• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2300.464 1.08
  • Dolar: 32.3187 0.20
  • Euro: 35.088 -0.09

’Dünyanın En Rezil İşi’ Diye Tanımladı

"Torpil dünyanın en rezil işi" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kamuya eleman alınırken siyasal görüş, köken ve inanç ayrımı yapılmamalıdır. Devlet herkese eşit mesafede yaklaşmalıdır" ifadelerini kull...
’Dünyanın En Rezil İşi’ Diye Tanımladı

"Torpil dünyanın en rezil işi" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kamuya eleman alınırken siyasal görüş, köken ve inanç ayrımı yapılmamalıdır. Devlet herkese eşit mesafede yaklaşmalıdır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ Vişnelik’te ‘Geleceği Birlikte Kuruyoruz Genç İşsizler Buluşması’nda gençlerle bir araya geldi. Etkinlikte gençlerle görüş alışverişinde bulunarak sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, ortak çözüm önerilerini değerlendirdi. Programa CHP’nin bazı genel başkan yardımcıları, gençlik kolları genel başkanı, genel başkan danışmanları ile bazı Parti Meclisi üyeleri de katıldı. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bugün gelinen süreçte ciddi bir genç işsizlik olduğunu belirterek, “Genç arkadaşlarımızla konuştuk, onlar düşüncelerini aktardılar. Çalışan ama işinden olan genç arkadaşlarımız da var. Onlar şunu söylediler; ‘Sendikalı olmak istedik, bizi kapının önüne koydular. Eğer biz hak arayacaksak, anayasanın verdiği bir yetkiyi kullanacaksak herhangi bir yerde işçi olarak çalışırken sendikalı olmak bizim en doğal hakkımız. Bu konuda hükümet çok daha duyarlı olmalı.’ İkinci konu atama bekleyen öğretmenler, genç arkadaşlarımız diyor ki; ‘Biz öğretmen olarak yetiştirildik. Biz öğretmeniz. Ama bizi almıyorlar, bizim yerimize asgari ücretin altında çalışacak ücretli öğretmen alıyorlar.’ Bir diğer temel sorun, belirli kamu kurumlarında ve özel yerlerde stajyer olarak çalışıyorlar. ‘Stajyer olarak çalıştığımız yerde bizim Sosyal Güvenlik primimiz yatmıyor. Genç girişimcilik yeterince teşvik edilmiyor.’ Bu konuda deneyimli olan arkadaşlarımız kendi deneyimlerini de aktardılar. Genç girişimcilik AB standartlarında teşvik edilmeli. Kamu sınavlarının, KPSS dediğimiz sınavlarda mutlaka branşlaşmaya önem verilmeli diye öneri geldi” diye konuştu.

"DÜNYANIN EN REZİL İŞİDİR"

Kamuya eleman alınırken siyasal görüş, köken ve inanç ayrımı yapılması gerektiğini kaydeden ve Torpili ’dünyanın en rezil işi’ olarak tanımlayan CHP lideri, şöyle devam etti:

"Bir kişinin elindeki hakkı çalmak demektir. Bir kişinin bilgisini, birikimini çalmak demektir. Düşünün birisi üniversiteyi bitiriyor, yetmiyor kursa gidiyor, ayrı bir kurs görüyor KPSS’de başarılı olmak için sonra sınava giriyor atama bekliyor ama yanındaki komşusunun kızı, oğlu hiçbir sınava girmeden doğrudan doğruya atanmış oluyor. Nereye? Devlette bir göreve. Bunu hangi vicdan kaldırır? Hangi ahlak ölçüsü kaldırır. Şimdi, ’KPSS’yi kaldıracağız.’ Zaten yandaşlarınız için büyük ölçüde kaldırmışsınız. Ama yandaş olmayan, torpili olmayan, hak arayan, bilgisine, birikimine güvenen insanların önüne neden engel koyuyorsunuz. Belli alanlar istismar ediliyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim