• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Dink Ailesinin Avukatlarından Flaş Talep

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada avukatlar, kamu görevlileri hakkındaki soruşturmanın sonuçlandıktan sonra mahkemenin hükmünü açıklamasını talep etti.Agos...
Dink Ailesinin Avukatlarından Flaş Talep

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada avukatlar, kamu görevlileri hakkındaki soruşturmanın sonuçlandıktan sonra mahkemenin hükmünü açıklamasını talep etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya hiçbir sanık katılmazken avukatları duruşmada hazır bulundu. Mahkemede söz alan Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, dönemin Jandarma İl Komutanı Ali Öz’ün yargılandığı dava ile ana davanın birleştirilmesini isteyerek, “Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyanın dava dosyanız ile birleştirilmesi kabul edilmemiş ise de, bu dosyanın dosyanız ile birleşmesi gerekmektedir” dedi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından kamu görevlileri ile ilgili yürütülen soruşturmasının beklenmesini isteyen avukat Bakırcıoğlu, “Soruşturma dosya numarası her ne kadar 2014 yılı olarak başlamakta ise de aslında bu soruşturma dosyası 2007 yılında başlatılan bir soruşturmanın devamıdır. Örgütün ve kamu görevlilerinin sorumluluğunun belirlenmesi için soruşturma dosyasının sonuçlanması mutlaka beklenmelidir” diye konuştu.

Mahkeme, avukatların hükmün açıklanması için kamu görevliler hakkında soruşturmanın beklenilmesi yönündeki taleplerinin daha önce reddedildiğinden, bu konuda karar verilmesine gerek olmadığına hükmetti. Mahkeme duruşmayı erteledi.

HRANT’IN ARKADAŞLARI: “KATİLLERİN KİMLER OLDUKLARINI VE BU CİNAYETİ NASIL İŞLEDİKLERİNİ BİLİYORUZ”

Öte yandan duruşmanın başlamasından önce "Hrant’ın arkadaşları" üyesi bir grup Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Figen Şakacı, yapılan yargılamaları müsamere olarak nitelendirerek “Biz katillerin kimler olduklarını ve bu cinayeti nasıl işlediklerini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Figen Şakacı tarafından okunulan basın açıklamasında “Kayıplarımız için, toprağa verdiğimiz canlar için ağıtlar yakıyoruz. Acılarımız küllenmiyor. 1915’te kaybettiklerimizin ve Hrant’ın ve Sevag’ın aramızda olmayışını metanetle kabullenemiyoruz, Bizler tıpkı Hrant Dink gibi bu topraklarda doğup büyüyen ve burada gömülmek isteyen vatandaşlar olarak niyetimiz, kan davası gütmek, yeni yaralar açmak değil. Ama yaşadığımız acıların içten bir şekilde kabul edilmesini, katillerin ortaya çıkarılmasını cezalandırılmasını itiyoruz” denildi.

Bugüne kadar görülen davalarda katillerin gizlendiği öne süren Şakacı daha sonra şöyle konuştu; “Katiller gizlenmiş oluyor. Onların kim olduklarını nasıl cinayeti işlediklerini biliyoruz. Her fırsatta bunları söyleceğiz. Görülen bu müsamerelerde katiller korunarak aslında bir ihtimal yok edilmeye çalışılıyor; o hepimizin bir arada, bir birimizi tanıyarak ve kabul ederek barış içerisinde yaşama ihtimalidir. Bizler Hrant’ın arkadaşları olarak adalet nöbetini tutmaya devam edeceğiz”.

Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra duruşmayı takip etmek üzere adliyeye giriş yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim