• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9069.65 -0.11
  • Altın: 2324.725 0.78
  • Dolar: 32.3626 0.21
  • Euro: 34.9574 -0.22

Dilovası'nda iki mahalleyi buluşturan iftar

Dilovası Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel iftar programı önceki gün Mimar Sinan ve Orhangazi Mahallesi iftar sofrası binlerce mahalle sakinin katılımı ile gerçekleşti.
Dilovası'nda iki mahalleyi buluşturan iftar

Dilovası Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel iftar sofrası Mimar Sinan ve Orhangazi Mahalle sakinlerini buluşturdu. Binlerce mahalle sakinin bir araya getiren, aynı sofra etrafında oruçlarını açmaya vesile olan Dilovası Belediyesi geleneksel iftar programına; ev sahibi Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Ufuk Ekinci, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, SKM yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarıca ve yönetimi, Mimar Sinan ve Orhangazi ve Mahalle Muhtarları Katıldı.

RAMAZAN AYI PAYLAŞMA AYI

Duaların okunmasının ardından iftar programında kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Allah’a şükürler olsun ki bizleri yeniden Ramazan’a kavuşturdu ve hep birlikte aynı sofranın etrafında iftar açmak nasip oldu. Allah’a ne kadar şükür etsek azdır. Allah, Ramazan ayının ailemizle sağlık ve afiyet içerisinde geçirmeyi nasip etsin. Ramazan paylaşma ayı, birlik ayı, berberlik ayı. Önemli olan bu ayı en iyi şekilde değerlendirmek ve feyzinden istifade etmek. Allah Kadir Gecesini yaşayıp ardında bayrama kavuşturmayı nasip etsin.

GÖNLÜMÜZ FİLİSTİN HALKIYLA BİRLİKTE

Ramazan birlik beraberliğimizin ve kardeşliğimizin arttığı, bütün dünyada insanların mutlu bir şekilde Ramazanlarını idrak edecekleri bir ay olur. Bizler burada rahat mekanlarımızda iftarlarımızı yaparken Filistin’deki kardeşlerimiz zulüm altında oruç tutuyorlar. Gönlümüz onlarla beraber. Ama inşallah bu hüznümüz son bulacak ve Ramazanlar ümmetin birlik ve beraberliğine kardeşliğine vesile olacak” dedi.

ALLAH'IM BİRLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMESİN

Birlik ve beraberlik ortamının devam etmesini istediğini belirten Başkan Toltar, "Allah'ım birliğimizi bozmak isteyen şer odaklarına inşallah fırsat vermesin. Gece gündüz demeden ülkemize hizmet edenlere fırsat versin ki, birlikte olalım, güçlü olalım. Ülkemizi yıkmak isteyen, bölmek isteyenlerin karşısında dimdik duralım. Bizler yerelde projelerimizi hayata geçirirken, hükümetimiz de ülkemize çok büyük eserler kazandırmış ve ülkemizi bölgenin lider ülkesi haline getirmiştir. Gerek yerel de ve gerekse ülke genelinde hizmetlerin artarak devamı için 24 Haziran seçimleri büyük önem taşımaktadır.

24 HAZİRAN'DA OYUNLARI BOZACAĞIZ

Ben inanıyorum ki halkımız bir kez daha istikrardan yana tercihini kullanarak ülke yönetimini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkacaktır. Sizlerden de bu noktada destek bekliyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları hep birlikte görüyoruz. Sizlerin desteği ile ülkemizin güçlü bir ülke olmasından rahatsız olanların oynadıkları oyunları bozacağız. Bizi yolumuzdan döndüremeyecekler. Bu ülkenin büyümesine engel olamayacaklar."dedi.

24 HAZİRAN DÖNÜM NOKTASIDIR

Başkan Toltar'ın ardından konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Ufuk Ekinci ise "24 Haziran ülke sınırlarını aşan, ümmetin davasının dönüm noktasıdır. Türkiye’nin yükselişinin devamı için Cumhur ittifakına sizlerden destek istiyorum. Dosta düşmana bu milletin birlik ve beraberliğinin gücünü göstereceğiz. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda Başkan seçilmesi için yoğun gayret sarf edeceğiz. İnanıyorum ki halkımız her zaman ki gibi sahip çıkacak ve memleketimiz 2023 Hedefine doğru emin adımlarla yürüyecektir.” ifadelerini kullandı.

orhangazi-ve-mimarsinan-iftari-(3).jpgorhangazi-ve-mimarsinan-iftari-(8).jpgorhangazi-ve-mimarsinan-iftari-(10).jpgorhangazi-ve-mimarsinan-iftari-(12).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim