• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9057.99 2.85
  • Altın: 2291.7 0.69
  • Dolar: 32.3134 0.18
  • Euro: 35.1036 -0.01

Dünyanın en büyüğünü yapacağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale’de dünyanın en uzun asma köprüsünü yapacaklarını ifade ederek, "10 milyar Türk lirasının üzerinde bir yatırım" dedi.
Dünyanın en büyüğünü yapacağız

Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan,  Çanakkale'de dünyanın en uzun asma köprüsünü yapacaklarını ifade ederek, "10 milyar Türk lirasının üzerinde bir yatırım" dedi.

Bir dizi ziyaret ve incelemeler için  Tekirdağ'a gelen Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan,  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ı ziyaret etti. Bakan Arslan,  Tekirdağ Valiliği önünde yoğun ilgiyle karşılandı. Bakan Arslan, şeref defterini imzalayıp hatıra fotoğrafı çektikten sonra Valilik makamına geçti. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, "Tekirdağ'a ilk gelişim değil, bakan olarak ilk gelişim ama bakanlık mensubu olarak çok geldim.  Tekirdağ  Muratlı Demiryolu benim genel müdür olduğum DLH ya da şimdiki ismiyle Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılırken çok gidip geldik. Yat limanı hakeza öyle ama orayla ilgili Allah'a şükür artık üst yapısının da ihalesini yaptık, sözleşmesini imzaladık, Maliyeye bildirdik. Gereği yapılıyor. Tabi Karayolları Genel Müdürlüğümüzün çevre yolu yapımıyla ilgili sürecin başından beri beraberdik, oraları da biliyorum. Velhasıl kelam bakanlığın  Tekirdağ'a olan ilgisi eksilmeden, aksamadan devam ediyor. Ama iki şey, bir  Tekirdağ'da birçok şey devam ediyor ama  Tekirdağ  Hayrabolu yolunun standardının yükseltilmesi, kısaltılması, 56 kilometreden 46 kilometreye düşecek şekilde bölünmüş yol, sıcak asfalt olması, yapım projesinin ihalesi 17 şubat 2017, yani yaklaşık 20 gün sonra biz inşallah oranın ihalesini gerçekleştirmiş olacağız ve ihale süreci biter bitmez de yapımına başlayacağız. Ciddi büyük de bir proje. 250-300 milyonluk, eski parayla 250-300 trilyonluk projeden bahsediyoruz. Ama hem  Tekirdağ için, hem  Hayrabolu için hem o güzergah için çok önemli olduğu için parası önemli değil helali hoş olsun" diye konuştu.

"2 bin 23 metre ayak açıklığıyla dünyanın en büyük köprüsünü yapacağız"

1915  Çanakkale Köprüsü'ne değinen Bakan Arslan, "Ama bence ondan ziyade  Malkara'dan  Gelibolu  Lapseki'ye, 1915  Çanakkale Köprüsü'nü de kapsayan bu bölgeyi,  Trakya'yı,  Avrupa'yı,  İstanbul'un yükünü  Gelibolu üzerinden  Ege'ye aktaracak olan köprü ihalesi çok çok önemliydi. Bu  Tekirdağ'ımız için önemli,  Malkara'mız için önemli,  Çanakkale için önemli ama daha önemlisi ülke için önemli. Ben onun iki boyutunu önemsiyorum. Bir boyutu, dünyanın en büyük köprüsünü yapmış olacağız. Bu Türkler de çok oluyor lafının tam da ispatı. Çok olmaya devam edeceğiz inşallah, çünkü biz insanımızın hayrı için, insanlığın hayrı için çok olmaya devam ediyoruz. Burada da çok olacağız. 2 bin 23 metre ayak açıklığıyla dünyanın en büyük köprüsünü yapacağız. Onunla da yetinmeyeceğiz, gerek yaklaşım viyadüklerini, gerekse ayaklar sonrası açıklığı düşündüğünüz zaman 5,2 kilometrelik bir mesafeyle dünyanın en büyük köprüsünü yapmış olacağız. Bu olayın bir boyutu, ama olayın ikinci boyutu 10 milyar Türk lirasının üzerinde bir yatırım. Ekonomik olarak  Türkiye'ye bu kadar saldırının olduğu bir ortamda 15 tane firma ihalemize teklif verdi. 4 ayrı grup oluştu. Bu 15 firmanın 8 tanesi yabancı, 7 tanesi Türk firması. Bu çok önemli. ve yine bu konuda  Japonya'sından  Kore'sine,  Çin'inden  İtalya'sına yani sadece bir bölge değil,  Avrupa Birliğinden bir ülke de dahil ciddi bir şekilde ilgi gösterdiler. Ülkeye olan güveni, ülkenin istikrarına olan güveni ortaya koymak adına 4 büyük gruptan çok ciddi, çok rekabetçi bir teklif aldık. Onun ayrıca önemsediğimiz kısmı da bu tekliflerin içerisinde 13 finans kuruluşunun evet ben bu projeyi finanse edeceğim diyerek mektup vermiş olması da, o sektörün içindeki insanlar bilir, bir ülkeye güvenin en büyük göstergelerinden biridir. Çok başarılı bir çalışmayla inşallah  Tekirdağ,  Trakya'yı,  Ege'yi kalkındıracak önemli bir projeyi de hayata geçirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim