• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2322.683 0.71
  • Dolar: 32.3657 0.21
  • Euro: 34.9326 0.13

Dışişleri’nden Avrupa Parlamentosuna Uyarı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avrupa Parlamentosu’nda sözde Ermeni Soykırım tasarısının oylanacak olmasıyla ilgili, “Görüşlerimizi detaylı olarak dile getirdik. Bu konuda parlamentoların b...
Dışişleri’nden Avrupa Parlamentosuna Uyarı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avrupa Parlamentosu’nda sözde Ermeni Soykırım tasarısının oylanacak olmasıyla ilgili, “Görüşlerimizi detaylı olarak dile getirdik. Bu konuda parlamentoların bir karar vermesinin doğru olmadığını gündeme getirdik. Gerekli önlemler bizim tarafımızdan alınmaktadır” dedi.

Sözcü Bilgiç, Dışişleri Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Bilgiç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bilgiç, Bakan Çavuşoğlu’nun yarın Sudan Dışişleri Bakanı ile görüşeceğini belirterek, iki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında bilişim alanında mutabakat muhtırasının imzalanacağını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu’nun Cumartesi günü Moğolistan’a gideceğini söyleyen Bilgiç, Dışişleri Bakanı olarak Moğolistan’a ilk ziyaretin gerçekleştireceğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu’nun 14 Nisan tarihinde Türkiye-Afganistan ve Pakistan Dışişleri bakanları Üçlü Danışma toplantısına katılmak üzere Afganistan’a gideceğini de ifade eden Bilgiç, Çavuşoğlu’nun 15 Nisan’da Kırgızistan’a gideceğini ve bu ziyaretin 7 yıl sonra ilk ziyaret olacağını aktardı.

Çavuşoğlu’nun Amerika Birleşik Devletleri’ne 18-21 Nisan tarihlerinde olacağını belirten Bilgiç, Kerry ve Kongre üyeleri ile bir araya geleceğini kaydetti. Avrupa Parlamentosu’nun 15 tarihinde Ermenistan soykırım tasarısını oylanacağı ile ilgili soruya Bilgiç, “Görüşlerimizi detaylı olarak diye getirdik. Bu konuda parlamentoların bir karar vermesinin doğru olmadığını, tarihi tarihçilere bırakmanın gerektiğini, bu konuda tarihçilerin karar vermesi gerektiğini konusun gündeme getirdik. Gerekli önlemler bizim tarafımızdan alınmaktadır” dedi.

ERMENİ İDDİALARI

Hollanda Meclisi’nde 1915 olaylarına Ermeni soykırımı ifadesine yönelik tasarının oylanmasına ilişkin olarak Bilgiç,”Yakından takip ediyoruz. 1 Nisan tarihinde Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders’in katılımıyla düzenlenen oturumda 1915 olaylarına ilişkin olarak dört tane önerge verildiğini biliyoruz. Fakat bu önergelere ilişkin olarak Hollanda Dışişleri Bakanı dengeli bir tutum takınarak, bazı ifadelerde bulundu. Ermeni soykırımı hakkında karar vermenin hükümeti görevi olmadığını söyledi. Hükümetlerin bilimsel konularda ihtiyatlı olmalarının yanı sıra konunun bilim adamlarına ve Türkiye -Ermenistan’a bırakılması gerektiğinin altını çizdi. Önergeler bugün oylanacak. Oturum önce gerek Lahey Büyükelçiliği Hollanda’daki Türk sivil toplum kuruluşları tarafından Temsilciler Meclisi’ndeki partiler ve milletvekilleri nezdinde gerekli girişimlerde bulunuldu” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN VE YEMEN

Filistin’in Uluslar arası Ceza mahkemesi üyeliği ile ilgili ise Bilgiç, “Filistin’i egemenlik çerçevesinde değerlendirmek lazım. Saygıyla karşılamak lazım. İsrail-Filistin ihtilafı kapsamlı, adil ve barışçıl şekilde çözülmeli” diye konuştu.

İran ile Türkiye’nin Yemen konusunda ortak mekanizma kurmasına ilişkin Bilgiç, “Hutilerin tek taraflı eylemleri Yemen’i parçalanmanın eşiğine getirmiş durumda, devlet otoritesi işlemiyor. Körfez İşbirliği koalisyonunun silahlı müdahalesi oldu. Harekatın siyasi diyalog ve uzlaşıya zemin hazırlayacağına inanıyoruz. Hutilerin işgal ettikleri yerlerden çekilmeleri, ağır silahları iade etmeleri, meşru Cumhurbaşkanı’nın kabul etmeleri ve siyasi diyalog sürecini başlatmaları” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim