• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Dilovasına Yeni Okul Polisandan

Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, 1970 yılında Dilovası’na geldiklerini belirtti. Okul serüvenlerinin Turgut Özal ile başladığını söyleyen Bitlis, “Turgut Özal, benden bir okul istediğini söyledi.
Dilovasına Yeni Okul Polisandan

Polisan Boya Sanayi A.Ş, Dilovası’na 2 milyon 640 bin liraya mal olacak Kimya Mesleki ve Teknik Lisesi yaptıracak. 2017 yılında başlayacak olan okul, 2020 yılında tamamlanacak

 

Süriye ÇATAK TEK – Polisan tarafından Dilovası’na yaptırılacak olan 24 derslikli Polisan Kimya Mesleki ve Teknik Lisesi protokolü Valilik toplantı salonunda gerekleştirildi. Protokol imza törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Başkan Yardımcısı Emin Bitlis, Yönetim Kurulu üyesi Efe Bitlis,  Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay katıldı. 2 milyon 640 bin liraya mal olacak okul 2020 yılında bitecek.

 

2020’DE BİTECEK

Polisan Bayo Sanayi A.Ş tarafından 2017-2020 tarihleri arasında yapılması planlanan Polisan Kimya Mesleki ve Teknik Lisesi’nin protokolü imzalandı. Polisan tarafından özel olarak projelendirilen okul 24 derslikli olacak. Okulda 1 adet kimya atölyesi, çok amaçlı salon, kütüphane, kantin, laboratuar ve konferans salonu olacak. Okul bodrum katı dışında, zemin kat ve çatı katıyla birlikte 5 katlı olacak. Aynı zamanda okulun binası dışında 1 katlı atölye binası olacak. Binanın kullanım alanı toplam 3 bin metrekare olacak. Okul toplam 2 milyon 640 bin liraya mal olacak.

 

MESLEKİ EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ

İmza töreninden önce konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, kalkınmanın en önemli etkeninin yetişmiş insan gücü olduğunu belirtti. Eğitimli ve donanımlı insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirten Güzeloğlu, “Kocaeli ve özelinde Kocaeli üretim alanında önemli bir noktadır. Çok önemli yatırımcı ve kuruluşlarımız bulunduğu bir ilçemiz. Aranılan ve ihtiyaç duyulan insan gücünün yetiştirilmesi bizim temel önceliğimiz. OSB’lerin üretim havzalarında ve onun dışındaki alanlarda mesleki eğitimi önceliğimiz haline getirdi. Bu çalışmayı alanında ihtiyaç duyulan noktalara yoğunlaştıracağız” dedi.

 

TEORİ VE PRATİK BİR ARADA OLACAK

Polisan’ın geçmişten bu yana eğitim alanında sosyal sorumluluğunu yerine getirdiğini belirten Güçeloğ4lu, “Okula başladığında adeta işi hazır bir projeksiyon ile karşımıza çıktılar. Polisan ihtiyaç duyduğu eğitimli insan gücünü yetiştirmek için bu yatırımı yapıyor. 24 derslikli okulda sadece eğitim vermeyecek, kimya alanında üretim yapan firmalar bu okuldaki öğrencilerin pratik yapma alanları olacaktır. Eğitimin kalitesine yönelik arayışımızı, sanayinin nitelikli insan gücü ile buluşturan bir noktaya getiriyoruz” dedi.

 

DİLOVASI İÇİN BÜYÜK ESER OLACAK

Okul ile ilgili teknik bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, kimya alanında eğitim verecek okulun Türkiye’nin kimya sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacağını kaydetti. Polisan’ın Dilovası’na yönelik sosyal projelere imza attığını belirten Belediye Başkanı Ali Toltar, yapılacak okulda ülkesine hayırlı gençlerin yetişeceğine inandığını kaydetti. İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin ise okulun yapılacağı alanda vatandaşların evlerinin olduğunu ve burada kamulaştırma yapıldıktan sonra okulun inşaatının başlayacağını kaydetti. Şahin, okulun Dilovası için büyük bir eser olacağını kaydetti.

 

TÜRKİYE’NİN MESLEK LİSELERİNE İHTİYAÇ VAR

Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, 1970 yılında Dilovası’na geldiklerini belirtti. Okul serüvenlerinin Turgut Özal ile başladığını söyleyen Bitlis, “Turgut Özal, benden bir okul istediğini söyledi. Bana bir arsa gösterdiler ve buraya bir okul yaptırdık. İlk yaptığımız okulun protokolünde Turgut Özal’ın imzası var. Türkiye’de çok fazla üniversite yapıldı. Önüne gelen üniversite kuruyor. Şu anda meslek liselerine azami derecede ihtiyaç var. Donanımlı işçiye ihtiyaç var” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim