• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 16°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

Dolarda son durum ne?

Yeni haftanın ilk gününde dolar/TL 3.37`den işlem görüyor. Euro/TL ise 3.58`den işlemde.
Dolarda son durum ne?

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın konuşması, ABD verilerinin açıklanması ve yurtiçindeki politik gelişmelerden etkilenen ve rekor üstüne rekor kıran dolar frene bastı. Geçen hafta 3.4086'yı görerek rekor tazeleyen dolar/TL, haftanın ilk gününe 3.38 seviyesinden açılış yaptı.

Dolar/TL sabah saat 09:01 itibariyle 3.3791'den işlem görüyor. Dolar/TL geçen haftayı 3.38 seviyesinden kapatmıştı.

Euro/TL ise 3.58'den işlemde.

KapitalFX Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, dolardaki gidişat hakkında UZMANPARA'ya şunları söyledi:

"TRY haftalık bazda USD’ye karşı %2,56 değer kaybederek, GOÜ para birimleri içerisinde en zayıf performansı göstermiş görünmektedir. Özellikle hafta içinde gerçekleşen küresel hareketlere en çok reaksiyonu TRY’nin vermiş olması, duyarlılık analizinde TRY’yi negatif bir noktaya koymaktadır.

Trumponomics’in uluslararası etkileri çerçevesinde; USD’nin hemen hemen bütün para birimlerine karşı güçlü bir hal alması, Fed opsiyon fiyatlamalarının Janet Yellen açıklamaları ile beraber Aralık faiz artırımı ihtimalini %98 olarak göstermesi ve ABD tahvil faizlerinde de buna bağlı olarak görülen yükseliş ile beraber GOÜ piyasalarının da baskı altında olduğunu söyleyebiliriz. Temel anlamda TRY’de değerlenme trendi yaratacak bir neden görememekteyiz.

TCMB’nin bu hafta gerçekleşecek toplantısında bu konuda ne gibi bir açıklama yayınlayacağı önemli olabilir. Faiz aksiyonunda yüksek ihtimalle bulunmayacak olan Banka’nın, gerekirse faiz artırımında bulunabileceğine dair bir işareti kısa dönem için rahatlama getirebilir. GOP Merkez Bankaları, başta Meksika olmak üzere proaktiviteye başladılar. Meksika Merkez Bankası, Trump sonrası dayak yiyen MXN’i desteklemek için 50 bps faiz artırdı bile. Bilindiği gibi; faizde aşağı yönlü hareket alanı TCMB açısından kalmadı gibi, eğer olsaydı Ekim ayında faiz indirimi yapardı. Döviz oynaklığının enflasyon beklentilerini bozacak derecede rahatsiz edici seviyelere gelmesi TCMB’yi bu ay da faiz indirmekten alıkoyacaktır. Şimdilik likidite önlemleriyle piyasayı destekliyor; faiz silahını kullanmak veya direkt müdahalede bulunmak gibi ihtimaller çok zayıf.

Fiyatlama eğilimleri USDTRY’de yukarı yönlü atakların devam edebileceğini gösteriyor. Gördüğü her seviyeyi normalleştiren USDTRY’nin 3,40’ta kendine destek yaratması halinde teknik projeksiyonlar bir sonraki hedefi 3,55 olarak göstermektedir. Bu momentumu yakalar mı, yakalamaz mı; bunu 3,48’de anlarız. 6 ay vadeli opsiyonlarda USD alım TRY satım sözleşmelerinde ana aralık olarak 3,20 – 3,60 karşımıza çıkıyor. 3,55’te 1,3 milyar USD büyüklüğünde Mayıs vadeli USD call (alım), TRY put (satım) opsiyonu görünüyor."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim