• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2509.35 1.01
  • Dolar: 32.5753 0.13
  • Euro: 34.7611 0.10

Devlet Müteşebbisi Bulup Ayağına Gitmeli

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Recep Sarıdoğan ekonomik gelişmeler üzerine konuştu.
Devlet Müteşebbisi Bulup Ayağına Gitmeli

Recep Sarıdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Genç nüfus, girişimcilik ruhu, yeraltı ve yer üstü zenginliklerimize rağmen, Kocaeli ve ülke olarak tüketimin üretimde fazla olması ekonomimiz için can sıkıcı bir durumdur. Bugün üretimin önündeki en büyük engel ise ağır işleyen bürokrasi ve gerçek müteşebbislere ulaşılamamasıdır. Sayın cumhurbaşkanımız üretim üzerine konuşuyor ama bürokrasi Adeta bana başvurma icat çıkarma kardeşim diyor. Müteşebbisi öldürüyor. Yatırımları hızlandırıcı üretimi teşvik edici dışa bağımlılığı azaltıcı hızlı hareket eden Ankara ve Kocaeli bürokrasisi gerekiyor. 
Biz Saadet Partisi olarak altını çizerek söylüyoruz Koltuğuna yapışmış bürokrat değil üreten müteşebbisi bulup yüreklendiren işinin delisi yöneticiler olmalı. Eski tip yönetici tarzı çöpe atılmalı. Gerçek üretime dayalı kalkınma seferberliği başlatılmalı. Bu gün geçmişten daha rahat bir ortamda Müteşebbislere katkı sağlama imkânımız vardır. Önceden girişimcinin üretim faaliyetlerine katılmak için yeterli sermayeye sahip olmaları gerekli idi. Ancak bugün sermaye ve teşebbüs faktörleri arasında farklar açıklık kazanmıştır.  Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki, Yeni mucitleri keşfederek, tasarım ve marka üreterek ve teknolojik açılımlara destek olarak ekonomiye üretime destek olmalıyız. Kocaeli halkının ve ülkemizin gelişimi için Üretim seferberliğini öncelikle Tarım Sanayi ve Ticaret bürokratları özverili çalışmaları arttırarak destek vermeli, müteşebbis insanlarımızı bularak yüreklendirmelidir. Bürokratlara kendilerine hedefler koymalı ve bunların sıkı takip etmeli. Yatırım sadece OSB kurmakla vatandaşın arazisini ucuza toplamakla olmuyor. Bunların dışında da ekonomiye can verebilecek Eğitimi Becerisi olan ama parası ve arkası olmayan güzel insanlarımız var onlar da desteklenmeli. Elin oğlu becerisi olan fikri olan insanımızı Avrupa'ya Amerika'ya çekerken biz artık elimizdekileri kaçırmayalım. Nüfusunun yarısı genç olan becerikli, enerjik ve yürekli insanımıza sahip çıkalım. 
Girişimci, birikimli, insanlarımıza yol verelim destek olalım. Son dönemde KOSGEB den verilen paraların hepsi yatırıma gitmiyor. İnsanlarımız maalesef başka çaresi olmadığı için önceki dönem birikmiş borçlarını kapatmak için kullanıyor. Kaynaklar doğru kullanılmalı. Devlet yatırım çalışmalarında bir üst hiperaktif çalışma yöntemine geçmeli. Her türlü faydalı üretici altın madeni gibi aranıp bulunarak elinden tutularak desteklenmeli milletimiz devletimiz için milli dayanışma sağlanmalı. Bugün dünden çok daha hassas durumdayız. Eğer bizler her gün vatanın milletin geleceği için farklıklarımızı bir kenara koyalım Ülkemizin geleceğine yatırım yapalım diyorsak. Milli sermayeyi ayağa kaldıralım diyorsak siyasetten beslenenlerden kurtulup görüşü düşüncesine bakmadan İnançlarımızı Milli birlikteliği kardeşliği öncelik edinen ülkesine milletine sevdalı her kesimi samimi bir şekilde kucaklayarak üretime dahil etmeliyiz. Heyecanlandırmalı umut ufuk yolculuğuna ortak etmeliyiz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim