• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

"Demirtaş’ı Aradım Telefona Çıkmadı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’daki patlamadan sonra HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı telefonla aradığını fakat telefonuna çıkmadığını söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ardahan PTT Me...
Demirtaş’ı Aradım Telefona Çıkmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’daki patlamadan sonra HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı telefonla aradığını fakat telefonuna çıkmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ardahan PTT Meydanı’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da meydana gelen olayın seçimler öncesi provokatif bir eylem olduğunu söyledi. Dün akşam HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı aradığını ancak kendisinin telefona çıkmadığını söyledi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefet partilerine yüklendi, istikrarın devamı için halkın sandığa gitmesine ve oyunlara gelmemesini istedi.

Erdoğan, “Bugün inşallah sizlerle özlem gideriyoruz. Ardahan kardeşliğin kıymetini iyi bilir. Türkiye’nin her bir yerinde tek bir karış vatan toprağı yok ki bizim hizmetlerimizden faydalanmasın. Yapılan yatırımların hepsi ortada. Bunu anlamayanlar olabilir. Bunu anlamak istemeyenlerde olabilir fakat biz at denize balık bilmezse halik bilir dedik. Bundan 10 yıl önce Ardahan Üniversitesi olacak deseydiler inanır mıydınız? Oldu mu bugün Ardahan Üniversitesinin 4 bin öğrencisi var ve 20 eğitim kurumuyla hizmet ediyor. Bir zamanlarda Ardahan, Kars’ın ilçesiydi bak nereden nereye geldi. Ardahan’da hiç bölünmüş yol var mıydı? Şimdi 62 km bölünmüş yol var ve Ardahan- Göle arasında bölünmüş yol çalışması devam ediyor. Ardahan’ı doğalgaz, TOKİ ve tarım ve hayvancılık çalışmalarıyla destekledik. Bundan sonrada çalışmamız devam edecek. Bugün artık dünyanın her köşesinde kardeşlerine sahip çıkan bir Türkiye var. Bilhassa gerçekten sıkıntılar içinde olan Ahıska Türkleri kardeşlerimizin dertlerine derman olmak için çalışıyoruz. Biz son 10 yılda bunlardan 24 binine vatandaşlık verip ülkemizde yerleşmelerini sağladık. Bizden önceki hükümetlerde döneminde bu sayı 4 bindi. Gittiğim her yerde Ahıskalı kardeşlerimle görüşüyorum ve dertlerine derman olmaya çalışıyorum” dedi.

BU SEÇİMDE İLK DEFA GRİNİN YOK OLDUĞU HER ŞEYİN SİYAH VEYA BEYAZ OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAK

Erdoğan, konuşmasının devamında; “Türkiye yarın tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşayacak. Bu seçimde ilk defa grinin yok olduğu her şeyin siyah veya beyaz olduğu ortaya çıkacak. Bir tarafta yeni Türkiye diğer tarafta tüm partileriyle ve örgütleriyle eski Türkiye var. Türkiye’nin seçimle iş başına gelmiş bir Cumhurbaşkanı olarak burada benim safım milletin yanı ve milletin safı olacak. Milletimi doğruları anlatmak ve gerçekleri göstermek için meydanlardayım bu benim görevim. Çünkü bunlar kurusıkı artıyorlar ne dedikleri belli değil bunlara 5 koyun ver kaybedeler. Biz Türkiye’yi nerden aldık bakın nereye götürdük. Bizden önce MHP DSP ANAP bunlar IMF’ye borçlanmıştı. 23,5 milyon dolar borçlarını biz ödedik daha sonra IMF bizden borç istedi. Biz güçlü Türkiye’yi böyle kurduk. Buralara durup dururken gelmedik.”

İNSANA DEĞER VEREN BİR HÜKÜMET VE DEVLET VAR

“Biz geldiğimizde memur işçi maaşlarından para kesiyorlardı. Başbakan oldum masamı bu geldi. O borçları 15 kat trilyonu kim ödedi biz ödedik . Bide KEY diyorlardı. İnsanlardan konut parası kesiyorlardı. Sizi ev sahibi yapacağız diye kestiler. Ama ne ev var ne bir şey ödendi. İşte biz geldik o paraların hepsini ödedik.

Şu CHP’nin geçmişi de var. Onlarda bunların içindeydi. Hepsi bu günaha ortak fakat biz bunları temizle temizleye buraya geldik. Kılıçdaroğlu’nun SSK’nın başında olduğu dönemleri de biz biliyoruz. Kars’ta, Ardahan’da doğru düzgün hastane bile yoktu buraları hastane sahibi biz yaptık. İnsana değer veren bir hükümet ve devlet var. Yarın sandık başına gidiyoruz. Ben inanıyorum ki vatandaşlarımın ağır sorumluluğu var ve bunu gereğini milletim yapacak.”

TÜRKİYE ARTIK MANDALARIN EGEMEN OLDUĞU TÜRKİYE DEĞİL

“Bir İngiliz gazetesi diyor ki tam Batılılaşmamış yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilmez. Sen kimsin terbiyesiz haddini bil. Size be zamandan beri böyle bir yetki verildi. Türkiye artık mandaların egemen olduğu Türkiye değil tarih oldu o artık. IMF‘nin başındaki adamlarla Davos gidişimde görüşme yaptım. Bize para mı verdiniz yoksa başka bir şey mi? Sen paranı borç takdimini ilgili süreçte alırsın. Biz Yunanistan’a benzemeyiz. Biz borcumuzu öderiz bize emir vermezsiniz. Zaten o IMF’ nin başkanı da arada kalamadı gitti bizde borcumuzu ödedik bitti.”

EĞER ERDOĞAN PAZAR GÜNÜ İSTEDİĞİNİ ALIRSA DURDURULAMAZ OLACAK DİYE UTANMADAN YAZIYORLAR

“Biz buyuz bu millet sıradan bir millet değildir. Bu millete bu tür oyun oynanır mı? Bu oyunlar oynandı” diyen Erdoğan, “Geçmişte de Türkiye için kendi başına bırakılayamayacak kadar önemli denildi. Şimdi de bizim kendi ülkemizi yönetmemize izin vermeyeceklerini söylüyorlar. Bunun için 12 yıldır millet iradesi vurgusu yapıyoruz. Bu ülkeyi sen yöneteceksin bu ülkeyi Ardahanlı kardeşim yönetecek. Artık tankını yapan bir Türkiye var. Artık silahını yapan, gemisini yapan bir Türkiye var daha da ileriye gidiyoruz. Eğer Erdoğan pazar günü istediğini alırsa durdurulamaz olacak diye utanmadan yazıyorlar. Erdoğan diye benim şahsımı kastetmiyorlar. Asıl durdurulmaz dedikleri Türkiye’dir.”

DEDEMİZ FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTTÜ BİZDE DENİZ ALTINDAN METROYU YÜRÜTÜYORUZ

Alman gazetesi İstanbul’daki 3.havalimanının temelini attık ya bunlar kudurdu. 12 milyar avro maliyeti var. 150 milyon yolcu gidip gelecek orda. 25 yıllığına onlara kiraladık burayı. Bize 22 miyar avro kira ödeyecekler. Hem yapacak hem kira ödeyecekler iş bilenen kılıç kuşananın. Sadece bu havalimanı değil Marmayı’da takip ediyor musunuz. 18 ay oldu açılışını yapalı. 75 milyon yolcu geçti buradan. dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttü. Bizde denizin altından metroyu yürütüyoruz. Olmaz dediler biz yaptık. Biz şimdi Yavuz Sultan Selim köprüsünü yapıyoruz Dünyanın en geniş köprüsü olacak. Nereden nerelere geliyoruz” diye konuştu.

“EŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ, İNSAN ÖLÜR KALIR ESERİ”

Erdoğan daha sonra şunları söyledi; “Kendi kendini yöneten, kendi kardeşine el uzatan Türkiye bunları rahatsız ediyor. Yaptıklarımız ortada. 25 hava limanı vardı, şimdi 55 tane hava limanı var Türkiye’de. Bunlar durup dururken olmadı. Birileri soydu soğana çevirdi biz eser ortaya koydum. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri, Yarın sandıktan bu oyuna dur diyecek mi. Bu tezgahı kuranlara bir kez daha ders verecek mi.

Bunlar milleti devre dışı bırakmak istiyorlar. İstikrarlı güven duyulan bir Türkiye istemiyorlar. Eski Türkiye’yi istiyorlar.”

BEN İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM

“Dün Diyarbakır’da olanlar. Yarın yapılacak olan seçimlere gölge düşürmek için provokatif bir eylemdir. Ölenlere rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dün HDP Eşbaşkanı Demirtaş’ı aradım telefona çıkmadı, niye çıkmıyorsun. Ben insani görevimi yapayım dedim. Ve onu yaptık. Cumhurbaşkanlığı makamından açıklama yapıldı. Biz hep birlikte sandıklara sahip çıkacağız. Yüksek katılım sağlayacağız. Korkuyu korkutacaksınız. Korkmak yok.

YARIN BUNLARA DERS VERME ZAMANIDIR

“Milletin iradesine saygı duyacaksın. Demokratik açılımı başlattığımız zaman böyle bir parti yoktu. Biz silahın olmadığı çatışmanın olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Silahla demokrasi olmaz. Fikirle, sandıkla demokrasi olur. Silahla, baskıyla kandilden gelen emirlerle yönetilen partiye oy vermeleri için baskı yaparsan bunun adı demokrasi olmaz. Oyunları yarın siz bozacaksınız. Yarın bunlara ders verme zamanıdır.”

HEDİYE NİNE’NİN YANINA GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında ezan okunurken konuşmasına ara verdi. Bir süre platformda bekleyen Erdoğan daha sonra platform önünde kendisine sevgi gösterilerinde bulunan 75 yaşındaki Hediye Şero’nun yanına gitti. Bir süre Hediye nine ile sohbet eden Erdoğan ezanın bitmesinin ardından platforma çıkarak konuşmasına devam etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim