• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9063.53 -0.18
  • Altın: 2324.398 0.76
  • Dolar: 32.369 0.14
  • Euro: 34.9442 -0.30

Diyanet'ten üniversitelilere ‘Öğrenci Evi’

Türkiye Diyanet Vakfı üniversite öğrenimi gören öğrencilere yurtların yanı sıra öğrenci evi imkânı sunuyor.
Diyanet'ten üniversitelilere ‘Öğrenci Evi’

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, yaptığı açıklamada, öğrencilerin lise sona dek ailelerinin yanında kaldığını, üniversite döneminde ise bu durumun değişebildiğini belirtti. Öğrencilerin üniversite öğrenimi için farklı kentlere gidebildiğine değinen Ünal, bu durumun barınma ihtiyacını beraberinde getirdiğini ifade etti. Ünal, ekonomik durumu iyi olmayan mağdur bir kesim olduğuna işaret ederek, "Özellikle bu katmandan gelen genç neslin elinin tutulması gerekiyor. Çünkü bunu çok yakın bir tarihte, 15 Temmuz sürecinde yaşadık. Burada bırakılan boşluğun başkaları tarafından ciddi anlamda kullanıldığını gördük. Muhtaç insanların bir süre sonra beyinlerinin yıkandığını ve bunların da asker ya da piyon haline getirildiğine şahit olduk.

İşte bu süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak yola çıktık. Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu konuda asla ticaret yapmadığına dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti: “Vakfımız, resmi olarak işletilen yurtların dışında öğrencileri barındığı evlerin parasını kendisi ödüyor. Faturaların ödenmesi gibi çok cüzi bir katılımla öğrenciler bu evlerde kalır. Bunun dışında hiçbir şekilde para talep edilmez. Vakıf tamamen kendi bütçesinden bu ihtiyacı karşılar.

Bu, topluma karşı Diyanet’in vakıf olması hasebiyle bir yükümlülük olarak kabul ettiği ve bu yükümlülüğü yerine getirmek üzere de planladığı bir etkinlik olarak görülüyor." "Evlerin sayısı artırılmaya çalışılıyor" Ünal, öğrenci evlerinin sayısının artırılmaya çalışıldığını vurgulayarak, "Aynı zamanda öğrencilerin sadece karınlarının doyurulması ya da barınmalarının sağlanması değil, bunun dışındaki ihtiyaçlarının da kültürel anlamda desteklendiği bir alan oluşturulmaya gayret ediliyor.Türkiye'nin farklı yerlerinde bu şekilde bir yapılanmaya gidiliyor. İnşallah bu da güzel sonuçlar verecek." diye konuştu.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ise Diyanet Vakfına ait Ordu'daki öğrenci evleri sayısının 21'e çıkarıldığını belirterek, bu evlerden 102 öğrencinin yararlandığını söyledi. Bu öğrencilerden kira alınmadığına işaret eden Kolukısaoğlu, "Evdeki bütün malzemeler vakıf tarafından karşılanıyor. Öğrencilerimiz sadece su ve elektrik faturalarını ödüyor. İhtiyaca göre öğrenci evlerinin sayısı artırılacak. Bu yönde çok ciddi talep var. Biz de bu talebi karşılamak için ev sayısını artırmayı planlıyoruz. Hiçbir öğrencimizi mağdur etmek istemiyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından açılan öğrenci evlerinden yaralanacak öğrencilerde bazı şartlar aradıklarını ifade eden Kolukısaoğlu, şunları kaydetti: "Bilinmesini isteriz ki öğrenci evleri Kredi ve Yurtlar Kurumunun hiçbir şekilde alternatifi değildir. Bilakis Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarının yetersiz kaldığı yerlerde tamamlayıcı olarak hizmet vermektedir. Zaten öğrencilerden de Kredi ve Yurtlar Kurumuna müracaat etmiş ve kendisine yurt çıkmamış olması şartı aramaktayız. Kolukısaoğlu, Ordu Üniversitesine bağlı fakülte ya da yüksek okul bulunan ilçelerde de öğrencilerden talep gelmesi durumunda öğrenci evlerinin hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.

Öğrenciler memnun  Ordu Üniversitesi (ODÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Feyzanur Şenyurt, öğrenci evinde kaldığını, verilen hizmetlerden memnun olduğunu anlatarak, bu hizmeti sunanlara teşekkür etti. Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Firdevs Güleç ise Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvuru yaptığını ancak kendisine yurt çıkmadığını dile getirerek, "Ordu'da böyle bir hizmetin olduğunu duyar duymaz İl Müftülüğüne müracaat ettik. Bizi kabul ettiler. Her şey için çok memnunuz. Yetkililere teşekkür ederiz. Hepsinden Allah razı olsun." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim