• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9094.06 0.16
  • Altın: 2324.793 0.78
  • Dolar: 32.3663 0.12
  • Euro: 34.9559 -0.22

Dilovası'nda ilk meclis gerçekleşti

Dilovası Belediyesi 2019 yılı Ocak ayının ilk olağan meclis toplantısı bugün Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın başkanlığında gerçekleşti.
Dilovası'nda ilk meclis gerçekleşti

Dilovası Belediyesi toplantı salonunda yapılan meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Meclis toplantısında gündeme dair açıklaması ile başlayan Başkan Toltar, bu vatan için ülkenin her yerinde hayatını seve seve feda eden şehitlerimize minnet duyuyor ve ruhları şad olsun gazilerimize de geçmiş olsun diyorum.

BAŞKAN'DAN YENİ YIL MESAJI

Ülke olarak bulunduğumuz coğrafi önemi nedeniyle bir çok badireler atlatmış ve atlatmaya da devam ediyorum. En son yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimi de bunun açık göstergesidir. Bizde tek vatan, tek bayrak, tek millet düsturu ile değerlerimize ve vatanımıza sahip çıkacağız. Yeni bir yıla girerken 2018 yılında da bir yandan hızla büyüme ve güzel şeyler yapılırken, dünya genelinde olsun ülkemizde olsun bir takım olumsuzluklar da yaşanmıştır. Girdiğimiz bu yeni yılda inşallah birlik ve beraberlik içerisinde hem ülkemizin kalkınmasına hem de ilçemizin gelişmesine katkı sunmaya çalışıyoruz. 2019 yılında inşallah her şey daha güzel olacaktır. 2019 yılının ilçemize, ülkemize ve islam coğrafyamıza huzur mutluluk getirmesini akan kanların durmasını diliyorum. Ayrıca Mekke'nin fethinin 1388. yılının da tüm İslam Alemine hayırlar ve güzellikler getirmesini diliyorum."dedi.

SEÇİMLERİN HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Konuşmasına devam eden Başkan Toltar "Halkımızın 2014 yerel seçimlerinden teveccühü ile çıktığımız bu kutlu yolda, yaklaşık beş yıldır ilçemize ve ülkemize hizmet etmek için çalışıyoruz. Daha yaşanabilir bir Dilovası için çıktığımız bu yolda seçim beyannamemizde yer alan bir çok projemizi hayata geçirirken gerek ekonomik sıkıntılar ve gerekse ülke gündemi ve yaşanan seçimlerden dolayı bazı eksikliklerimiz olmuştur. Şimdi yeni bir yerel seçim atmosferine giriyoruz. İnşallah sağduyunun ve vatandaşın özgür iradesinin sandığa yansıyacağı demokratik bir seçim olmasını ve ülkemize huzur ve sağlık getirmesini diliyorum."dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

BaşkanToltar konuşmasının ardından meclis gündemine geçti. 16 gündem ve 2 gündem dışı madde tek tek okunarak oylandı. Gündemde yer alan Tavşancıl Sosyal Tesisinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bedeli karşılığında satışı oy birliği ile kabul edilirken, 2019 Yılı vergi tarifleri görüşülmek üzere ilgili birimin çalışması oy birliği ile kabul edildi. Gündemde yer alan Türkiye Gençlik Vakfı ile Dilovası Belediyesi arasında yapılacak olan protokolün Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi onaylandı.

DENETİM KOMİSYONU KURULDU

Ayrıca meclisin son gündem maddesi olan Denetim Komisyonun kurulması ile ilgili yapılan oylamada AK Parti'den Cemil Daşdemir, Kadir Teke, Halit Ekici, Cafer Avşar, muhalefetten Hüsamettin Meral komisyona seçilen isimler oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim