• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8995.6 2.14
  • Altın: 2279.308 0.15
  • Dolar: 32.327 0.23
  • Euro: 35.02 -0.22

Dolardaki Yükselişi Böyle Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolardaki yükselişe ilişkin, “Şunu açık ve net söyleyeyim, şuanda özellikle faiz lobisi veyahutta dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler” dedi.Cumhurbaşkanı Re...
Dolardaki Yükselişi Böyle Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolardaki yükselişe ilişkin, “Şunu açık ve net söyleyeyim, şuanda özellikle faiz lobisi veyahutta dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı’na katıldı. Kurultayın ardından Erdoğan, Balıkhisar Mahallesi’ndeki Hz. Osman Camii’nde cuma namazını kıldı. Cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolardaki yükselişin sorulması üzerine, “Her şeyden önce şuanda dolar, avro, faiz bunları etraflıca ele aldığımızda karşımıza çıkan durum şudur; bir defa burada faiz lobisinin malum bir çalışması var. Ama şu son gelişmeler bir defa tamamiyle bir dolar-avro arasındaki parite konusudur. Bunu bir kenara koymak suretiyle ortaya bazı iddialar atmak çok çok yanlıştır. Ama şunu açık ve net söyleyeyim, şuanda özellikle faiz lobisi veyahutta dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler. Bunu bilmeleri lazım, çünkü buradaki yapılan spekülasyon dolara böyle piyasada çekelim, Merkez Bankası’nı köşeye sıkıştıralım, bütün bunlar karşısında Merkez Bankası’nın bunlar karşınsındaki tavrı, bunlar önem arz ediyor” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Erdoğan, “Merkez Bankası Başkanı ve Başbakan Yardımcısının bu konu ile ilgili değil, genelleme ile ilgili talepleri var. Amerika dönüşü kendileri ile oturup değerlendirmeleri yapacağız, konuşacağız. Gelecek ile ilgili neler yapılıp neler yapılamaz, belirlenmiş kesin tarih şuanda yok. Amerika dönüşünden sonra bu görüşmeyi yapacağız” cevabını verdi.

F-4 UÇAKLARI

Erdoğan, bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile yaptığı görüşme ve Konya’da askeri uçağın düşmesini sorması üzerine, "Öncelikle iki kahraman şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Dün, Genelkurmay Başkanımızla haftalık toplantımızı yaptık ama gündemimizde şüphesiz ki ağırlıklı olarak bu vardı. Hava Kuvvetleri Komutanımız Azerbaycan’da. Dönüşünden sonra bunu teknik bir değerlendirmesini yapacağız dediler. Bu konuyla ilgili olarak buradaki hata nedir, ne değildir bunların hepsinin incelemesini yapacaklar. Bu bir pilotaj hatası mıdır, teknik midir yoksa meteorolojik midir bütün bunların değerlendirmesini yaptıktan sonra tabi nihai kararı verilecektir. Şu anda o karar verilmeden burada bu tür şeyleri söylememiz yanlış olur ama bu işin bir değerlendirmeye tabii tutulacağını ve şu anda bu tür uçaklardan elimizde 47 tane var. Bu çalışmayı yapıp, o çalışmadan sonra bunun nihai kararı verilecektir" diye konuştu.

GÜL’ÜN ADAYLIĞINA DESTEK VERDİ

Başbakan Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete dönüp dönmeyeceği ile ilgili soruya, "Bir defa adaylık konusu Abdullah Bey’in kendi takdiridir. Ben kendisiyle geçen hafta bir görüşme yaptım. Benim görüşmem sayın babası çok değerli büyüğümüz biliyorsunuz ki bir rahatsızlık geçirdi, hastaneye kaldırmışlardı. Abdullah Bey Kayseri’ye gitmişti. Ben Kayseri’de kendilerini babasının bu rahatsızlığı sebebiyle aradım. Şifa dileğinde bulundum. Diğer politik, siyasi kararlar tabi ki Abdullah Bey’indir. Bana göre böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur. Hayırlı olsun" karşılığını verdi.

"Gül’ü aktif siyasette görmek ister misiniz?" sorusuna ise Erdoğan, "Dedim ya güzel olur, hayırlı olur. Karar tabi ki Abdullah Bey’indir" cevabını verdi.

’HAKAN FİDAN’ SORUSU

Hakan Fidan’la ilgili kırgınlığının devam ettiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Daha önceki kararlarım hepsi biliniyor ortada. Bundan sonraki süreç Hakan Bey’in kendine aittir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim