• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.325 0.09
  • Dolar: 32.3328 0.07
  • Euro: 35.1977 -0.00

`Düzenli ödeyene indirim yapacağız`

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Biz karneye bakacağız. Karnesi tamamen pekiyilerle dolu mükellefimizin gelir veya kurumlar vergisi beyannamesinde tahakkuk eden vergisinde indirim yapacağız." dedi.
`Düzenli ödeyene indirim yapacağız`

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borçlarını düzenli ödeyen mükelleflere yönelik çalışmaya ilişkin, "Gelir veya kurumlar vergisi  mükellefimiz 3 yıl olur, 5 yıl olur, geriye dönük bütün vergi beyannamelerini  süresinde vermişse ve bu beyannameleri de zamanında ödemişse, biz bu karneye  bakacağız. Karnesi tamamen pekiyilerle dolu mükellefimizin gelir veya kurumlar  vergisi beyannamesinde tahakkuk eden vergisinde indirim yapacağız. Oran ne olur,  onu çalışıyoruz. Yüzde 1,2 veya yüzde 3 mü olur, onu çalışıyoruz." dedi.


Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Ağbal, gündeme ilişkin  değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Türkiye ile ilgili algının bozulmasına yönelik bir kampanya olup  olmadığı ve vatandaşın dolarla içli dışlı olmasının sebebinin sorulması üzerine  Ağbal, "Bütün meseleleri dolara bağlamak doğru bir anlayış değil. Ekonomiye  ilişkin değerlendirme yapılırken, ülkenin orta ve uzun vadede temellerine bakmak  lazım. Türkiye ekonomisi büyüme potansiyeli açısından umut vadediyor, bunu global  yatırımcılar söylüyor. İçeride pompalanmaya çalışılan negatif enerjiye karşılık,  dışarıdaki çevreler Türkiye ekonomisine neredeyse bizden daha fazla  güveniyorlar." ifadelerini kullandı.

Ağbal, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in raporu  hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, "Bir Moody's raporu tutturulmuş  gidiyor. Moody's'in kendi ön yargılı yaklaşımı içerisinde ürettiği kötümser  senaryo üzerinden yapmış olduğu değerlendirmeyi birtakım çevreler çok rahat bir  şekilde satın almak istiyor. Halbuki Türkiye ile ilgili bölge içerisinde müthiş  bir olumlu algı var. Bütün dış gelişmelere rağmen, bu yılın ilk 6 ayında yüzde  3,9 büyüdü, yıl sonuna kadar yüzde 3'ün üzerinde bir büyümeyi yakalayacağız."  diye konuştu.

Türkiye'nin makro ekonomik göstergelerinin birçok ülkeden iyi olduğuna  işaret eden Ağbal, şöyle devam etti:

"Bu toplumun geleceğini olumluya kurmak yerine, birtakım cımbızla  seçilerek oluşturulmaya çalışılan olumsuz tabloyu da hayretle izlemiyorum,  üzülüyorum. Bunlar Türkiye'nin gerçek resmini yakalamaya yönelik değil, ön  yargılı çabalar. Son dönemde Türkiye ekonomisine karşı olumsuz bir kampanya  yürütülüyor, bunların hiçbir geçerliliği yok. Nitekim art arda açıklanan başka  raporlar ve değerlendirmeler de bunu gösteriyor.

2017 inşallah daha iyi bir yıl olacak. Global ekonomik koşulların,  bölgede yaşanan jeopolitik risklerin azalması neticesinde bazı konuların açıklığa  kavuşmasıyla, hem dış ticaret hem sermaye hem de üretim kanalından Türkiye  ekonomisi 2017 yılında daha iyi bir noktaya gelecek. Yüzde 4,4 gibi bir büyüme  hedefimiz var. 2017'de daha iyi bir tarım, sanayi ve vereceğimiz güçlü  desteklerle turizm sektörü de toparlayacak. Gelecek yıl yine özel sektör  yatırımlarında da sıçrama bekliyoruz. Çok önemli teşvikleri hayata geçirdik.  Bugün küresel ekonomideki en büyük sıkıntı özel sektör yatırımlarının  yavaşlaması. Bu, Türkiye'ye özel bir durum değil. Gelecek yıl büyüme oranlarında  artış, enflasyonda düşüş, cari işlemler açığının sürdürülebilir seviyede  kaldığını göreceğiz ama her şeyden önemlisi 2017 yılı, 2023'e giden süreçte  önemli bir olumlu ivme başlatacak."

'VERGİ KARNESİ PEKİYİ OLANA İNDİRİM'

Bakan Ağbal, vergi borçlarını düzenli ödeyenlere yönelik bir indirim  olup olmayacağının sorulması üzerine de borçlarını süresinde ödemeyenlere  yapılandırma imkanı getirdiklerini, bu kez de borçlarını zamanında ödeyenlere  yönelik bir çalışma yürüttüklerini ve belli bir noktaya geldiklerini anlattı. Bu  konudaki planları hakkında bilgi veren Ağbal, şöyle konuştu:

"Gelir veya kurumlar vergisi mükellefimiz 3 yıl olur, 5 yıl olur,  geriye dönük bütün vergi beyannamelerini süresinde vermişse ve bu beyannameleri  de zamanında ödemişse, biz bu karneye bakacağız. Karnesi tamamen pekiyilerle dolu  mükellefimizin gelir veya kurumlar vergisi beyannamesinde tahakkuk eden  vergisinde indirim yapacağız. Oran ne olur, onu çalışıyoruz. Yüzde 1,2 veya yüzde  3 mü olur, onu çalışıyoruz. Bu ülkenin bütçesinin iki yakası bir arada ise bu  toplanan vergiler sayesinde. Bu konuda hassas olmamız gerekir. Bu konuda  arkadaşlarımız çeşitli simülasyonlar yapıyor. Bunun vergi gelirlerinde olumsuz  etkisi olacak. Bu açıdan bakıldığında yasal düzenleme ile ilgili çalışmalar  hazır, burada kritik olan haktan yararlanacak mükelleflerin çerçevesi ne olmalı?"

Maliye Bakanı Ağbal, söz konusu uygulamanın 2017 yılından sonra  başlaması gerektiğini vurgulayarak, "Yapmış olduğumuz yasal düzenlemede 3-5  yıllık periyottaki vergi karnesine bakıp, indirim hakkını elde etmeyle ilgili  düzenleme 2017 ve sonraki yıllarda başlayacak. Burada geriye değil ileriye  bakacağız, çünkü yeni bir sistem getiriyoruz. Yakın zamanda bunu Bakanlar  Kurulu'nda anlatacağız eğer uygun görülürse yasal düzenlemeyi yakın bir zamanda  yapacağız." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı05 Şubat 2024 Pazartesi 14:40
  • Markette 42 üründen 29’unun fiyatı arttı!01 Şubat 2024 Perşembe 09:33
  • Kocaeli’de ihracat arttı, ithalat azaldı!31 Ocak 2024 Çarşamba 17:26
  • Marketlere bir gecede zam yağdı!27 Ocak 2024 Cumartesi 13:01
  • Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!25 Ocak 2024 Perşembe 14:26
  • TÜİK hissedilen enflasyonu açıkladı25 Ocak 2024 Perşembe 10:40
  • Kocaeli'de Çenesuyu'na yine zam geldi!25 Ocak 2024 Perşembe 09:26
  • Ev hanımlarına emeklilik müjdesi!23 Ocak 2024 Salı 11:36
  • JTI Türkiye Top Employer İkincisi20 Ocak 2024 Cumartesi 19:17
  • Vali Yavuz, Global OSB’de yatırımlar hakkında bilgi aldı17 Ocak 2024 Çarşamba 19:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim