• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9051.7 2.78
  • Altın: 2298.243 0.98
  • Dolar: 32.3127 0.19
  • Euro: 35.0935 -0.01

Derince’de ilk böbrek nakli yapıldı

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2017 yılı içerisinde bu zaman kadar 3 böbrek nakli gerçekleştirildi.Başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında Başhekim Doç. Dr. Mustafa Güneş, “Biz ilklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz” dedi
Derince’de ilk böbrek nakli yapıldı

BAŞARILI NAKİLLER

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği geçtiğimiz günlerde hastanede yapılan ilk böbrek nakli işlemiyle ilgili basın açıklaması düzenledi. Hastane, 13 Mayıs 2016 tarihinde böbrek nakli merkezi ruhsatı almış olup 16 Temmuz 2016 tarihinde de bu merkez aktif nakil merkezi olarak hizmete başlamıştır. Çalışmalar kapsamında hastane bu yıl ocak ayında 2, Nisan ayında 1 adet olmak üzere toplamda 3 adet böbrek nakli gerçekleştirdi. Yapılan başarılı böbrek nakilleri sonrası hastalar Derince eğitim ve araştırma hastanesinden şifa ile taburcu olarak sağlıklarına kavuştu.

 

DİĞER İLLERE DE BAŞVURU VAR

Hastane başarılı operasyon sonrasında Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli dışında; Sakarya, İstanbul, Yalova, Ağrı ve yurt dışından da kadavra listesine başvuru yapmaya başladı. Hastanede nakil merkezi ekibinde ise sorumlu cerrah Op. Dr. Emre Ulukaradağ, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Doç. Dr. Erkan Şengül ve Uzm. Dr. Mehmet Yılmaz görev yapmaktadır. Gerçekleştirilen operasyonla ilgili dün hastanenin konferans salonunda basın açıklaması gerçekleştirildi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney’in de katıldığı toplantıda; Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş ve nakil merkezinde görevli Doç. Dr. Erkan Şengül ve hastane nakil birimi çalışanları hazır bulundu.

 

3 BAŞARILI NAKİL İŞLEMİ

İlk olarak açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Mustafa Güneş, “Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak nitelikli sağlık hizmeti vererek bölgenin sayılı hastanesi olması yönünde ilerliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de eğitim ve araştırma olarak anne dostu ünvanını alan ilk hastaneyiz. Kocaeli’miz için mutluluk verici bir olaydı. Biz ilklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Organ nakline baktığımızda kadavradan yapılan nakil dünyada yüzde 80 iken Türkiye’de yüzde 20-30 civarıdır. Kocaeli, Türkiye’de organ bağış noktasında İzmir ve İstanbul’dan sonra 3. sıradayız. Aralık 2016 tarihinde nakil merkezimiz tamamlanmış olup bu süreçte 1 adet canlıdan 2 adette kadavradan olmak üzere 3 hastamıza başarılı bir şekilde böbrek nakil operasyonunu gerçekleştirdik” dedi.

 

 

organ-nakil-birimi-calisanlari.jpg

 

“BU BİR BAŞARI HİKAYESİ”

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney ise “Kamu hastaneleri sağlığın lokomotifi görevini görmektedir. Biz de Sağlık Bakanlığımızın 2003 yılından itibaren sağlık dönüşümü konusunda tıbbi konu da değişim ve gelişim birbirini takip etmektedir. Kocaeli bazında değerlendirecek olursak 30 hastane ilk sıralarda. Böbrek nakline gelecek olursak her ne kadar tıbbi aşamaları önemli olsa da işin özünde cerrahi bir olaydır. Bana göre böbrek nakli başarı hikayesidir. Yüksek teknoloji ve cerrahi beceri gerektiren bir olayı başarıyla gerçekleştirmiş durumda. Genel sekreterlik olarak hem içinde olduk hem de destekleyicisi olduk. Geçtiğimiz sene organ nakli merkezi kuruldu. Bu süreçte 3 tane nakil gerçekleşti. Sıradan bir olay değil. Bütün ekibin bir fedakarlık göstermesi gerekiyor. Bu iş parayla değil gönülle olur. Böyle bir ekiple beraber olduğum için kendimi şanslı ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

İNSANLAR ORGAN BEKLİYOR

Doç. Dr. Erkan Şengül de, “Son birkaç ay içinde yaptığımız birebir deneyimlediğimiz 3 nakil hastaların yaşama tutunmaya çalıştığı süre tarif edilemez. Hastane olarak çok güzel bir nakil ekibimiz var. Bu hastaların takibi tabi ki ömür boyu. Hem genel sekreterliğimizin desteği hem de hastanemizin desteği bizim için çok önemli” dedi. Böbrek nakil merkezi sorumlusu Op. Dr. Bekir Voyvoda, “Gerçekten bir ekip işi bu. Organ nakli sayımız kısmen artsa da havuz sabit kalmakta. Hasta sayımız 17-18 iken sayımız şu an 100 civarında oldu. Bu insanlar böbrek beklemekte. Ne kadar bağış olacaksa o kadar nakil olacaktır. Havuzun artması için beyin ölümü gerçekleşmiş hastaların yakınlarının organları bağışlaması gerekiyor. İnsanlar organ beklemekte. Lütfen bu konuda bize yardımcı olunsun” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim