• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2308.099 1.42
  • Dolar: 32.3328 0.26
  • Euro: 35.0976 -0.02

Dilovası Nisan Meclisi Gerçekleşti

Dilovası Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın başkanlığında gerçekleşti.
Dilovası Nisan Meclisi Gerçekleşti

Dilovası Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Dilovası Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşti. Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 12 gündem maddesi görüşüldü.

BAŞKAN TOLTAR GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Meclis toplantısı öncesi açılış konuşması yapan Başkan Toltar, “Ülkemizin geleceğini tehdit eden terör unsurlarının sınırımızda konuşlanmasını engellemek adına yapılan Afrin operasyonu ile ilgili önemli gelişmeler yaşanmaktadır. İki ay önce başlayan ve çok stratejik planlarla birlikte devam eden operasyon sonrası en az zayiatla sınır güvenliğimizi tehdit eden terör unsurları ortadan kaldırılmıştır. Bu bizim için önemli ve güzel bir haberdir. Yine ülkemiz ve ilçemizde merakla beklenen taşeron yasası hayata geçerek kadro almak için büyük umutlarla bekleyen vatandaşımızı sevindiren gelişme yaşandı. Kamuda çalışan binlerce vatandaşımız kadro alarak bundan sonraki çalışmalarına devam edecekler. Belediyelerde de kadro alan arkadaşlarımız belediye bünyesinde faaliyet gösteren belediye şirketlerine geçiş yaptılar.

HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Bu güzel gelişmelerle birlikte bizde belediye olarak elimizden geldiğince çalışmalarımızı sürdürüyor ve halkımıza 2014’te verdiğimiz taahhütleri yerine getirmek için çalışıyoruz. İnşallah 2019 yılında verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmiş olacağız. Kıt imkânlarla elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışmalarımız sürüyor. “dedi.

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Gündeme dair konuşmasının ardından isim yoklaması ile birlikte gündem maddelerine geçildi. Meclisin birinci maddesinde 2 encümen seçimi yapılırken encümenliğe Hatice Tuzcu ve Kahraman Umuç seçildi. Gündemin ikinci maddesi olan Bayındırlık ve İmar Komisyonu seçiminde ise AK Parti’den Cafer Avşar ve Halit Ekici seçilirken CHP’den Ferdi Erdoğan seçildi. Meclisin üçüncü maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonu seçimlerinde AK Parti’den Cemil Daşdemir, Fatih Meral, Recep Laç, Kadir Teke seçilirken CHP’den Mustafa Ak seçildi. Gündemin dördüncü maddesi Hukuk ve Dilekçe Komisyonu üye seçimlerinde AK Parti’den Enver Aydemir, Halit Ekici, Cafer Avşar seçilirken CHP’den Mustafa Ak seçildi. Gündemin beşinci maddesi 2017 yılı faaliyet raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde yer alan denetim komisyonunun raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin yedincisi olan Selahattin Eyyübi Semt Konağı’nın üst katının İlçe müftülüğüne tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde yer alan mülkiyeti belediyeye ait olan Bağdat caddesi üzerinde Adnan Kahveci Parkı üstünde bulunan alanın Dilovası PTT’si tarafından kullanılmak üzere kiraya verilmesi oy birliği ile geçti.

NAİL ÇİLER’E VEFA

Gündemin onbirinci maddesinde yer alan Görkem Çiler’in adının semt konağına verilmesi maddesi ile ilgili açıklama yapan Başkan Toltar, “Gebze’nin sevilen isimlerinden Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’in ilçemize ve bölgemize kattığı değeri hep birlikte görüyoruz. Özellikle ilçemize kazandırdığı Aile Sağlığı ve Halk Eğitim Merkezi projesi ilçemize büyük değer katmıştır. Bizde halkımızın gönlünde taht kuran bölgemizin önemli bir değeri olan Nail Çiler’e vefamızı göstermek adına 2012 yılında gencecik yaşında hayatını kaybeden oğlu Görkem Çiler’in adını yaşatmak için ilçemizde bulunan bir semt konağına adının verilmesini istedik.”dedi. Başkan Toltar’ın konuşmasının ardından gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

dsc_5792.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim