• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 11°C Kocaeli
    • 11°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2325.078 0.78
  • Dolar: 32.3459 0.18
  • Euro: 34.9427 0.03

Dilovası’na modern tesis!

İTT Logistics, 7 bin 500 metrekare büyüklüğüyle Türkiye’de birinci dünyada üçüncü olan tank ve tanker yıkama tesisini hizmete açtı.
Dilovası’na modern tesis!

 25 milyon liralık yatırımla 6 ayda tamamlanan tesiste 3 adet kimyasal tank yakıma peronu bir adet gıda tankı yakıma peronu bulunuyor. Tesiste tamamen otomasyon şekilde günde 200 tank ve 750 IBC yıkanabilecek.

TT Logistics, Kocaeli Dilova’nda Avrupa’nın en büyüğü ve dünyada üçüncü büyüklüğe sahip tank yıkama tesisinin açılışını yaptı. İTT Logistics Kurucu Başkanı Tekin Öztanık ve İTT Logistics Kurucu Başkanı Didem Öztanık’ın ev sahipliğini yaptığı açılışa çok sayıda davetli de katıldı. Tesiste 4 adet kimyasal tank ve tanker yıkama peronu, 1 adet sadece yıkamaya dedike edilmiş yıkama peronu, aynı anda 8 adet IBC yıkama ünitesi eş zamanlı hizmet verebiliyor. 24 saatte 150 ile 200 arası tank ve tanker, ortama 750 ile 1000 arasında IBC yıkama kapasitesine sahip olan tesiste aynı anda buharla 25 adet ISO tank ısıtma ünitesine sahip olan ITT Global bünyesinde ayrıca hassas ürünler için sıcak su ünitesi barındırılıyor.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK TESİSİ

İTT Logistics Kurucu Başkanı Tekin Öztanık açılışta yaptığı konuşmada, hayata geçirdikleri bu tesis ile, sektörü iyi tanıyan bir vizyonla eksikliğini htikleri bir boşluğu doldurduklarını söyledi. Öztanık, “ITT Global fikri, global bakış açısının bir meyvesidir. Sektördeki önemli bir boşluğu dolduracaktır. ITT Global, sahip olduğumuz hizmet kalitesi, yatırım büyüklüğü, teknolojik donanımı, ayrıcalıklı özellikleri göz önününde bulundurduğumuzda sektörde aranılan bir hizmet merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Sadece 6 ay gibi kısa bir süre içinde planlanıp, projelendirilip hayata geçirilen ITT Global’ın yatırım büyüklüğü 25 milyon TL kadardır. Tesisimiz 7 bin 500 metrekare arazi üzerinde bin 500 metrekare kapalı alana sahiptir. Avrupa’nın en büyük tesisidir” dedi.

6 AYDA TAMAMLANDI

İTT Logistics Kurucu Başkanı Didem Öztanık da açılış öncesi tesisle ilgili bilgiler verdi. Toplam 25 milyon liralık öz mal yatırımı yaparak tank yıkama tesisini 6 ayda tamamlayarak faaliyete geçirdiklerini söyleyen Didem Öztanık, ilk ay sadece kendi tanklarını yıkayacaklarını söyledi ve “Böylece oluşabilecek pürüzlerin önüne geçmiş olacağız” dedi. SQS TESTİNDEN REKOR PUAN ALDI Tesisin SQS denetlemesini yüzde 99 gibi rekor bir puanla geçtiğini aktaran Öztanık, “Eğer siz SQS testini geçemezseniz sizin burada yıkadığınız hiçbir araç yurtdışına çıkamaz” dedi. SQS denetlemei sisteminin 2019 yılında değiştiğini ve bunu dünyada geçen ilk firmanın İTT olduğunun altını çizen Öztanık, şu anda Türkiye’de kendilerinden başka 3 tane daha firma olduğunu ve bu nedene kendilerinin diğerlerinden ayrıldığını kaydetti. “Burası ulaslararası platformda bir tesis. Biz sadece Türkiye içindeki ihtiyaca hizmet vermek için bu yatırı yapmadık” diyen Didem Öztanık, tesisin yüzde yüz otomasyon sistemle hizmet vereceğini anlattı.

İHRACATI KOLAYLAŞTIRACAK

Türkiye’de gıda taşıyanlara dedike hiçbir tesis olmadığına dikkat çeken Öztanık, bu sebeple bugüne kadar çiğ süt ihracatının yapılamadığının bilgisini verdi. “Biz bu işi yapmak istedik ama gıda tankları yeterince temizlenmediği için ve sütü bozacağı için bu işe giremedik. Şimdi insanlar çok mutlu çünkü istedikleri gibi ihracatlarını yapacaklar. Artık bir dedike yer var. Burada gıda tankı standartlara uygun yıkanacak ve bütün ürünler taşınacak” dedi.

SQS SİSTEMİ NEDİR?

SQS denetimlerinin uluslararası bir sistemle gerçekleştiğini söyleyen Öztanık, “Bir haftalık bir denetleme uygulanıyor. Hem evrak denetlemeleri yapılıyor hem de tesisin altyapısı ve teknolojik yapısı denetleniyor. Toplamda 725 soru var ve o sorular kendi içerisinde 10’a 20’ye ayrılıyor. Sistem eksikliklerinizi giderin tekrar bakalım demiyor, ya o iş uçun uygunsunuz ya da değilsinizdir. Biz 99 gibi rekor bir puan alarak bu tesisi hayata geçirdik” diye konuştu.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim