• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8990.32 2.08
  • Altın: 2294.072 0.80
  • Dolar: 32.3253 0.22
  • Euro: 35.0595 -0.13

’’Dönemin Savcıları Oldular’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Uşak’ta düzenlediği mitingde, "Bugün görevinden alınan savcılar var. ‘Dönemin Başbakanı’ dedikleri Sayın Erdoğan, şuan Cumhurbaşkanı. Ama onlar, dönemin savcıları...
’’Dönemin Savcıları Oldular’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Uşak’ta düzenlediği mitingde, "Bugün görevinden alınan savcılar var. ‘Dönemin Başbakanı’ dedikleri Sayın Erdoğan, şuan Cumhurbaşkanı. Ama onlar, dönemin savcıları oldular" diye konuştu.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Uşak’ta düzenlenen mitingde vatandaş ve partilileriyle buluştu.

Uşak’ın ilçelerini selamlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Davutoğlu, yağmura rağmen alanı dolduran Uşaklılara teşekkür etti. Omzuna Uşakspor atkısı bağlanan Davutoğlu, “Uşak aşk şehridir. Uşak’ın aşkı kilimlere yansır. Nasıl bir kilim ve halı deseniyle güzelse; Türkiye Cumhuriyeti farklı renkleri ve farklı desenleriyle bir kiliminin parçasıdır. Türkiye’nin her yerinde Büyük Türkiye ve kardeşlik türküsü var. İşte AK Parti farkı bu. AK Parti Türkiye’nin bütün renklerini, bütün desenlerini ve bütün ahenklerini temsil ediyor. Türkiye’de milliyetçilik taslayanlar, buraya gelip de konuşanlar, bu renklerin bir kısmını temsil ediyor, diğer yerlere ulaşamıyorlar. Ya da doğuda veya sahillerde konuşanlar, ulaşamıyorlar. Ey Uşak, vatan Uşak, Türkiye’nin her köşesindeki renkleri taşıyan AK Parti’yi desteklemeye var mısınız? Kim dokur gibi, yeni bir Türkiye dokumaya hazır mısınız? Sayın bahçeli, bu günlerde buralarda dolaşıp, demiş ki; ‘Doğuda Davutoğlu’na Serok Ahmet diyorlar’ Doğru; doğuda ‘Serok Ahmet’, Erzurum’da ‘Dadaş Ahmet’, Sivas’ta ‘Yiğido Ahmet’, Elazığ’da ‘Gakkoş Ahmet’, Osmani’ye de ‘Türkmen Ahmet’ ve Mersin’de ‘Yörük Ahmet’ dediler. Bunlar bizim dağlarımızın, bizim ovalarımızın renkleri, bizim kilimlerimizin renkleri. Bunları bölmeye kimsenin kudreti yetmez. Birisi çıkıyor, Taksimi Kabe’ye benzetiyor. Uşaklıların, ‘Lom ağızlı diye’ güzel bir tabiri var. Bunların hepsi lom sözlü, lom. Birileri, Türkiye’nin her yerine ayak basmadan siyaset yapmaya çalışıyor. Bizim için Türkiye’nin her santimetrekaresi şerefimizdir, onurumuzdur, izzetimizdir. Bizime hesap soracaklar önce er meydanına çıksınlar. Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı meydanına, Uşak meydanına çıkar gibi rahatlıkla çıksınlar. Biz çıkarız. Çünkü biz; Allah’tan ve milleten başka kimseden korkmayız, kimseye boğun eğmeyiz. Birisi çıkıp, ‘Şurası benim bölge, oraya kimse giremez’ derse; biz Ak Parti’nin neferleri her yere girer ve her vatandaşa selam veririz. Her yerde birilik türkü çığırırız. ‘Mili birlik ve beraberlik’ derken; aynı bir Uşak halısı gibi her bir rengi ayrı ayrı görüyoruz” diye konuştu.

“UŞAK’IN EŞME’SİNE DE, SURİYE’NİN EŞMESİNE DE GİDERİZ”

Konuşması sık sık “Başbakan Ahmet, millet sana emanet” sloganlarıyla bölünen Davutoğlu, “Birisi çıkıp; ‘Süleyman Şah Türbesine giderken kimden izin aldın’ dedi. Biz Allah’tan ve milletten başka kimseden izin almayız. Mehmetçiğin elinde Türk yapımı silah ve gökyüzünde Türk yapımı helikopter varken Allah’tan başka kimseden izin almayız. Uşak’ın Eşme’sine ne kadar rahat gitmişsek, Suriye’nin Eşmesi’ne de o kadar rahat gideriz. Kimsen izin almayız. Çünkü 2002’de olduğu gibi bir yere gitmek için borç talep eden bir Türkiye yok. Sizin Başbakan Yardımcısı olduğunuz dönemdeki gibi İMF memurlarının direktifleriyle hareket eden bir Türkiye yok; borç veren bir Türkiye var. Uşaklılar aşk ile 78 milyonun kardeşliğine sahip çıkmaya var mısınız? Türkiye’de oturduğu yerden milliyetçilik taslayanlara aşkı öğretin. Bizden önce Orhun Abidelerine giden yoktu. Orhun Abidelerinin yolunu biz yaptık. Millet de, Balkanlar da, Orta Doğu da, Asya da bize emanet. Aramızdaki fark bu. Bu bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırmak bizim için en büyük vazife”

“SICAK KOLTUĞU BIRAKAMIYORLAR”

Uşaklılardan seçimlerde 3’te 3 yapmalarını isteyen Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uşaklılar 7 Haziran için şimdiden kararını vermişiz. 7 Haziran’da 3’te 3 yapmaya var mıyız? Uşak kiliminde bir desen eksik olsa olmaz. O yüzden 3’te 3’ü yapmalıyız. Biz sizlere güveniyoruz. Uşak’ta 3-0 tamam inşallah. Şimdi buradan meydan okuyorum. Eğer İngiltere’de olduğu gibi eğer partimi birinci yapamazsam, bırakmaya hazırım. Ama Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş bunu diyemiyor. 4-5 gündür soruyorum; bir tanesi diyemiyor. Çünkü kazanmayacaklarını biliyorlar. Çünkü koltuk sıcak. Koltuk sıcak ve oturdukları yerden siyaset yapıyorlar. Sırtlarında yumurta küfesi yok. Bizim için mesele koltuk meselesi değil; yürek meselesi, yürek. Onun için biz Ankara’da oturmadık. Onlar otururken, biz dünyanın her yerindeki mazlumları savunuyorduk. Dünyanın her yerinde biz varız ve hep var olacağız. Bize her yer Türkiye. İşte davamızın esası budur”

AK Parti’nin 12 yıldır Türkiye’nin her köşesine hizmet götürdüğüne işaret eden Davutoğlu, “Büyük bir aşkla Türkiye’nin her yerini inşa etmeye çalıştık. Biz geldiğimizde 6 bin 500 kilometre duble yol vardı. Bir şimdi ona 18 bin kilometre daha ekledik. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bu yolları, şehirlerimize bölünmüş yollarla bağladık. Bizim tek meselemiz, milletimize hizmet etme meselesidir. 737 hastane yaptık, Türkiye’nin her yerinde. Sadece 23 ilde havaalanı varken, şimdi 56 ilde havaalanı var. 9 ilde doğalgaz varken, şimdi 74 ilde doğalgaz var. Kilim dokur gibi, Türkiye’ye hizmet ettik. Biz gediğimiz sade 73 üniversite vardı şimdi, 193 üniversite var. 81 ilimizde üniversite var. İşte bu aşktır. Biz gece gündüz uyumayız. Onlar 30 ile gider biz 70 ile gideriz. 81 ile de gitmek isteriz, ta ki ayağımızın değmediği tek bir vatan toprağı kalmasın. 12 yıldır bu aşk ve şevkle kilim dokur gibi Türkiye’yi karayolu, demiryolu, havaalanı, üniversite, büyük tesisler, milli uçak, milli gemi ve milli helikopterle dokuduk” şeklinde konuştu.

“YARIN YASSIADA’DA OLACAĞIZ”

Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin önünün kesilmek istendiğini savunan Davutoğlu, şunları söyledi: “Rahmetli Adnan Menderes’in şahadetinden biz ilham almışız. Milletin bize verdiği mevki ve makamı asla terk etmeyiz. Darbeciler ve vesayetçiler karşımıza geldi. Şimdi Kenan Evren ölünce, herkes darbe karşıtı oldu. Peki CHP, 27 Mayıs darbesini desteklemedi mi? 27 Mayıs’ta rahmetli Adnan Menderes şehit edildikten sonra CHP, askeri yönetimin altında hükümet kurmadı mı? Nasıl bir iki yüzlülük bu? Yarın tarihi bir gün. Yarım Yassıada’dayız. Tarihi günler yaşıyoruz. Dün bir darbe generali vefat ederken, biz Yassıada’da Adnan Menderes’in çile çektiği o odaları dünyaya ibret olarak biz ziyaret makamı ve aynı zamanda bir kongre merkezine dönüştüreceğiz. Ta ki bir daha kimse darbeye heveslenmesin. CHP, ‘Darbe karşıtıyım’ diyor. Peki 28 Şubat’ta bu genç kızlarımıza ızdırap çektiren, o ikna odacıları sizde nasıl milletvekili oldu? MHP, ‘Biz o zaman yoktuk. 12 Eylül’de bir hapisteydik, fikirlerimiz iktidar’ diyor. Demokrasi söz konusu olduğunda herkesin başının dik olması lazım. Bizim başımız dik. Biz her zaman anti demokratik yaklaşımların hep karşısında olduk. Bize kimse muhtıra veremez. Verirse, aynen iade ederiz. Çünkü bir yola çıkarken başımızı ortaya koymuşuz; gönlümüzü, yüreğimizi koymuşuz. Kimse bize kimse baş eğdiremez ve yolumuzdan döndüremez.”

MUHALEFET LİDERLERİNİ ELEŞTİRDİ

“Darbe dönemleri kapanırken, vesayetçiler ortaya çıktı” diyen Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Geziciler ortaya çıktı. Baktılar başaramadıklar, bu sefer paralel çeteyi kullandılar. Be ey gafiller; karşısında eski Türkiye yok, yeni Türkiye var. Bugün görevinden alınan savcılar var. 27 Nisan’daki e-muhtarı iade ettiğimiz gibi bunların iddianamelerini de sahiplerine iade ediyoruz. ‘Dönemin Başbakanı’ dedikleri Sayın Erdoğan, şuan Cumhurbaşkanı. Ama onlar, dönemin savcıları oldular. Artık savcı değiller ve olamayacaklar. Arkalarına kim varsa, bilsinler ki Anadolu’ da, Trakya’ya da artık sözde, kararda sadece milletindir. 7 Haziran’a giderken güçlerini birleştirecekler. Tek derleri eski Türkiye’ye geri dönmek. CHP Genel Başkan Danışması ‘HDP’nin barajı aşması lazım’ diyor. CHP gelip burada ulusalcılıktan bahsedecek. CHP, HDP için çalışıyor. HDP’nin bir eş başkanı var. HDP’nin eşbaşkanı batıda cici çocuk, doğuda farklı. Kadıköy’de ve Diyarbakır’da başka olunmaz. Onların hepsini toplasalar, arkalarına paralel çeteyi de koysalar, yeter mi? Uşak bizimledir, zafer bize aittir. Paralelciler, doğuda HDP’ye, İç Anadolu’da MHP’ye ve sahillerde CHP’ye oy verin diyorlar. Bütün meseleleri AK Parti’yi zayıflatmak. Ağababaları, zayıf bir Türkiye istiyor ve siz eskiye döner misiniz? O zayıf, başka ülkelerin karşısında el pençe duran başbakanları kabul eder misiniz? Böyle bir onursuzluğu bu ülke kabul eder mi? Türkiye’yi mezheplere ve etnik gruplara bölenlere karşı millet politikası uygulamaya var mısınız? Siz buradaysanız, ister paralel, ister üçgen, ister dörtgen ve geometrinin bütün terimleri de olsa bizi durduramazlar. 7 Haziran’da sadece bir partiyi değil, Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun, Orta Asya’nın ve dost ülkelerin kaderini tayin edeceksiniz” dedi.

UŞAK’A TEKNOPARK MÜJDESİ VERDİ

Uşak’ta yapılacak yatırımlara değinen Başbakan Davutoğlu, “12 yılda Uşak’a 4 milyar TL yatırım yaptık. 57 milyon fidan, 10 atık su arıtma tesisi, katı atık tesisi, havaalanı, hastane, üniversite ve yollar yaptık. Uşak’ı teknoloji geliştirme bölgesi yapıyoruz ve teknoparkı kuracağız. Eşme’ye, Banaz’a ve Merkez’e yeni birer hastane daha yapıyoruz. Türkiye’de en hızlı bir şekilde yürüyen kentsel dönüşümü Uşak’ta yapıyoruz. Uşak’ın eski evlerini ve tarihini koruyacağız ve yepyeni bir Uşak kuracağız. 450 milyon TL, Bin 51 konut ve 953 işyeri inşa ediyoruz. 2016 yılı sonunda kentsel dönüşüm bitecek. Ankara-İzmir otoyolu Uşak’ın ana istasyon olmasını sağlayacak. Nasıl ki Ankara’dan İzmir’e yürüyen İstiklal Orduları, Uşak’a uğramışsa, Uşak hızlı treninin de merkezi olacak. Uşak Ankara ve İzmir’e 1 buçuk saatte ulaşacak. Doğu’dan Batı’ya ve Batı’dan Doğu’ya giden herkes Uşak’a selam duracak. Tıp fakültesi talebini biliyorum ve bunun için gerekli talimatları verdim. Ankara-İzmir hızlı tren hattını da Uşak merkezli olarak yapacağız. Biz Uşak’a aşığız ve bizi yağmurda beklediniz. Uşak’ı kalbimizden hiç silmedik ve 7 Haziran’da bize bir muhabbet sözü vermeye var mısınız? 7 Haziran’da ilk sonucun Uşak’tan 3-0 olduğunu bize söylemeye var mısınız? Türkiye’nin birlik ve beraberliği için tuzak kuranlara karşı yeni bir destan yazmaya var mısınız? İnadına milli irade deyip 3-0 yapacak mıyız? Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim