• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8895.18 2.03
  • Altın: 2238.926 -0.24
  • Dolar: 32.3364 0.08
  • Euro: 35.0937 -0.33

Dilovası'nda Gaziler unutulmadı

Dilovası BelediyesiDilovası’nda Gaziler Günü kutlamaları Belediye Meydanı’nda saat 10.00’da başladı.
Dilovası'nda Gaziler unutulmadı

Törene, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Belediye Meclis üyleri, Siyasi Parti temsilcileri ile birim müdürleri, gaziler, askeri erkan, gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törenler Dilovası Şehit Aileleri ve Gaziler adına Gazi Tahsin Odabaşı günün anlam ve önemini belirten konuşması ile sürdü. Odabaşı; "Gazilik, Türk toplumunun nazarında şehitlikten sonra en önemli mertebelerden ve unvanlarından biridir. Savaşta ölenlere Şehit, savaşa katılarak büyük yararlılık gösterenlere, yaralananlara ise Gazi deriz. Gazilerimiz, şehitlerimizle birlikte bu vatanı yurt edinmemizde, vatanın korunmasında her türlü güçlüğe göğüs germişlerdir. Gerektiğinde gözlerini bile kırpmadan can vermeye hazır olmuşlardır" dedi.

Anma programı sonrası gazileri ve protokolü Belediye toplantı salonunda ağarlayan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 19 Eylül Gaziler Gününü kutlayarak, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk Milleti'ni var etmek için üstün bir cesaret ve feragat göstererek serden geçen Gazilere bir minnet borcu olarak idrak edilen bu günün en içten duygularla kutlanması gerektiğini söyledi, "Şahadet ve Gazilik her vatan evladının gönlünde ulaşılabilecek en üstün mertebelerdir" dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, TBMM tarafından Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü Türk milletinin ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen tüm tehditlere karşı binlerce yıldır canı pahasına mücadele ettiğini ifade eden Başkan Toltar, "Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışı ile asırlardır şer odaklarına karşı mücadele eden bu milletin destansı fedakârlığı, bugünlere ulaşmamızın en büyük nedenidir. Uğruna çok büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere ölürsem şehit, kalırsam gazi diyen şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir"

Bu düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlıklı bir ömür dileklerimle şükranlarımı sunuyorum” dedi.  

Dilovası İlçe Mustafa Asım alkan, Gaziler Günü bir minnettarlık ifadesidir. En kutsal görev olan vatan savunmasında ülkesi ve milleti için canını ortaya koyan silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz ve gazilik rütbesine ulaşan tüm vatan evlatlarına duyduğumuz şükran duygularının ifade edildiği bir gündür. Gazilerimiz; devletimizin varlığına, birliğine ve bütünlüğüne kasteden mihraklara karşı, canları ve kanları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile ülkemizin bizlere vatan edinilmesini ve vatan olarak korunmasını sağlamışlardır. 

Bu nedenle gazilerimiz; bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Bu düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlıklı bir ömür dileklerimle şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaymakam Alkan ve Başkan Toltar,Gazilere ve Şehit Yakınlarına Çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim