• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Dündar ve Gül Davasında Savcının Mütalaası Belli Oldu

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakkında savcının mütalaası belli oldu.
Dündar ve Gül Davasında Savcının Mütalaası Belli Oldu

Savcı Evliya Çalışkan, 6 Mayıs'taki duruşma öncesi mütalaasını hazırlayarak celse arasında dosyaya sundu.
"TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM SUÇU AYRILSIN"
Mütalaada, Dündar ve Gül'e isnat edilen "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım ve bu şekilde suça iştirak", "Casusluk ve Casusluk amacıyla belge bilgi temin edip açıklama" iddiasının Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen MİT TIR'larına ilişkin davadan bağımsız düşünerek hüküm vermenin mümkün olmadığı vurgulandı. Bu nedenle Yargıtay'daki davanın sonucunu beklemek üzere, "Darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme" suçunun dosyadan ayrılmasının usuli zorunluluk olduğunu ifade etti.

"GİZLİ KALMASI GEREKEN BİLGİLERİ TEMİN ETME VE AÇIKLAMA SUÇU OLUŞTU"
Savcı, Yargıtay'daki dosyayla birleştirilmediği için sadece bu dosya içeriğindeki deliller, kişiler ve eylemler üzeriden değerlendirme yapılmasının zorunlu olduğundan "Sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül'e isnat edilen, 'casusluk ve casusluk amacıyla belge bilgi temin edip açıklama' suçlarının Yargıtay içtihatlarında bu suçlar için öngörülen (lehine casusluk yapılan ülke...vs) unsurların, sanıklar açısından sübut bulunmadığının kabulünün gerektiği" ifade etti. Mütalaada, sanık Can Dündar'ın eyleminin, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgi ve görüntüleri, temin edip açıklama ve bu suça iştirak"; Erdem Gül'ün eyleminin ise "Gizli kalması gereken bilgi ve görüntüleri açıklama" suçunu oluşturduğu kanaatine varıldığı anlatıldı.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRSIZ DEĞİL"
"Ulusal ve uluslararası hukuk normları, basın özgürlüğünün sınırsız olmadığını, her hak ve özgürlük gibi basın özgürlüğünün de sınırlarının bulunduğunu, sanık savunmaları aksine 'ulusal güvenlik,ulusal menfaat, devlet sırrı ve mahkeme kararlarının' bu sınırı belirlemede temel değerlerden olduğunu, çağdaş ülke uygulamalarının da bu yönde olduğunu bize göstermektedir" denilen mütalaada, sanıkların gazetecilik değil, bir suç faaliyeti içerisinde olduklarını bilerek hareket ettikleri ileri sürüldü.

"GİZLİ KALMASI GEREKEN BİLGİLERİ TEMİN VE AÇIKLAMA" SUÇUNDAN CEZA İSTENDİ
Mütalaada Can Dündar için "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin edip açıklama ve bu suça iştirak" suçundan 10 yıldan 31 yıl 6 aya kadar hapis talep edildi. Erdem Gül için ise "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi. Mütalaada ayrıca Dündar ve Gül hakkındaki "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçundan dosyanın ayrılması talep edildi.

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim