• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

DİLÇEV Kuruldu

Yıllardır çevre sorunları ile gündemden düşmeyen Dilovası'nda yeni bir çevre derneği kuruldu. İlçenin önde gelen isimlerinin kurduğu dernek; “Dilovası Çevre Derneği (DİLÇEV) ismi ile İlçe basınıyla bir araya gelerek kendilerini kamuoyuna tanıttı.
DİLÇEV Kuruldu

Dilovası'nın en büyük sorunlarının başında gelen çevre sorunlarına dikkat çekebilmek ve İlçedeki sorunlar ile mücadele etmek amacı ile kurulan Dilovası Çevre Derneği'nin tüzüğü önceki gün Kocaeli Dernekler masası tarafından onaylanmasının ardından kurucu Başkan ve yöneticiler, İlçe basının karşısına geçerek Derneğin kuruluş amaçlarını ve hedeflerini anlattılar. Dilovası'nda daha önce çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarında önemli görevlerde bulunmuş ve bölge iş adamlarının bulunduğu isimlerin bir araya gelerek kurdukları Dilovası Çevre Derneği'nin kurucu Başkanı İsmail Kaya oldu. Başkan Yardımcılığına Ercan Oğuz, Muhasipliğe; İsmail Bilgiç, Organizasyon işlerine; Mehmet Gülek, Basın Sözcülüğüne; Ali Tahir Kaya ve diğer Kurucu üyeler Nizamettin Karadağ ve Mustafa Öner oldular.

SİYASİ BİR YANIMIZ YOK

Dilovası Elegan Kafede yapılan toplantıda Başkan İsmail Kaya derneğin amaçlarını ve İlçenin başlıca sıkıntılarına değinerek açıklamalarda bulundu; Kaya “Dilovası hepimizin iyi bildiği gibi dört bir tarafı sanayi ve denizlerinin de limanlar ile işgal edildiği bir ilçemiz. Mücadelemiz ilçemizi çevremizi, derelerimizi, havamızı ve yeşil alanlarımızı hukuksuz bir şekilde işgal eden, İlçede bulunan vatandaşlarımız ve bizlerin yaşam hakkını gasp eden kurum ve kuruluşlar ile olacaktır. Bizler kesinlikle siyasi bir görüşe ve siyasi şahıslara bağlı bir dernek olmayacağız. Biz ne bir siyasi partiyi kötülemek ne de siyasi bir partiyi yüceltmek için bu derneği kurmak. Bizim tek gayemiz temiz ve yaşanılabilir bir Dilovası ve Kocaeli'dir. 

DERNEK HERKESE AÇIK

Derneğimizin tüzüğü herkese açıktır, üye işlemlerine en kısa zamanda başlayarak icraatlarımızı halkımıza sunmak istiyoruz. Dilovası halkı tarafından çok olumlu karşılandık ve kendilerinin bizim yanımızda olacaklarında da hiç bir şüphemiz yok. Bizler kurucu yönetici arkadaşlarımız ile haftalık toplantılarımızda İlçenin güncel sıkıntılarını ele almayı hedefliyoruz. Dinamik ve potansiyelli bir yönetim listemiz var, başlıca sıkıntılarımız olan Çöp, Kömürcüler, Çarpık sanayileşme ve yeni kurulması planlanan osb ler hakkında geniş ve detaylı bir plan çıkararak hukuk nezdinde haklarımızı aramanın yollarına gireceğiz. Ayrıca çevresel sıkıntıların çok olduğu İlçemizde diğer Çevre dernekleri ile birlikte mücadelemizi müşterek bir şekilde vermeyi hedefliyoruz. Biz kendilerinin büyük ölçüde ”dedi. 

Daha sonra sırasıyla dernek başkan yardımcısı Ercan Oğuz, Kurucu üyeler Nizamettin Karadağ ve Mehmet Gülek de kısa konuşmalar yaparak  basınını bilgilendirdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim