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bilecik’in ne olduğunu sadece ben değil, bütün dünya biliyor. Kuruluşun ve kurtuluşun kentidir burası. Tarih kentidir burası. Şeyh Edebali’nin yatağıdır burası. Onu saygıyla hürmetle her zaman her yerde dillendirdik ve dillendirmeye devam edeceğiz” dedi.

“BU MEYDANDA DEFALARCA KONUŞTUM AMA İLK KEZ BU KADAR KALABALIK GÖRÜYORUM”

Bilecik’e defalarca geldiğini ve Cumhuriyet Meydanı’nda defalarca konuştuğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Ama bu meydanı ilk kez bu kadar kalabalık görüyorum. Çünkü şundan eminim. Benim taşıdığım kaygıyı sizlerde taşıyorsunuz. Ben ülkemi düşünüyorum. Çocuklarımı düşünüyorum, torunlarımı düşünüyorum. Eminim sizler de ülkenizi düşünüyorsunuz. Torunlarınızı ve çocuklarınızı düşünüyorsunuz. Madem ki kuruluşun ve kurtuluşun bir kentidir diyoruz Bilecik. O zaman Bilecikliler çok iyi bilirler ki ulusal kurtuluş savaşını veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları bize güzel bir Türkiye bırakmak için büyük çabalar harcadılar. Her tarafa fabrikalar kurdular. Demiryolları yaptılar. En büyük özellikleri hiç kimse ama hiç kimse kul hakkı yemedi. Her kuruşun hesabını bu millet için harcadılar. Her kuruşun hesabını bu millete verdiler. O zaman bize düşen bir görev var. Biz o insanlara layık olmak için ülkemizi daha iyi yere taşımalıyız. Çocuklarımızda daha güzel bir Türkiye bırakmalıyız” dedi.

“BU MİLLET KAVGADAN BIKTI ARTIK”

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, ülkeyi bölmek ve ayrıştırmak istediklerini iddia ederek, “Kavga ettirmek istiyorlar, söz verdim kimseyle kavga etmeyeceğim. Bu millet kavgadan bıktı artık. Başbakanlık görevine geleceğim ama söz verdim kimseyle kavga etmeyeceğim. Bir sürü laf söylüyorlar. Laf yetiştiriyorlar. Ne söylerlerse söylesinler canları sağ olsun. Ben kendimi bu ülkeye ve bu millete adadım. Benim temel hedefim budur. Gittiğim yerde vatandaş bana şunu soruyor. Bana onları anlatma diyorum kardeşim. Ben onları zaten görüyorum ve biliyorum. Siz ne yapacaksınız ben onu merak ediyorum. Efendim önümde şu engel vardı iktidar mazeret üretme yeri değildir. Çözüm yeridir. Sorun varsa sorunu çözeceksiniz. Ellerinizi vicdanınıza koyun ve kısaca bir düşünün” dedi.

“ADALET ARAMAK İÇİN NEREYE GİDECEKSİNİZ”

Bilecik’te çoğu ilçede adliyelerin kapandığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Sizin bazı ilçelerinde adliye vardı kapatıldı. Adaleti aramak için nereye gideceksiniz. Başka bir ilçeye gideceksiniz. Buna izin vermemeniz lazım. Sizin bazı beldelerinizde lise vardı. Ne oldu, liseler cezaevi yapıldı. Dünyada örneği yoktur bakın. Dünyada örneği yoktur, bir eğitim kurumu cezaevi yapılır. Sizin Belediye başkanlarınız vardı bazı beldelerde onları kapattılar. Vatandaş şikayet etmek için veya şikayetini veya sorununu dile getirmek için nereye gidecek. Benim şu sorunumu çözün diye kendi Belediye başkanına gitmek varken başka bir yere niçin gitsin. 13 yıldır iktidardalar, 13 yıl. 2002’de doğan çocuk bugün 13 yaşında. 13 yıl içinde şunu söylediler ben hep dinledim. Yol yaptık, doğruya doğru. Ama bana söyler misiniz yol yapmayan hükümet var mı? Her hükümet yol yapar. Efendim köprü yaptık. Her hükümet köprü yapar. Köprü yapmayan hükümet mi var Allah aşkına. Sorun orada değil, her hükümet zaten yolda yapacak, köprü de yapacak, şunu da yapacak, bunu da yapacak. Hükümetlerin asıl varlık nedeni şudur. Senin ülkende 17 milyon yoksul var mı? Yok mu? Yoksulluğu bitirdin mi? Bitirmedin mi? Yoksulluğu bitirdiysen işini yapmışsındır demektir. Yoksulluğu bitirmemişsen cebini doldurmuşsun demektir. Bu farkı bütün Bileciklilerin duymasını isterim. 17 milyon yoksul var 17 milyon. Aylık geliri 200 liranın altında. Köylerin yangın yeri olduğunu biliyorum, esnafın sorununu biliyorum. Hepsini biliyorum. Önce bir tespit yapacağım, önce bir tespit. Arkasından çözümlerimi anlatacağım. 17 milyon yoksul 21’inci yüzyılın Türkiye’sine yakışmıyor.”

“HER KURUŞUN HESABINI SİYASETÇİ VATANDAŞA VERMEK ZORUNDADIR”

Yaşlı bir annenin çok güzel bir ders verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Dedim ya yol yapıyorlar her hükümet yapar, dedi ki ama yolu da bizim paramızla yapıyorlar dedi. Yani kendi ceplerinden yapmıyorlar dedi. Doğrudur zaten bunu sorduğumuz andan itibaren demokrasimizi büyütmüş oluyoruz. Her kuruşun hesabını siyasetçi vatandaşa vermek zorundadır. Çünkü siz vergi veriyorsunuz. Vergiyi harcayan hükümet. Nerelere harcadığını hepimizin bilmesi lazım” dedi.

“6 MİLYON 250 BİN İŞSİZİMİZ VAR”

Asıl konunun 13 yıldır iktidarda olan bir hükümet döneminde 6 milyon 250 bin işsiz olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Kriz döneminde bu kadar olmadı. 17 milyon yoksulumuz var. Hiçbir hükümet döneminde 17 milyon yoksul olmadı. Sağ olsunlar izledikleri dış politika nedeni ile 2 milyon Suriyelimiz var. 2 milyon Suriyeliye harcanan 5 buçuk milyar dolar paramız var. Şimdi biz bir tespit daha yapayım onu da söyleyeyim. Aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var. Biz ne yapacağız. Nasıl çözeceğiz hükümetin yaşattığı sorunları. Neleri yapacağız onları anlatacağım. Bizim halkın gönlünde olan bir niteliğimiz vardı. Rahmetli Ecevit. Ecevit derdi ki ‘Ne ezen ne ezdiren insanca hakça bir düzen’ derdi. Allah rahmet eylesin o felsefeyi hiç unutmadım. Ne ezen ne ezdiren insanca hakça bir düzen, öyle bir düzen kurmalıyız ki esnafı kazanmalı, çiftçisi kazanmalı, işçisi kazanmalı, emeklisi kazanmalı, sanayicisi kazanmalı herkes kazanmalı. Kaybedeni olmamalı. Beraber çalışmalıyız pastayı beraber büyütmeliyiz ama hakça bölüşmeliyiz. Size az önce bir rakam verdim. Ne dedim Türkiye nüfusunun yüzde 1’i yüzde 99’undan daha fazla bir servete sahip oldu son 13 yılda. Bu tablo değiştirilmesi gereken bir tablodur” dedi.

“AÇLIK SINIRI GEÇEN HAFTA AÇIKLANDI BİN 349 TL”

Açlık sınırın geçen hafta açıklandığını ve bu rakamın bin 349 TL olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer bugün emekli açlık sınırının altında aylık alıyorsa açlık sınırı geçen hafta açıklandı, bin 349 TL. Bunun altında emekli aylığı alıyorsa gazilerimiz bu paranın altında alıyorlarsa hepimizin oturup düşünmesi lazım. Pastayı kim yiyor sefaleti kim çekiyor. Ben şu sözü verdim sevgili Bilecikliler. Size de aynı sözü veriyorum. Türkiye bu yorumu elbette biliyor. Ama istediğimiz oranda değil. Büyüyor ama istediğimiz oranda olmasa bile pastayı eşit bölüşemiyoruz. Halkça bölüşemiyoruz. O zaman ne yapacağız? Refahı tabana yayacağız. Herkes büyümeden kalkınmadan nasibini alacak. Bunun yolu ne? Bunun yolu birinci yolu emekliden geçiyor. 11 milyon emeklimiz var. Emekli dul ve yetimimiz var. Refahı ilk onlara tattırmak için dedim ki huzurlu 2 bayram geçirsinler Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında emekliye 1 er maaş ikramiye vereceğiz dedim. Ben 27 buçuk yıl devlette çalıştım. Görevim neydi biliyor musunuz? Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, harcamalar nasıl yapılır 27 buçuk yılımı buna harcadım. Ama önemli bir ayrıntı var burada. Vergi nasıl toplanır bilirim, bütçe nasıl yapılır bilirim, para nasıl harcanır bilirim ama bildiğim bir konu daha var. Kul hakkı nasıl yenmez onu da çok iyi bilirim. Emekliye 2 maaş ikramiye önce itiraz ettiler. Arkadan şimdi yanlış propaganda yapıyorlar”.

“EMEKLİLERE RAZAMAN VE KURBAN BAYRAMINDA 1 MAAŞ İKRAMİYE”

İktidara geldiğinde bir numaralı kanunun, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında 1 maaş ikramiye verilmesini öngören kanunu olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ki efendim Kılıçdaroğlu sadece bu ikramiyeyi 1 yıl için verecek ondan sonra hiç vermeyecek sevgili Bilecikliler. Bilecik’ten sesleniyorum bütün Türkiye’deki emekli kardeşlerim duysun. Çıkaracağımız ilk kanun CHP iktidarında bir numaralı kanun emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında 1 maaş ikramiye verilmesini öngören kanun. Her bayram alacaksınız. Efendim Kılıçdaroğlu verecek ama BAĞ-KUR emeklilerine vermeyecek. Zaten BAĞ-KUR emekli aylığı alan o. Esnaf ne aldı ki biz vermeyeceğiz. Ama vermeyeceğimiz bir grup var onu şöyleyim. Milletvekili emeklisi hariç tüm emekliler ikramiye alacak. Onlar sanıyorlar ki emekli aylığı alınca ikramiyeyi alınca koşa koşa gidecek İsviçre Banklarında hesap açacak. Yok, öyle bir şey. Emekli ikramiyeyi alınca doğru esnafa gidecek. Esnaf kazanacak. Lokantaya gidecek, kahvede oturacak. Bir arkadaşına çay ısmarlayacak. Kurban Bayramında borç almadan gidecek kurbanını alacak, kurbanı kesecek. Çoluk çocuk torunuyla beraber huzur içinde bir bayram geçirecek. Ne dedim sözüm söz. Emekli güzel yaşayacak bu ülkede” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim