• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2499.907 0.64
  • Dolar: 32.5633 0.04
  • Euro: 34.7694 0.15

Dünya devlerinden Yunanistan`a darbe!

Para transferindeki sıkıntılar nedeniyle THY ve Pegasus`un aralarında bulunduğu havayolu şirketleri Yunan acentelere bilet satışını durdurdu. Dünya devleri de satmıyor.
Dünya devlerinden Yunanistan`a darbe!

Borç krizinin turizm sektörünü de vurduğu Yunanistan'da son dakika rezervasyonları sert şekilde gerilerken; para transferinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle aralarında Türk Hava Yolları THYAO ve Pegasus'un da bulunduğu havayolu şirketleri ülkedeki turizm acentelerine bilet satışını durdurmaya başladı.
 
DÜNYA DEVLERİ DE SATMIYOR

Qatar Airways ve Emirates de Yunanistan’daki acentaların biletlerini satmasına izin vermeme kararı aldı.

Ülkede 29 Haziran'dan bu yana uygulanan sermaye kontrolleri, ATM'lerden para çekişinin yanı sıra, yurtdışı ödemeleri önemli ölçüde sınırlarken; ödeme yapılmış olsa dahi, paranın karşı tarafa ulaşmasında sıkıntılar yaşanıyor. Son gelişmelerle birlikte Yunan seyahat acentelerine bilet satışını durduran havayolu şirketleri arasında Türk Hava Yolları, Emirates ve Qatar Airways gibi şirketlerin bulunduğunu söyleyen Yunan Seyahat ve Turizm Acenteleri Birliği (HATTA) Başkanı Lysandros Tsilidis, "Yıllardır ortağımız olmalarına ve bu sezon onlara olan borçlarımızın yüzde 82'sini ödemiş olmamıza rağmen, bu önlemi kabul edilemez sertlikte buluyoruz" dedi. 

THY Reuters'a yaptığı açıklamada, ülkedeki ekonomik durumun öngörülemezliği nedeniyle böyle bir karar aldığını belirterek, "THY, Yunan tur operatörleri ve turizm acenteleri vasıtasıyla bilet satışını durduran şirketler arasında yer alıyor. Ancak Atina ve Selanik havaalanlarındaki THY ofisleri vasıtasıyla yolculara bilet satışımız sürüyor" dedi. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) de Yunanistan'da acil prosedür uygulamasını devreye sokarken; buna göre 15 Temmuz'dan geçerli olmak üzere Yunanistan'daki turizm acenteleri ödemeleri Yunan bankalarındaki hesaplara 15 günde bir yerine, haftalık bazda yapacak. 

ÖDEMELER ZAMANINDA ULAŞMIYOR 

Atina'ya İstanbul ve İzmir'den direkt uçuşlar düzenleyen Pegasus da IATA üzerinden yaptığı satışları geçici olarak durdururken; şirket kararın alınma gerekçesini, ödemelerin zamanında ulaşmaması olarak belirtiyor. Pegasus Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk Reuters'a yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın içinde olduğu ekonomik durum paralelinde Yunan hükümetinin bankalar üzerine koyduğu kontroller nedeniyle acenteler tarafından hava yollarına yapılması gereken ödemeler, acenteler ödemelerini yapmış olsa dahi muhtelif sebeplerle hava yolu şirketlerine ulaşamıyor" dedi ve ekledi: "Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar sebebiyle Pegasus olarak Yunanistan'da sadece yerel acentelerin bir bölümünün faaliyet gösterdiği IATA BSP üzerinden yapılan bilet satışlarımızı geçici olarak durdurduk.
 
Yunanistan'da bulunan genel satış acentemiz veya farklı ülkeler üzerinden ödeme yapabilen acentelerimiz aracılığıyla ise satışlarımız devam etmekte." Yunan tur operatörlerine bilet satışını durduran havayolu şirketlerinden Emirates de Reuters'a yaptığı açıklamada, müşterilerin şirketin Atina bürosunun yanı sıra, online veya telefonla rezervasyon yapabildiklerini belirtti. 

Düşük fiyatlı havayolu taşımacılığı yapan Ryanair ise, genellikle online bilet satışı politikasına rağmen; geçen hafta yaptığı açıklamada Yunan müşterilerden nakit ödeme kabul edebileceğini söyledi. Veriler, borç krizinin Yunan turizm sektörünü vurduğunu gösterirken; seyahat sitesi Opodo.de verilerine göre, Almanya'dan Yunanistan'a olan rezervasyonlar 27 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında geçen yıl aynı döneme göre günlük bazda yüzde 30-35 geriledi. Düşüş bazı günler yüzde 68'e kadar çıkabiliyor.
 
Skyscanner.de ise, uçak bileti fiyatlarının yüzde 7 civarı gerilediğine işaret etti. Yunan Turizm Konfederasyonu, son dakika rezervasyonlarında yüzde 30 düşüş yaşandığını belirtirken; konfederasyon başkanı Andreas Andreadis, "Yunan hükümetinin kreditörlerle müzakerelerinde hızlı bir sonuca ulaşmasının bu kaybı mümkün olduğunca telafi edebilmek için bize hâlâ yeterli süre verebileceğine inanıyoruz" dedi.

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim