• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2300.464 1.08
  • Dolar: 32.3187 0.20
  • Euro: 35.088 -0.09

Devlet hastanesi için protokol imzalandı

Körfez Belediyesi ve Kamu Hastaneleri Birliği Körfez Devlet Hastanesi’ne ek hizmet binası yapılması için protokol imzaladı
Devlet hastanesi için protokol imzalandı

Körfez Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Körfez Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binası için dün Kamu Hastaneleri Birliği ile imzalar atıldı. Körfez Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol anlaşmasını Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran imzaladı. Törene ayrıca Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can ve Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Sarıışık, Tıbbı hizmetler Başkanı Onursal Varlıklı katıldı.

7 BİN METREKARE ALANA EK BİNA

Sağlık Bakanlığı tarafından 2017-2018 yatırım planlamasına alınmayınca Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran devreye girmiş, ‘Körfez’e yakışmıyor’ dediği Körfez Devlet Hastanesi’nin inşaatını belediyenin öz kaynaklarıyla yapma kararı almıştı. Hastane ek binası için hazırlanan ve ‘Selçuklu Mimarisi’ özelliği taşıyan proje bakanlık tarafından onaylandı. Protokol sonrası kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacak ve 2018 yılı içinde inşaatı Körfez Belediyesi tarafından tamamlanarak Sağlık Bakanlığı’na teslim edilecek. 7 bin metrekare alana inşa edilecek olan modern ve tam donanımlı yeni hizmet binası ile acil servis ile ameliyathanelere gidiş tüp geçiş ile sağlanacak. 3 katlı olacak hastane içerisinde ayrıca 12 yataklı yoğun bakım ünitesi de yer alıyor.

korfez-devlet-hastanesi-proje-(3).jpg

13 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Sağlık önemli. Ülkemizin en büyük sanayi ilçesi olan Körfezimize donanımlı bir hastane yakışır. Hastalarımıza yakışır ilçemize yakışır bir hastane yapılması konusunda bakanlığımızla görüştük. Bugün imzaları atıyoruz. Son yıllarda sağlık alanında birçok yenilik ve çalışmalar yapıldı. Bizde inşallah 7 bin metrekarelik hastanemizi yaparak ilçemize kazandıracağız. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. 2018 yılında tamamlayarak bakanlığa devredeceğiz. Projeye yaklaşık 13 milyon TL’lik yatırım yapacağız” şeklinde konuştu.

korfez-devlet-hastanesi-proje-(5).jpg

12 YATAKLI YOĞUN BAKIM SERVİSİ

Daha sonra konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, “Yaklaşık 2 buçuk yıldır üzerinde çalıştığımız bir proje için bugün imza atacağız. Çok ciddi çalışmaları yapıldı. Ancak şunu gördük ki mevcut binada ne yaparsak yapalım hizmeti ileri taşıyamıyoruz. Yeni bir bina gerekiyordu. Oldukça ciddi rakamlar harcanarak bir hastane yapılacak. İçerisinde konferans salonundan tutun kafeteryasına kadar her şey olacak. Toplam 75 yataklı olacak hastanede 12 yoğun bakım yatağı olacak. Sağlık Bakanlığının son standartlarına uygun bir bina olacak. Bu hizmetin inşallah nice hayırlı hizmetleri beraberinde getireceğine inanıyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

KAYNAK BEKLESEK 5-10 SENE SÜRERDİ

Törende son olarak konuşan Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, “Gerçekten kamu hizmetlerinin yürütüldüğü hizmetler önemli. Hastanemizde sağ olsunlar ummalı bir çalışma var vatandaşlarımız için. Hizmetlerin artması için mekanın değişmesi önemli bir ihtiyaçtır. Belediyemiz her türlü konuda gerekli çabayı gösteriyor ve kaynak ayırıyor. Bu çalışmalarından ötürü başkanımıza teşekkür ediyorum. İçerden kaynak bekleyip hastane yapmaya kalksak 5-10 sene beklerdik belki de. Başkanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim