• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8979.2 1.96
  • Altın: 2284.428 0.38
  • Dolar: 32.3288 0.23
  • Euro: 35.0498 -0.17

Devlet Bahçeli'den 8 maddelik terörle mücadele önerisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cerablu'a düzenlenen operasyonun isabetli ve yerinde olduğunu açıklayarak "Sonuna kadar destekliyoruz' dedi.
Devlet Bahçeli'den 8 maddelik terörle mücadele önerisi

İşte o konuşmadan satır başları

Coğrafyamızı değiştiremeyiz. Üzerinde yaşadığımız coğrafya kaderimizdir. Bir millet karşısına çıkan bunalım karşısında, haklarını kenara atsaydı, dünyada tarih diye bir şey olamazdı. Asırlardır üzerimizde oyunlar oynanmaktadır ve bundan korkacak halimiz yoktur. Çünkü büyük olmanın kaderinde hedefte olmak da vardır. Yurdumuzu bölme hesapları hiç ara vermeden günümüze kadar gelmiştir. 20 Temmuz 2015'ten bu yana kanımız dökülmektedir. Bu önü arkası çalışılmış, küresel bir saldırının acımasız komplosudur. 

OPERASYON YERİNDE VE İSABETLİDİR

Türkiye bir risk dalgasıyla pençeleşmektedir. Suriye'deki vahşi boğuşma Türkiye'ye yansımakta, etnik ve mezhep kutuplaşması vatanımızda yankılanmaktadır.Türkiye Cerablus'ta bir askeri harekat başlatmıştır. Bordo bereliler ve tanlar sınırın diğer tarafına geçmiş bölge ateş altına alınmıştır.  Askeri müdahale yerinde ve isabetlidir. MHP, hükümetin ardında sağlam şekilde duracaktır. Terörizmi akıttığı kanda boğmak, bu alçakları bataklıklarına gömmek bizim namus borcumuzdur.

ABD PYD VE PKK'YI ARKALIYOR

Cerablus'u DAEŞ'den arındırırken, boşalan alan YPG'nin yerleşmesine hiçbir şart altında müsaade edilmemelidir. Sözde terör kantonları arasındaki bağlantıya müsaade edilmemelidir. ABD Dışişleri Bakanı, PYD'nin Fırat'ın doğusuna geçmeye başladığını söylemiştir. Bu terör örgütü Fırat'ın doğusunda kalsa, batısında kalsa ne olacak. Terör örgütü, terör örgütüdür. ABD, PYD ve PKK'yı açık bir şekilde arkalamakta, kullanmaktadır. Bu katillerin ilave yardımlarıyla Ortadoğu'nun haritasını tekrar çizmeyi amaçlamaktadır.

SONUNA KADAR ARKANIZDAYIZ

FETÖ konusunda ikircikli bir tavır takınan ABD'nin PKK ve PYD'ye bakışı da hastalıklıdır. IŞİD'in elinde bulunan Mare hattının PKK-YPG'ye geçmesi için sinsi bir hazırlık sözkonusudur. Suriye'nin kuzeyinde terör koridoruna sıcak bakmamız milli aklın inkarıdır. Menbiç'in de kontrolü de sağlanmalıdır. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde terörle mücadele edilmelidir, vakit terörü bitirme vaktidir. Biz sonuna kadar yanınızdayız, sonuna kadar arkanızdayız. Dileğimiz Cerablus operasyonunun terörizmin belini kırma konusunda dönüm noktası olmasıdır. IŞİD'in miadı yakında dolacaktır. İnsanlığın yüz karası bu terör örgütü Rakka'dan da çıkarılacaktır. Kürdistan'ın kurulma şansı minimum seviyededir. 

FETÖ 79 MİLYON VATANDAŞI TUTSAK ETMEK İSTEDİ

Yaşadıklarımız kaostur. Bir terör örgütü mensupları devletin her kademesine sızmıştır. Buna akıl erdirmek mümkün değildir. 7 bin emniyet istihbaratçısının 6 bin 500'ü FETÖ lehine faaliyet göstermiştir. Bu sözün bittiği noktadır.FETÖ 79 milyon vatandaşı tutsak almak istemiştir. Türk milleti FETÖ'nün başını ezinde, sırayı diğer terör örgütleri almıştır. Yaşanan ağır, ve insanlık dışı terör saldırılarının FETÖ'nün bir devamı olduğu açıktır. FETÖ başarısız olunca cinayet vardiyasına diğer örgütler çıkarılmıştır. Bunu idrak etmek lazım.

YENİ BÖLÜNMELERE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Şu anda siyasi ve ideolojik beklenti ikinci plandadır. Siyasi çekişme ve kutuplaşmalarla geçireceğimiz vakit yoktur. Yenikapı iradesi süreklilik kazanmalıdır. Türkiye'nin derhal milli huzur ve barış ortamını temin etmesi şarttır. FETÖ'yle mücadele edilirken, suçsuz insanların hayatlarını zindana çevirmek yanlıştır. Onarım ve toparlanma sürecine herkes ortak olmaldır. Vatandaşlarımızdaki korkuyu ortadan kaldırmak gerekmektedir. İnsanlarımızın saygınlığıyla oynanmasına son verilmelidir.Yeni bölünmelere tahammülümüz yoktur. 

8 MADDELİK ÖNERİ

Türkiye geleceğe umutla bakmalıdır. Gelecekte bugünden daha da güçlü olmalıdır. Bu sorumluluk hepimizin sırtındadır. Hukuk devletine bağlı kalarak, insan hak ve onurunun çiğnenmesine sessiz kalmayalım. TSK'nın üzerinde titreyelim, itilip kakılmasına engel olalım. Terörle aynen kurtuluş yıllarında olduğu gibi 7'den 70'e mücadele edelim, kökünü kurutalım. MHP, geçmişte terörle mücadele konusunda defalarca öneri getirmiştir. Türk devletine savaş açan tedbirlerimiz hükümet tarafından kulak arkası edilmiştir. 

1-Terörle mücadele, teröristle mücadele değildir. 

2-Terörle mücadele, terörün ön aldığı süreçte gösterilen günlük tedbirler değildir. Terörle mücadele konsepti oluşturulmalıdır.

3-Konsepten çıkarılan terörle mücadele stratejisi ortaya konulmalıdır. 

4-Bu stratejinin başta hükümet olmak üzere, ülkemizdeki bütün unsurlara görev yükleyen terörle mücadele siyaseti oluşturulmalıdır. 

5-Toplumsal ittifakın oluşması gerekmektedir. Terörle mücadelede kitle kazanma programı devreye sokulmalıdır.

6-Sorunun içten ve dıştan alabileceği bütün desteklerin kesilmesini sağlayacak eylem planı hazırlanmaldır.

7-Terörle mücadele mutlak tedbirlerle önlenemeyecektir. Güvenlik güçlerini yeniden eğitecek eğitim ve icra programı uygulanmalıdır. 

8-Tutarlı terörle mücadele tanıtım çalışmasına ihtiyaç vardır. 

MHP'nin teklifi şimdilik bunlardır. 

SORU-CEVAP

Adli Yıl açılışına katılacak mı?

1 Eylül'deki yargı açılışına katılacağımı ifade ediyorum. Türkiye'de birçok kurumun birbirleriyle beraber hareket etmesini kazandırabilecek bir değerlendirmeyi önce hayra yorup sonra vazgeçmenin anlamı yoktur. Başta Barolar Birliği, sonra da anamuhalefet partisi Türkiye'nin gündemini konuşmak için Beştepe'ye gidip de, başka bir konu için salona gitmek istemiyor anlamak mümkün değil.

Cemaatin kaset komplosu

2009 yılının haziran ayında Gazi Üniversitesi'nin rektörü her yıl olduğu gibi ziyrete gelmek istemişler, Elmalı'daki ikametgahına gitmeyi düşünmüşler. Böyle bir davet üzerine kendilerine randevu vermişiz. Sayın Rektör gelişi sırasında bir zatla gelmiştir. Tıp fakültesi mensubu olarak takdim etmiştir. Bir davetiyeyi bu vesile ile takdim etmişlerdir. Sayın Şerif Ali Tekalan adının olduğunu öğrendiğim üyesi bazı görüşlerini ifade etmiştir. Ben kendilerini sonuna kadar dinledim. 'Bazı faaliyetleriniz olumlu karşılanmıştır. Ama bazı faaliyetleriniz de bunları silip atmıştır. Toplumumuzun bütün değerlerini tahrip ederseniz bir gün ülkücü hareketle karşı karşıyaya kalmanız mukadderdir' dedim. Bundan 1,5-2 ay sonra MHP'de bir fitne yaygınlaşmıştır. Bazı kişiler haraç olarak kullanılmıştır. FETÖ denen örgütlenme 7 ayakta genişlemiştir. TSK'dan eğitime, emniyete kadar.... Bir de siyasi alanda olduğu ifade edilmektedir. Eğer varsa, bugün FETÖ'yle mücadele edenler siyasi alanı da gözden geçirmeleri lazım. MHP ile ilişkini bildiğimiz kim varsa ilişkisini keseriz, bizle birlikte yol alması söz konusu olamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim