• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9120.29 0.44
  • Altın: 2324.175 0.75
  • Dolar: 32.3577 0.08
  • Euro: 35.0008 -0.06

Demirtaş’a Tepki, Kılıçdaroğlu’na Gönderme

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Niğde mitinginde yaptığı konuşmada, “Kimse Taksim’de yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın" dedi. Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın "Kâbe’li" Taksim benzetme...
Demirtaş’a Tepki, Kılıçdaroğlu’na Gönderme

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Niğde mitinginde yaptığı konuşmada, “Kimse Taksim’de yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın" dedi. Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın "Kâbe’li" Taksim benzetmesine de sert eleştirilere yöneltti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Niğde Hükümet Meydanı’nda eşi Sare Davutoğlu ile vatandaşları selamladı. Başbakan Davutoğlu yaptığı konuşmasına, “Niğde’de 3’te 3 istiyorum. İnşallah 7 Haziran akşamı bu Niğdeli kardeşinize bir hediye verin” diyerek başladı.

“Niğde’ye elim boş gelmedim. Kılıçdaroğlu gibi havada afaki laflar ile gelmedim. Kılıçdaroğlu bu meydanı görsün de Niğde ne demektir görsün” diyen Başbakan Davutoğlu, “Paralele, CHP’ye, HDP’ye MHP’ye pabuç bırakır mıyız? Herkes barış içinde nasıl bizi karşıladı. Yarın da gösteri yapmak isteyen kendilerine gösterilen yerde gösteri yapabilir. Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın. Sembolik olarak saygıda bulunacaklarsa tamam. Ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz. Biz barış çağrısı yaptık" dedi.

HDP’NİN MÜFTÜ ADAYINA SORULMASINI İSTEDİ

Taksim meydanıyla Kabe’yi karşılaştıran Demirtaş’a yüklenen Davutoğlu, şunları söyledi:

"HDP’nin eş başkanı, özellikle Diyarbakırlı, Siirtli hemşehrilerim duysun diye söylüyorum, ‘Taksim de bizim için Kabe gibi kutsal’ diyor. Biz Kabe’ye laf söyletmeyiz. Ne inancı taşırsan taşı ama Kabe’ye şirk koşulmasına izin vermeyiz. Bir müftüyü milletvekili adayı gösterdiler. Şimdi Kabe’ye şirk koşmanın hükmü nedir? Müftü efendi Selahattin Demirtaş’a ya bir ders versin ya da bize cevap versin. Bu Kürt Baası, Bir de Türk Baası var. Kabe bu milletin yüreğinde. Türk’ün de Kürt’ün de Sünni’sinin de, Alevi’sinin de. Demirtaş haddini bilecek. Bu millet iki yüzlülüğü affetmez. Doğu’da samimi Kürt vatandaşlarımızı kandırmak için müftü efendiyi vekil adayı göstereceksin. Batı’da Taksim’e çıkıp ‘Burası Kabe’dir bizim için diyeceksin’ gönlü Filistin aşkı ile yanan kardeşlerimize sesleniyor. ‘Kudüs nasıl kutsalsa’ diyor. Kudüs bizim için kutsaldır. Millet Kabe’nin adını duyunca ayağa kalkar, Kudüs’ün adını duyunca aşkla yola çıkar.”

“MAAŞINDAN HABERİ OLMAYANIN SÖZÜNE İNANILIR MI?”

Geçtiğimiz günlerde maaşına haciz konulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Başbakan Davutoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Acaba Kılıçdaroğlu hesap yapmayı bilir mi acaba? Evvelsi gün bir olay oldu. Bizim Kayseri Belediye Başkan Yardımcımızın bir mahkeme kararı vardı. Ne oldu. Karar kesinleşti Kılıçdaroğlu’nun maaşına haciz geldi. Adamın haberi yok. Maaşından haberi olmayan birinin verdiği söze inanılır mı? Ben notere gitmedim. Buraya geldim söz verdim. Ankara-Niğde otoyolu yapılacak dedim. Şüpheniz var mı? Çünkü biz sözümüzün eriyiz Kılıçdaroğlu, bizim ile milletin arasına ne noter girer ne foter girer. Niğdeli bir Başbakan ile konuşmak için notere ihtiyaç hisseder mi? Bunlar halkı bilmez, halkın dilini bilmez nasipsiz bunlar.

’BU ÜLKEYİ DEVRALDIĞIMIZDA TARIMDA ÜLKENİN ESAMESİ YOKTU’

Şu anda Avrupa’nın en büyük tarım ülkesi Türkiye’dir. Bizi Hollanda ile karıştırma Kılıçdaroğlu. Dünya 6.’sıyız. Bu ülkeyi devraldığımızda tarımda ülkenin esamesi yoktu.

Şu anda Türkiye 193 ülkeye bin 783 tür tarım ürünü ihraç ediyor. Gelelim şu ana kadar verdiğimiz tarımsal destek 10 milyar Türk Lirası. Niğde’ye 12 milyon Türk lirası verilmişti. Bu dönemde 61 milyon TL tarımsal destek verdik. 12 yılda 408 milyon TL destek verdik. Daha fazlasını vereceğiz. Bizim ile onlar arasındaki fark bu.

Bu seçim kader seçimi, bu seçim istiklalimizin kader seçimidir. İnşallah bu kader seçiminde 3’te 3 yapacağız. Hangi partiye oy verirseniz verin 7 Haziran’da hepinizin oyuna talibim. CHP genel başkan yardımcısı diyor ki ‘HDP’nin barajı aşması bizim için çok önemli’ diyor. HDP ile koalisyon kurmaya çalışan CHP’ye oy verir misiniz? Bunların niyeti Kürt Baası, Türk Baası, el ele verecek ve bu ülkeyi idare edecek. Şimdi baktılar ki AK Parti’yi durduramıyorlar, paralel de bunlara destek veriyor. Paralelin bir adamı Gülten Kışanak ile konuşuyor.

Büyük oyun bu AK Parti gitsin, Türkiye düşüşe geçsin. Büyük oyunu bozmaya var mıyız? Kim tuzak kurarsa kursun tuzaklarını başlarına çalmaya var mısınız Niğdeliler.

"MHP GERÇEKTEN BÜTÜN BİR VATANIN BİRLİĞİNDEN BAHSEDİYORSA HER YERE GİTSİN"

MHP’ye gelelim. Biz 780 bin kilometre karede bu al bayrağı dalgalandırıyoruz. Bu albayrağı Hakkari’de de, Artvin’de de dalgalandıracağız. Milletin seçtiği iktidar da AK Parti. MHP gerçekten bütün bir vatanın birliğinden bahsediyorsa her yere gitsin. Bütün bir vatan sathını tek bir yürek haline getireceğiz.

3’lü koalisyon vardı 28 Şubat döneminde. Bir daha bu ülke koalisyona izin vermez. Çünkü gördünüz. Allah bu milleti değil namerde metre bile muhtaç etmesin.

Türkiye’deki eserleri bile tamir edemeyecek olanlar duysun. Orhun anıtlarını kim restore etti? Sultan Sencer’in mezarını kim restore ettirdi. İşte bizim millilik anlayışımız bu. Orhun anıtlarına öğütler düzmek yetmez. Gideceksin sahip çıkacaksın."

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim