• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9112.89 0.36
  • Altın: 2324.394 0.76
  • Dolar: 32.3814 0.17
  • Euro: 35.0286 -0.05

Dernekler kamuoyu oluştursun

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun,Gebze'deki kışla alanına TOKİ konutlarının girmemesi gerektiğini söyledi.
Dernekler kamuoyu oluştursun

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun ve CHP Gebze Belediye Meclis üyeleri Antik Kafe Restoran'da geçtiğimiz ayki meclis toplantısı, ülke ve yerel gündememi değerlendirmek için bir araya gelerek basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Çakmak Pehlevan ile İlçe yöneticileri de hazır bulundu.
 
DENGELERİ ALT ÜST EDER
 
Programda konuşan CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, ülkede yaşanan Suriyeli sorunlarına değinerek, "Suriye ve Türkiye halkı kardeş halklar. Bizim onlara sözümüz yok. Suriye’de güvenli yaşamı sağlamayan uluslararası güçler kadar Türkiye'de bu konuda suçludur. Yine Suriyeliler konusunda yanlış politika izleyen Recep Tayyip Erdoğan da suçludur. Bu noktada CHP’nin temel siyaseti olarak Suriye halkının kendi ülkelerine geri dönebilmelerini sağlayacak bir politika gelişmeli, güvenli bir ortam sağlanmalı. Vatandaşlık konusu büyük bir sorun ve mümkün değildir. Suriyelilere vatandaşlık verilmesi ülkedeki dengeleri alt üst edecektir" dedi.
 
'TOKİ KIŞLAYA GİRMESİN'

Gebze'deki askeri kışlaya inşaat yapılmasını istemediklerini ifade eden Başkan Dursun, "Kışlaya sosyal alanların oluşturulabileceği yer olmasını istiyoruz TOKİ gibi başa bela denetime tabi olmayan bir şirketin oraya girmesini istemiyoruz. Gebze'deki yaşayan herkesten, derneklerden bu konuda kamuoyu oluşturulmasını istiyoruz"dedi. Yaşanan 2B sorunlarına değinen Dursun, "Yavuzselim ve Hürriyet Mahalleleri'nde herhangi bir şekilde planlar açıklanmadı. Orada ki vatandaşlar tereddütler yaşıyorlar. Görüştüğümüz zaman akıbetlerinin ne olacağı ile ilgili ciddi problemler var. Mahallelerinin insansızlaştırması gidilirse Gebze'de ciddi bir sosyal sıkıntı olacaktır diye düşünüyoruz. İki mahallede yaşayan vatandaşlarımız için ortak çözüm bulunmalı" dedi.
 
'BİR TAKİP OLMADI'

Gebze'deki Gökdenizcilik ile ilgili bugüne kadar bir takip olmadığını belirten CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, " Alacakları tahsil etmeyen belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz ve başvuracağız. Ayrıca kamyoncular garajı ile alakalı vekillerimiz meclise soru önergesi verdi. Vekillerimiz ve meclis üyelerimize verilen cevaplarda çelişkiler var. Değerlendirmeler yapıp başvurumuzu yapacağız" şeklinde konuştu.
 
KAMU ZARARA UĞRAMAZDI
 
Geçtimiz günlerde açılışı yapılan Osmangazi Köprüsü ile ilgili olarak eleştiride bulunan Başkan Dursun, "Biz köprülere, yollara karşı değiliz. Yap işlet devret modelinde birilerine rant sağlama, devletin zarara uğratılması olmamalı. 22 yıl gibi uzun süre geçiş garantili ihale yapmak yerine devletin kendiside yapıp işletebilirdi. Eğer böyle olsaydı kamu zarara uğramazdı geçiş ücretleri de 20-25 TL'ye düşerdi diye tahmin yapıyoruz" diye konuştu.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim