• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclisi gerçekleşti

Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın başkanlığında gerçekleşti. Gündemde 19 madde yer aldı.
Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclisi gerçekleşti

Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Dilovası Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantı öncesi gündeme dair önemli açıklamalar yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Ülkemiz için önemli bir süreç yaşıyoruz. Ülkemiz tarafından ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliği için Afrin'de bulunan terör örgütlerinin temizlenmesi için başlatılan "Zeytin Dalı" operasyonunda 2. haftaya giriyoruz. Askeri harekatın inşallah başarılı ve kayıpsız bir şekilde olmasını diliyor. Askerlerimize başarılar diliyorum. Vatanın birliği ve ülkemizin bekası için orda olan askerlerimize Allah güç versin.
ÜLKEMİZİN KALKINMASINDAN RAHATSIZ OLUYORLAR
Malum ülkemizin kalkınmasından büyümesinden rahatsız olan güçler içerde ve dışarda haince planları sürmektedir. Büyük Devlet adamımız Cumhurbaşkanımızın 16 yılda yaptığı önemli projelerle ülkemize kazandırdıkları iç ve dış hainler ülkemizin kalkınmasını istemeyenler hep bir oyun içersinde oldular. Ancak halkın adamı Cumhurbaşkanımız milletinden aldığı destekle her zaman bu hain girişimlere karşı dik durdu. Milletimiz bundan sonrada Cumhurbaşkanına sahip çıkacak ve ülkemiz kalkınma yolunda yoluna emin adımlarla devam edecektir."dedi.
ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KAZANDI
Belediye çalışmalarına da değinen Başkan Toltar, "Geçtiğimiz hafta Başbakan Yardımcımız Fikri Işık ve milletvekillerimizle yaptığımız koordinasyon toplantısı sonrası çalışmalarımız hız kazandı. Öncelikli sorunlarımız olan Batı kavşağı hız aldı. 6 Şubat'ta Büyükşehir tarafından ihale yapılacak ardından da çalışma başlatılacak. Eynerce kavşağında 4 istimlak yapılacak ve bununla birlikte Yavuz Sultan Selim Caddesine bağlantı yolu açılacak. Yarı Olimpik Yüzme havuzumuz bir kaç hafta içinde ihale edilecek. Kayapınar Spor Tesisleri için Orman Bakanlığında sona gelindi. İnşallah kısa zamanda kazma vuracağız. Mahalllerimizi birbirine yakınlaştıracak hastane ulaşımını kolaylaştıracak bağlantı yolu için çalışmalarımız hızlandı. Kısa sürede sonuç alınacak ve çalışma başlatılacak. Tır Parkı ile ilgili yer tahsisi konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah yer belirlendikten sonra kısa sürede Tır parkımızı açacağız. Kapalı Semt Pazarı için yer satın aldık. Yakında buranında çalışmasına başlayacağız. Bağdat Caddesi ikinci etabına başlıyoruz. İlçemize yakışır bir Bağdat Caddesi yapacağız. Biten semt konaklarımız var yakında onların açılışını yapacağız."dedi.
GÜNDEM MADDELERİ OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ
Gündeme ve çalışmalara dair konuşmasının ardından meclis günemine geçen Başkan Toltar 19 gündem maddesini meclise sundu. Gündemin 3. maddesi olan Tavşancıl Sağlık Evinin Tahsisi konusunda meclis alt katın sağlık ocağı üst katın ise Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalıştırılmak üzere tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Tavşancılda bulunan iki sokağa yeni isimler verildi. Verilen isimler Yunus Emre ve Evliya Celebi isimleri oldu. Gündemde yer alan Dilovası Adnan Kahveci Parkının 10 yıllığına kiraya verilmesi konusunda ihalenin yapılması oy birliği ile karara bağlandı.
KARDEŞ BELEDİYEYE ZİYARET
Gündemde yer alan 2018 yılı Harç Bedeli Tespiti ve 2018 yılı Vergi Tarifelerinin Belirlenmesi konuları komisyona havale edildi. Gündemde ayrıca 2015 yılında Macaristan’ın Szentgotthárd Belediyesi ile yapılan kardeş şehir anlaşması sonrası Dilovası Belediyesi'nden bir heyetin kardeş belediye Szentgotthárd Belediyesi'ne ziyaretinin yapılması da oy birliği ile kabul edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim