• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2490.88 0.27
  • Dolar: 32.5438 0.11
  • Euro: 34.7228 0.04

Dilovası'nda artık bu tür görüntüleri istemiyoruz!

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Kömürcüler OSB tarafından en son yaşanan çevre katliamı sonrası isyan ederek "Artık Dilovası'nın adının bu tür çevre kirlilikleri ile anılmasını istemiyoruz. Bundan sonra herkes üzerine düşeni yapsın"dedi.
Dilovası'nda artık bu tür görüntüleri istemiyoruz!

DİLOVASI'NIN ADININ ÇEVRE KİRLİLİKLERİ İLE ANILMASINI İSTEMİYORUZ

Dilovası'nda geçtiğimiz 14.07.2018 cumartesi günü, Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesine ait arıtma tesisi, aniden bastıran şiddetli yağmur sonrası kömür tozu yağmur suları ile birlikte Tavşancıl denizine akarak denizin simsiyah olmasını ve denize giren vatandaşların sağlığını tehdit etmişti. Yaşanan kirliliğin ardından yerel ve ulusal basında Dilovası'nın adını bir kez daha çevre katliamı ile anılması karşısında Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, bir açıklama yaparak artık Dilovası'nın adının bu tür çevre katliamları anılmaması için üzerlerine düşen herşeyi yapacaklarını belirtti.

KÖMÜRCÜLERİN YEDEK HAVUZ TEDBİRİ

Başkan Toltar yaptığı açıklama da "Cumartesi günü yaşanan olay sonrası halkımızdan gelen talepler üzerine Belediyemiz nöbetçi ekipleri deşarjın bulunduğu noktadan derhal görüntü alarak tespit çalışması yapmış, konuyu Valiliğimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne aktarmış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri çok kısa zaman içinde şikayete konu noktaya ulaşarak numuneler almıştır. Yapılan çalışma sonucu adı geçen Organize Sanayi Bölgesine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 58.351 TL İdari yaptırım Cezası uygulanmıştır. Yetkililerle yaptığımız görüşmeler neticesinde benzer hadiselerin oluşmaması için yedek havuzların projelendirilmesinin yapıldığı en kısa zamanda faaliyete geçirileceği bilgisine ulaşılmıştır.

ARTIK BU TÜR GÖRÜNTÜLER İSTEMİYORUZ

Bizler bu kentin yöneticileri ve bu kentte yaşayan bireyler olarak artık bu tür olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Bu konuda belediye olarak daha hassas davranmaya çalışıyoruz. Bu kentte büyüyen ve bu kentte hizmet eden biri olarak artık Dilovası'nın adının bu tür çevre olayları ile anılmasından ciddi oranda rahatsızız. Bizler yaşadığımız kentin imajını değiştirmek ve yaşadığımız kente değer katmak isterken birilerinin tedbirsizce davranışları karşısında kentimizin adının kötüye çıkartılmasını istemiyoruz. Onun için bir kez daha söylemek istiyorum ki artık sanayicimiz de bu tür olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerini almalarını istiyoruz. Yaşanan hiç bir olayın bahanesi ve açıklaması olamaz. Gerek bu tür yağmur sonrası kömür tozlarının kente ulaşması sonrası yaşanan çirkin görüntüler, gerek bacalardan çıkan duman ve gerekse kötü kokular nedeni ile ilçemize ve halkımıza ciddi rahatsızlık veren firmaların bundan sonra tedbirlerini daha iyi şekilde almalarını ümit ediyoruz.

24 SAAT TAKİPTEYİZ  

Dilovası Belediyesi olarak çevresel her türlü kirliliğin ekiplerimizce takibinin 24 saat esasi ile yapıldığını belirtir, daha yaşanabilir bir Dilovası için halkımızın sağlığı için bundan sonra tüm imkanlarımızı seferber ettiğimizi halkımıza saygıyla bildiririz."dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim