• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.356 0.09
  • Dolar: 32.3265 0.10
  • Euro: 35.1639 -0.03

‘Diktatörlük Anayasasına Hayır demek için ayağa kalkıyoruz’

CHP tarafından başlatılan ‘Diktatörlük Anayasasına Hayır demek için ayağa kalkıyoruz’ eylemi il binasında yapılan basın açıklaması ile gerçekleşti. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay,” Bu Anayasa Demokrasinin ölüm fermanıdır” dedi.
‘Diktatörlük Anayasasına Hayır demek için ayağa kalkıyoruz’

CHP tarafından başlatılan “Bugün değilse ne zaman. Diktatörlük Anayasası’na hayır demek için ayağa kalkıyoruz” eylemi dün CHP İl binasında yoğun katılımlı açıklama ile gerçekleşti.  CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın yanı sıra CHP İl Yönetimi ile KESK Şubeler Platformu üyelerinin de destek verdiği eylemde açıklama öncesinde salonu dolduranlar bir dakikalık ‘Ayağa Kalk’ eylemi gerçekleştirdi.
 
‘DİKTATÖRLÜK ANAYASASI’

İl binasında başlatılan eylemle ilgili konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay yaptığı konuşmada, “Bundan sonra AKP’nin çıkarmak istediği bu diktatörlük anayasasına hayır demek için tüm vatandaşlarımızı evlerinde, iş yerlerinde ‘Ayağa Kalkıyoruz’ eylemine davet ediyoruz” dedi. Eylem sonrasında basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Sarıbay, “Yargı, Yasama ve Yürütmeyi tek bir kişide toplayan anayasanın addı diktatörlük anayasasıdır” dedi.
 
‘KİMSEYE HESAP VERMİYOR’

Sarıbay, “Meclisteki sayısal çoğunlukları ve zorbalıkları ile geçirilen bu anayasada emekçiler, kadınlar, işsizler, farklı inanç grupları yoktur. Bu Anayasa maddelerinde adaletsizlik, her şeyin bir elde toplanması, otoriterleşme yani büsbütün diktatörlük vardır. Getirilmek istenen bu sistem de savcılar, yargıçlar, bakanlar, milletvekilleri dâhil herkes Cumhurbaşkanına hesap veriyor fakat Cumhurbaşkanı kimseye hesap vermiyor” diye konuştu.

‘HUKUK İŞLEMEZ HALE GELDİ’

Sarıbay konuşmasının devamında, “Türkiye’yi 14 yıldır yönetenler eğitimi çökertmişler, ekonomide alarm zilleri çalıyor, hukuku işlemez hale getirmişler, dış politikada ABD’nin ipiyle indikleri kuyudan Rusya’nın ipiyle çıkmaya çalışıyorlar. Ancak yönetme gücünü kaybeden AKP ve Saray çok iyi bilmeli ki, bu sorunlar toplumu ayrıştırarak, gücü bir oldubitti ile tek elde toplayarak değil, hukuku özgürleştirerek,  demokrasiyi işleterek çözülebilir” diye konuştu.
 
‘DEMOKRASİNİN ÖLÜM FERMANI’

Konuşmasında, “Bu Anayasa Demokrasinin ölüm fermanıdır” diyen Sarıbay, “150 yıllık parlamento geleneği, 93 yıllık laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti geleneğine sahip olan ülkemiz anayasasını çağdaş demokrasi anlayışıyla taçlandırmamız gerekirken ortaçağ zihniyetine döndürme çabaları Türkiye toplumu olarak demokrasinin ölüm fermanını imzalamak olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl emek Bürosu olarak işçilerle, emekçilerle, kadınlarla gençlerle bütün ezilenlerle birlikte demokrasi hak ve özgürlükler eşitlik ve barış mücadelesine devam edeceğiz. Faşizmin bir çeşidi olan Başkanlık dayatmasına karşı çıkacağız HAYIR diyeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
‘HAYIR KAMPANYASI BAŞLAYACAK’

Sarıbay’ın ardından kısa bir bilgi veren KESK Dönem Sözcüsü Yener Çalışkan yaptığı konuşmasında, “Biz KESK olarak yakın zamanda bu Diktatörlük Anayasası’na HAYIR demek için siyasi partilerin de içinde bulunduğu bir çalışma başlatacağız. Tarihi henüz belli değil ama çok yakın zamanda başlatacağımız HAYIR kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz” dedi. İl Başkanı Sarıbay ayrıca geçtiğimiz gün Körfez’deki petrol sızıntısı yüzünden onlarca hayvanın hayatını kaybettiği olaya değinerek orada bulunan tüm sorumlu kurumların derhal soruşturulması ve çevreye zarar veren kuruluşların kapatılmasını gerektiğini savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim