• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 25°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 30°C Rize
  • BIST: 9798.22 0.78
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Dereceye girenler ödüllerini aldı

Verdiği meslek ve sanat eğitimleri ile adeta bir halk üniversitesi olan KO-MEK yıl boyunca düzenlediği yarışmalara katılan kursiyerlere ödüllerini verdi.
Dereceye girenler ödüllerini aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) yıl boyunca kursiyerleri arasında düzenlediği yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Her fırsatta kaynaşma ve birlikteliği artırmak ve verilen eğitimleri daha kaliteli bir hale getirmek için kursiyerler arasında yarışmalar düzenleyen KO-MEK, her yıl olduğu gibi bu dönemde de çeşitli yarışmalar düzenleyerek kursiyerlerini ödüllendirdi. Fuar içi göl kenarında sevilen sanatçı Mustafa Ceceli konseri ile açılan Genel Sergi sonrasında adeta festival havasında geçen KO-MEK sergisinde, kursiyerler ve ziyaretçileri yine birbirinden güzel sürprizler bekliyor.

DÖNEM BOYUNCA BİRÇOK YARIŞMA YAPILDI

Dönem boyunca yapılan çeşitli yarışmalardan olan Kocaeli’nin Renkleri Temalı resim ve fotoğraf yarışması, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması, Mutfağım Anadolu temalı yemek ve tatlı yarışması ve sosyal medya üzerinden yapılan Ödüllü Sorular yarışmasında dereceye giren kursiyerlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Leyla Atakan Kültür Merkezi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir ve birim sorumlularının yanı sıra usta öğreticiler ve dereceye giren kursiyerler katıldı.

FOTOĞRAF DALINDA BİRİNCİ EBRUNUR ACAR OLDU

Jüri üyeliğini fotoğraf sanatçıları Gülistan İlhan, Kürşat Dilaveroğlu ve Raif Çancı’nın yaptığı yarışmanın finalinde dereceye giren fotoğraflar belirlendi. Birbirinden güzel 207 fotoğrafın bulunduğu yarışmada jüri üyeleri dereceye girenleri seçmekte oldukça zorlandı. Kocaeli’nin tarihi, kültürel ve turistlik yerlerinin kadraja alındığı yarışmada birinciliği Mimar Sinan Kurs Merkezi’nden Ebrunur Acar, ikinciliği Gebze Kurs Merkezi’nden Erdoğan Çimenoğlu, üçüncülüğü ise Mevlana Kurs Merkezi’nden Orhan Akbaş kazandı. Kazananlara dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve 1TB harici hard diskten oluşan ödülleri KO-MEK Genel Sergi Festivalinde KO-MEK Eğitim Planlama Sorumlusu Nesrin Yücel Birinci tarafından verildi.

ba0784bb-c314-4d77-8bea-d151411ec0e7.jpg

7 MOTİF, 7 MÜZİK, 7 YEMEK SORUSU ÖDÜL GETİRDİ

Anadolu’daki bölge bölge farklı sanatların ve kültürlerin tanıtımına bir nebze olsun katkıda bulunmak ve katılımcıları bu kültürleri araştırmaya sevk etmek amacı KO-MEK Facebook sayfasında ödüllü 7 motif, 7 müzik ve 7 yemek sorusu yayınlandı. Katılımcılardan paylaşılan motifin adını, müzik sorularında müziğin adını ve yöresini, yemek sorularında ise yemeğin adını ve yöresini yorumla cevaplamaları, ardından görseli paylaşmaları istendi. Yayınlanan "7 müzik sorusuna" doğru cevabı veren ve yayınlanan görseli paylaşan katılımcılar arasında bilgisayar programı ile yapılan çekilişle kazananlar belli oldu. Yöresel Biblo Takımı ödülü kazananlara ödülleri KO-MEK Genel Sergi Festivalinde KO-MEK Strateji Planlama ve Bilgi İşlem Sorumlusu Çetin Alkan tarafından verildi. Yarışmada sorulan sorulara doğru cevabı veren Serap Seçil, Emine Yalçın Elden, Mualla Eyön, Aygül Doğan, Fatma Hınık Ural, Zeynep Pehlivan Atmaca ve Betül Turan ödüllerini aldı.

KOCAELİ’NİN RENKLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

KO-MEK resim branşına devam eden kursiyerler arasında “Kocaeli’nin Renkleri” temalı resim yarışması düzenledi. 4.’sü düzenlenen resim yarışmasına 22 kursiyerin farklı resimlerle katıldığı yarışmada katılım ücretsiz olurken yağlı boya tekniğini kullanmak serbest bırakıldı. Sırrı Paşa Konağı, Orhan Camii, Sekapark, İzmit Yürüyüş Yolu, Saat Kulesi, Yeni Cuma Camii, TCG Gayret Gemi Müzesi, Orhan Hamdi Bey Evi ve Müzesi, Kartepe Kayak Merkezi, Eskihisar Kalesi, Körfez Geçişi gibi Kocaeli’nin simgesi haline gelmiş 11 farklı noktanın seçildiği yarışmada kursiyerler birbirinden başarılı eserler ortaya koydu. 22 eserin yer aldığı yarışmada klasik kurallara, özgünlüğe ve perspektife uyumluluk göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonucunda birinci İzmit saat kulesini tuvaline yansıtan Karamürsel Kurs Merkezi kursiyerlerinden Aslı Teksel, ikinci Yeni Cuma Camii ile Serdar Kurs Merkezinden Nicel Karataş, üçüncü ise Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi ile Yahya Kaptan Kurs Merkezi’nden Vedat Bilgiç oldu. Kazananlara dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve dijital fotoğraf makinesinden oluşan ödülleri KO-MEK Genel Sergi Festivalinde KO-MEK Eğitim Planlama Sorumlusu Abdullah Gönenç tarafından verildi.

SOSYAL MEDYA BİRİNCİLERİ ÖDÜLÜNÜ ALDI

“Kocaeli’nin en yaygın Sosyal Projesi KO-MEK, Sosyal Medya’da olmazsa olmazdı” sloganı ile yola çıkarak uygulanan Sosyal Medya ve Farkındalık Projesi ile KO-MEK’in sosyal medyada etkin olması amaçlandı. Proje kapsamında yürütülen çalışma sonrası KO-MEK kurumsal hesaplarını takip eden mevcut takipçi sayısı %139,2 arttırılarak 65 bin 832 kişilik bir takipçi seviyesine ulaşıldı. Kurs merkezlerinin özverili çalışmaları ile ulaşılan bu rakama en çok katkıda bulunan kurs merkezleri ise önceden ilan edildiği üzere ödüllendirilmiş ve dönem ortasında düzenlenen program ile Mevlana, Mehmet Ali Paşa ve Leyla Atakan kurs merkezleri hediyelerini Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal'dan almışlardı. Dönem ortasından bugüne, hızlı bir yükseliş gösteren Gebze Kurs Merkezi, biriktirdikleri anılarını sergileyecekleri Dijital Çerçeve hediyesi kazandı. Tüm Gebze Kurs Merkezi personeli adına ödülü Gebze Kurs Merkezi Sorumlusu Emine Can Elden'e, KO-MEK Genel Sergi Festivalinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir tarafından verildi.

“BEN OKUDUM SENDE OKU”

"Ben Okudum Sen de Oku” diyen kitapseverlerin katılımıyla 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda gerçekleştirilen Büyük Kitap Değişim Projesi ile hediyeleşmek, paylaşmak, sosyal birlikteliğe katkı sunmak ve farklı dünyaların keşfi amaçlandı. Katılımcıların okudukları 3 kitabı, başka bir katılımcının okuduğu 3 kitap ile rastgele değiştirildiği KO-MEK standında, 8. Kocaeli Kitap Fuarı süresince 3 bin 126 kişinin katıldığı proje ile toplamda 9 bin 378 kitap, kitapseverler arasında değiştirildi. Proje öncesinde duyurulduğu üzere Kitap Fuarında kitap değişimi esnasında çekilen fotoğrafların Twitter’da ‪#‎BenOkudumSenDeOku hashtagı ile fotoğraflarını ve mesajlarını paylaşanlar arasında bilgisayar programı ile yapılan çekiliş ile Şener Çeğil, Dilek Mumcu, Serpil Demirkol, Damla Ağ ve Süheyla Abiş Özdemir 5 kitap ödülü kazandı. Kazananlara 5 kitaptan oluşan kitap seti ödülleri KO-MEK Genel Sergi Festivalinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir tarafından verildi.

“MUTFAĞIM ANADOLU” DA ETLİ YEMEKLER VE TATLILAR YARIŞTI

Bu yıl “Mutfağım Anadolu” temalı yemek ve tatlı yarışması düzenleyen KO-MEK’te tatlılar ve yemeklerde final heyecanı yaşandı. SEKA Park Otel’de gerçekleştirilen final yarışmasında tatlılar ve yemekler ayrı ayrı yarışmıştı. Jüri değerlendirmesi sonucunda etli yemekler kategorisinde yarışan İsmihan Selçuk birinci, Sebahat Çamlıbel ikinci, Muhammet Demirtaş ise üçüncü olmuştu. Kazananlara 12 kişilik yemek takımı, katı meyve sıkacağı, 3 parça tencere setinden oluşan ödülleri, KO-MEK Genel Sergi Festivalinde KO-MEK Destek Hizmetleri Sorumlusu Murat Zorlu tarafından verildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda tatlılar kategorisinde yarışan Fatma Boyaz birinci, Hülya Yıldız ikinci, Füsun Balkan ise üçüncü olmuştu. Kazananlara 12 kişilik yemek takımı, katı meyve sıkacağı, 3 parça tencere setinden oluşan ödülleri, KO-MEK Genel Sergi Festivalinde KO-MEK Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Birsen Nacak Kılıç tarafından verildi.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

KO-MEK Genel Sergi Festivalinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir tarafından dönem içerisinde düzenlenen yarışmalara katılan kursiyerleri yetiştiren usta öğreticilerimize teşekkür belgesi verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim