• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Dilovası'ndaki okula yol, su elektik, doğalgaz engeli

Yıldırım Holding tarafından Dilovası ilçesine toplam 10 milyon TL harcanarak yaptırılan ve devlete hibe edilen 700 öğrenci kapasiteli meslek lisesinin yolunu belediye açmadığı için okul yeni eğitim öğretim sezonuna yetişemiyor. Sadece yol değil, okula içm
Dilovası'ndaki okula yol, su elektik, doğalgaz engeli

Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü’nün Dilovası çıkışına özel sektör girişimiyle yaptırılıp, devlete hibe edilen Türkiye’nin en kapsamlı meslek lisesi, yeni eğitim öğretim sezonuna yetişmiyor. Yıldırım Holding’e bağlı Yılport Liman İşletmeleri, sanayinin kalbi Dilovası’na bir meslek lisesi yapma sözü verdi. Bu söz iki sene önce dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca, tarafından sözleşmeye bağlandı. Tüm Kocaeli protokolünün katıldığı imza töreninde Dilovası’nda ilk olacak meslek lisesinin Yılport Liman İşletmeleri tarafından 10 milyon TL harcanarak yapılacağı ve daha sonra devlete hibe edileceği vurgulandı.

5 YILDIZLI OKULA 10 MİLYON HARCANDI

90'ı tamamlanan lise alt ve üstyapı hizmetlerinin yerine getirilmemesinden ötürü hizmete açılamıyor. Belediye tarafından yolu açılmayan, İSU'nun su, SEDAŞ'ın elektrik, PALGAZ'ın doğalgaz bağlantısını yapmadığı, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından açılışı yapılacak olan Osmangazi Köprüsü manzaralı lisenin bu eksikliklerinin ne zaman giderileceği, lisenin açılışının önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetişip yetişmeyeceği merak konusu. 

dha_2534.jpg

EMSALİ OLMAYAN OKUL

Yıldırım Holding iştiraki Yılport Lojistik firması dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile imzalanan protokolün ardından bittiğinde tamamı devlete hibe edilmek üzere lise inşaatına başladı. Dilovası'na bağlı Diliskelesi Mahallesi'nde Yılport Lojistik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adıyla 1.5 sene önce başlayan inşaatın yüzde 90'ı tamamlandı. 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle açılışı yapılacak olan Osmangazi (Körfez Geciş) Köprüsü'nün Dilovası ayağında yer alan okul 11 dönüm alan üzerinde, 10 bin metrakere kapalı alana sahip . Yıldırım Holding tarafından 10 milyon TL yatırımla yapılan lise 36 derslik, 350 kişilik konferans salonu ve uygulama atölyeleri ile birlikte Türkiye'de emsali olmayan bir okul olarak eğitime hizmet verecek ve bir eğitim üssünü andıracak.

dha_2532.jpg

BELEDİYE KAÇAK HAFRİYAT CEZASI KESTİ

Yılport Lojistik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaatı Şantiye Şefi Mustafa Gel duruma tepkisini, Dilovası gibi bir yere Türkiye'nin en güzel okulunu inşa ediyoruz. Bu okul için Yıldırım Holding, 10 milyon TL tutarında para harcadı. Ama yaklaşık iki senelik süreçte yaşadığımız sıkıntılardan dolayı bunaldık. İnşaat alanına gelen yollarımız açılmadığı için tankerlerimiz çamura battı. Elektrik bağlanmamasından ötürü aynı anda iki kaynak makinesini çalıştıramaz hale geldik. İSU su bağlamadığı için kullanma suyumuz yok. Okulun inşaatı çok büyük oranda bitmesine rağmen söz konusu eksiklerden ötürü açılışını gerçekleştiremiyoruz. Tüm bu eksikler yetmezmiş gibi Dilovası Belediyesi de kaçak hafriyat döktüğümüz iddiasıyla 150 bin TL ceza tahakkuk etti. Kaçak hafriyatta gizli döküm yapılır. İnsanlar döker ve kaçak. Şantiye alanındaki çalışmalara kaçak hafriyat döküm cezası kesildi. Biz belediyeden yardım beklerken ceza verildi.'' diyerek gösterdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇACAKTI

Şentiye şefi Mustafa Gel yaptığı açıklamada, “Sayın cumhurbaşkanımız Osman Gazi Köprüsü’nün açılışı için Kocaeli’ye gelecek. Kendisi bir eğitim sevdalısı. Cumhurbaşkanımıza bir sürpriz yapıp okulumuzu tanıtacaktık. Kendisini de okulumuzu açacaktı. Ama iki senedir 24 saat çalışarak ve büyük özel gösterdiğimiz okulumuzun yolu bile yok. Dilovası Belediyesi okula yol bile yapmadı. Okula içme suyu hatta bağlanmadı. Elektrik ve doğalgazımız yok. Bu haliyle sayın cumhurbaşkanımızı açılış için okula davet edemezdik. Bakın burası bizim şahsi mülkümüz değil. Yıldırım Holding birinci sınıf inşaat işçiliği ve malzemeyle bu okulu yaptırdı. Dünya standartlarında bir çalışma oldu. Hiçbir masraftan kaçınmadık. Bu okul devlete hibe olarak yapıldı. Hiçbir menfaatimiz yok. Ama ne yazık ki ilgili birimler bu okula sahip çıkmadı. İçme suyu bile bağlamadı. Bizim 10 milyon harcadığımız okula belediye yol bile yapmadı” dedi. 

dha_2552.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim