• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 17°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2489.679 0.73
  • Dolar: 32.4982 0.18
  • Euro: 34.7461 0.12

Denetimden geçen GTÜ’ye tam not!

ISO 9001:2015 ve ISO 10002:2014 Denetimi Kapsamında, 11-12 Mart tarihlerinde Türk Loydu tarafından gerçekleştirilen dış denetimde GTÜ kalite çalışmalarının standardın gereklerini başarıyla yerine getirdiği belirlendi.
Denetimden geçen GTÜ’ye tam not!

Türk Loydu Denetçileri Olcay Koca ve Şehnaz Nalbant tarafından gerçekleştirilen ve iki gün süren kalite denetimi kapsamında Üst Yönetim de dahil toplam 14 birim GTÜ’yü temsil etmek üzere örnek olarak seçildi ve ISO 9001:2015 ve ISO 10002:2014 akreditasyonlarının koşullarını sağlama hususunda denetlendi. Kalite Ofisi ekibinin de katılımıyla gerçekleşen Üst Yönetim denetimi sırasında Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nilay Coşgun ve Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu denetçilere GTÜ’nün bir yıl boyunca gerçekleştirmiş olduğu iyileştirme faaliyetleri ve ilerleyen yıllarda yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

KALİTE ÖNCELİĞİ

Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan yaptığı konuşmada kalite çalışmalarına verdiği önemi bir kez daha vurgulayarak “Üniversitemiz Kalite politikasında taahhüt ettiğimiz şekilde iç ve dış paydaşlarımızın memnuniyetini ön planda tutarak hızlı, iyileştirme ve çözüm odaklı hizmet sunabilmek ve teknolojik gelişmelere adapte olabilen ve araştırma konusunda öncü bir üniversite olmak için gerek yöneticiler olarak ben ve değerli Rektör Yardımcılarım, gerekse Kalite Ofisi ekibimizin danışmanlığı ve kalite birim sorumlularımızın desteğiyle tüm idari ve akademik kadromuz üzerine düşen rolü en iyi şekilde yerine getirmek için çaba sarf ediyor.” dedi. Aslan YÖK’ün kaliteye verdiği önceliğin de altını çizerek “Üniversitemiz sadece ülkemizde değil yurt dışındaki üniversitelerle de yarışabilecek potansiyele sahiptir. Ulusal ve Uluslararası sıralamalardaki yerimizin yükseliş trendinde oluşu bunun açık bir göstergesidir. Bu başarıyı desteklemek için kurumsallığın sağlanması konusunda ISO akreditasyonunun ve eğitim-öğretim alanında ABET, MİAK, FEDEK ve AACSB akreditasyonlarının önemi yadsınamaz. Nihayetinde tüm bu akreditasyonlar YÖKAK standartlarını karşılamamız ve stratejik plandaki amaçlarımıza ulaşmamız için vazgeçilmez bir unsurdur.” ifadesini kullandı. DIŞ

DENETİMDEN TAM NOT

Üst Yönetim denetiminin tamamlanması ile dış denetçiler Kalite Ofisi, Yabancı Diller Bölümü, Mimarlık Fakültesi ve Bölümleri, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Dış İlişkiler Ofisi, SKS Daire Başkanlığı, Personel Dairesi Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Kariyer ve Profesyonel Gelişim Merkezi, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde incelemelerde bulunarak Kalite Yönetim Sistemi uygulamalarının standardın gereklerine uygunluğunu, iyileştirme odaklılığını ve kuruluş hedeflerine ulaşmadaki etkinliğini gözden geçirdi.

STANDARTLARI UYGULUYOR

Birimlerin denetimlerinin tamamlanması sonrasında dış denetçiler Üst Yönetim ve Kalite Ofisi ekibinin katılımıyla gerçekleştirdikleri kapanış toplantısında bulgularını aktardı ve saptadıkları iyileştirmeye açık alanlar ile ilgili bilgilendirme yaptı. GTÜ’nün standardın gereklerini uygulama konusundaki kararlılığını takdir ettiğini vurgulayan denetçiler GTÜ’nün ISO 9001:2015 ve ISO 10002:2014 belgesinin devamlılığının sağlandığı yönünde karara vardı.

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim