• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Eğitimciler Biraraya Geldi!

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan Kocaeli Ortaöğretim Değerlendirme ve Akreditasyon Projesi olan ODAK’ın ikinci oturumu yapıldı.
Eğitimciler Biraraya Geldi!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi İşbirliği ile ortaöğretimde başarıyı artırmak amacıyla yaptığı Ortaöğretim Değerleme ve Akreditasyon 2. Faz projesinin (ODAK)buluşması Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Vali Hasan Basri Güzeloğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve proje ortakları katıldı. MARKA’dan destek olan proje ile ortaöğretim kurumlarında başarının önündeki engellerin tespiti ve bu engellerin kaldırılması ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilecek. 3 ay sürecek proje 18 Ağustos’ta başlayıp, 18 Kasım’da sona erecek. Proje, bölge açısından kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları kapsayarak bölge potansiyelini ortaya çıkarılmasına yönelik, fizibilite, araştırma, istatistik, veri ve analiz çalışmalarını kapsayacak. ODAK projesi aynı zamanda 2014-2023 Doğu Marmara Bölge Planı taslağına belirlenen hedef ve stratejilerle uyumlu kalkınma çabalarına önemli katkılar sağalacak eğitim faaliyetlerini kapsıyor. İl genelinde ortaöğretim kurumlarının mevcut durumlarının saptaması, gelişim ihtiyaçlarının tespit edilmesi, buna yönelik olarak evrensel ölçütler doğrultusunda okul başarısının önündeki engellerin tespit edilmesi ve bunların çözüme yönelik çalışmalar yapılacak.

 

4 BİN 400 EĞİTİMCİ

Program çerçevesinde Milli Eğitime bağlı tüm eğitim kurumlarında 7-11 Eylül tarihleri arasında eş zamanlı eğitim çalışması yapılacak. Çeşitli üniversitelerden 19 Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçentin vereceği eğitimlerden 4 bin 400’ün üzerinde eğitimci yararlanacak. Eş zamanlı yapılacak program Yunus Emre Kültür Merkezi, KSO, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi, Sabancı Kültür Merkezi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Ahmet Elginkan Mesleki Eğitim Merkezi, Cahit Elginkan Lisesi ve Uluslar arası Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek.

 

170 OKULDA ÇALIŞMA YAPILDI

Konferansın açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik “Ortaöğretimde ek eğitimi yükseltmek amacıyla proje hayata geçirmektir. Sadece derslerin değil derslerin yanı sıra insani meziyetlerin geliştirildiği yaşam merkezleri olması hedefleniyor. 2014-15 yılında başlatıldı. İkinci bölümü ile proje devam ediyor. Okulların hepsinde çalışma yapıldı. 13 ekip tarafından 170 okula 3249 öğretmen ile görüşüldü. 35 bin kişiye anket uygulanmıştır. Okulların fiziki durumları tespit edilmiştir” dedi.

 

HİZMET İÇİ EĞİTİM

Çelik şöyle devam etti: “E-Okul ile devamsızlık raporları alınmıştır. Okullar için raporlar hazırlanmıştır. Proje kendi öz kaynaklarımızla yapılmıştır. Öğretmenlerimize yönelik 12 konferans verilmiştir. Okulların tatil olduğu zaman çalışmaya devam edilmiştir. Projenin ikinci aşamasına gelinmiştir. Okul öğretmenlerimize ve yöneticilerine yönelik seminer ve atölye çalışmaları yapılacaktır. Eylül de seminer verilecektir. 14 üniversitede 19 akademisyen desteği ile kapsamlı hizmet içi eğitim başlatıyoruz” açıklamasında bulundu.  

 

GÜÇ MERKEZİDİR

Okul bir ışıktır diyen Vali Güzeloğlu “ İnsan hayatını etkileyen çok önemli güç merkezidir. Bu değişim eğitimciler tarafından olmaktadır. Hedefe giderken en büyük güvence eğitimcilerdir. Değişimler çağındayız. Son 50 yılda önemli dönüşüm oldu. Bu süreçte ya etkilenen ya etkileyen belirleyen olacaksınız. Bunun da yolu bilgiye hükmetmektir. Bilişim anlamında kullanılan her şey toplumu etkilemektedir” dedi.

 

BU MİLLİ MESELE

Algı ön plana çıkmıştır diyen Güzeloğlu “Gençleri siz eğitimciler hazırlayacaksınız. Çocukların rol modelleri eğitimcilerdir. Değişim ve dönüşümü yapmanızı bekliyoruz. İnsan yetiştirme meselesinin üzerinde duruyoruz. Yetişen gençler doğru yolu bulacaktır. Bütün kamu yöneticilerin asli görevi eğitimdir. Bu amacı gerçekleştirmek sizlerle başlayacaktır. Bu milli meseledir. Herkesin üzerinde durması gereken meseledir. Bu aşılmadıkça hedefe ulaşamazsınız” değerlendirmesinde bulundu.   

 

DAHA DONANIMLI GENÇLER

Eğitim her zaman gündemimizde olacaktır diyen Vali Güzeloğlu “Her açıdan donanımlı gençlerimiz yetişecektir. Biz artık bilgiyi üreten eğitim kurumlarına sahip olmalıyız. Okul müdürlerimizden okulların sosyal çevresinde çözüme kavuşması gereken sorunları bizlere bildirin. Gereken katkıları sonuna kadar veririz. Okullar sadece ders yer değildir hayata hazırlayan merkezdir. TÜBİTAK tarafından düzenlenen projelerin hepsinde kent genelinde katılım gösterilmesi gerekiyor. Bu bizlere yakışır. Gereken desteği sonuna kadar sizlere vereceğiz” açıklamasında bulundu. KOÜ’den Yrd. Doç. Dr. İsmet Şahin tarafından projenin ilk ayağının sonuç değerlendirmesi anlatıldı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim