• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8970.5 1.86
  • Altın: 2281.96 0.26
  • Dolar: 32.3217 0.25
  • Euro: 35.018 -0.28

"Eğer Türkiye Yardım Etmeseydi..."

Başbakan Davutoğlu, "Suriye Türkmen cephesi o dönemdeki başkanı açıkladı, ‘Eğer Türkiye yardım etmeseydi 1 milyon Türkmen katledilecekti’ dedi” diye konuştu.Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Da...
Eğer Türkiye Yardım Etmeseydi...

Başbakan Davutoğlu, "Suriye Türkmen cephesi o dönemdeki başkanı açıkladı, ‘Eğer Türkiye yardım etmeseydi 1 milyon Türkmen katledilecekti’ dedi” diye konuştu.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’da partisinin Polatlı mitinginde konuştu. 7 Haziran’a kadar bayrağı dalgalandıran tek parti olacaklarını söyleyen Davutoğlu, "Edirne’yi, Hakkari’yi aynı anda anarız. Biz ’millet’ dedik mi, milletin her ferdini, 78 milyonu aynı anda kuşatırız" ifadelerini kullandı.

2002 yılında Türkiye’nin IMF kapısına borçlu kılındığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Üç kez Kuvayi Milliye yaşadık. Bir düşman Polatlı’ya dayandığında, Birinci Meclisimiz tehlike altına düştüğünde, ayağa kalktık, istiklalimizi kurtardık, Cumhuriyetimizi kurduk. İkincisi tek parti zulmü altındayken, ezanlar camilerden inmişken, şehit Adnan Menderes’in Kuvayı Milliyesi. Üçüncü Kuvayı Milliye. 2002 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti IMF kapısına borçlu kılınmıştı. Bize ’hasta adam’ diyorlardı. Kendi tankımızı yapmayı bırakın, kendi piyade tüfeğimiz yapamıyorduk. Yeni bir Kuvayı Milliye’ye ihtiyaç vardı. Yeni Kuvayı Milliye’nin adı AK Parti. Bütün kabus gibi çöken tablo değişti" dedi.

Türkmenlere giden silahlar üzerinden kendilerine saldırıldığını söyleyen Davutoğlu, "Suriye Türkmen cephesi o dönemdeki başkanı açıkladı, ‘Eğer Türkiye yardım etmeseydi 1 milyon Türkmen katledilecekti’ dedi” diye konuştu.

Türkiye’nin artık kendi silahını, tüfeğini, topunu, tankını, en önemlisi de milli savaş uçağını yaptığını belirten Davutoğlu, “Bugün de otomobilimizin startını verdik. Bu yıl içinde prototip üretimi yapılacak. Gelecek sene daha çok sayıda üretilecek. 2020’de seri üretime geçecek" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, hızlı trenle Türkiye’yi tanıştırdıklarını belirterek, "Bizim gücümüzün yettiği yere onların hayalleri yetişemez. İzmir-Ankara hızlı treni de Polatlı’dan geçecek. Büyük bir panoramik müze kuruyoruz. Bu panoramik müzede Sakarya Savaşı ve istiklal harbini canlandıracağız. Polatlı’nın yazdığı destanı herkes görsün" diye konuştu.

AK Parti birinci parti olmadığı takdirde görevi başkasına devredeceğini belirten Başbakan Davutoğlu, “Bahçeli 12 seçim kaybetmiş, Kılıçdaroğlu 7 seçim kaybetmiş, vermezler. Çünkü onların derdi koltuk derdi, bizim derdimiz vatan, millet derdi. Onların hepsi paralel çete ile işbirliği içinde, bizi durdurmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Bir gazetenin muhabirini Kandil’e gönderdiğini belirten Davutoğlu, "Bize tehditler yağdırıyor. MİT TIR’ları ile ilgili devlete casusluk yapanların devamı. Biz bu tehditlere boyun eğer miyiz? Bir tarafta HDP, bir tarafta Zaman’ın manşeti. Bunların hepsi HDP meraklısı oldu. HDP üzerinden Türkiye’de bir operasyon, bir siyasi dizayn yapmak istiyorlar. Bütün bunlara HDP, CHP, MHP yanlarında paralel çete, Kandil paraleli, DHKP-C paraleli. Bunların hepsine milli iradeyi gösterecek miyiz? CHP, DHKP-C’li birini Hatay’dan aday gösteriyor. Bakın MHP çatı adayı aday gösteriyor. HDP doğuda müftüyü aday gösteriyor ama batıda ateisti, milletle alakası olmayan her türlü despotik faaliyette olan kişiyi aday gösteriyor. AK Parti milletin adamlarıyla çıkıyor" diye konuştu.

Mitinge Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek, Ankara milletvekili adayları, Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı da katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim